Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μαθήματα...γαλλικών στο Δημόσιο


Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά σήμερα η αξιολόγηση των δημοσίων οργανισμών και φορέων. Η όλη διαδικασία διενεργείται με βάση τη μέθοδο ομάδας εξειδικευμένων στελεχών, προερχόμενων από τη Γαλλία. Επίκειται η κατάργηση υπηρεσιών που δεν αποδίδουν. Συνοδεύεται από σαρωτικές μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού

Σε έξι βασικούς τομείς θα αξιολογηθούν άμεσα οι φορείς και οι οργανικές μονάδες του Δημοσίου, στη βάση κριτηρίων που διαμόρφωσαν τα στελέχη του γαλλικού κράτους σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: Έθνος

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ΟΕΚ-ΟΕΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΕΚ με συμμετοχή Σωματείων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ δεν απαιτεί επιπλέον Νόμο (αρκεί το Μνημόνιο 2) και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να εκδοθεί Υ.Α που θα ρυθμίζει επιμέρους θέματα (προσωπικό, αρμοδιότητες κ.α).
Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΕΚ.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΑΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


Αναδημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
"Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69), δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."
Με αφορμή τα οσα διατυπώθηκαν κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Δ.Σ του Συλλόγου μας ως διεκδικητικό πλαίσιο για το 2012, συμβάλλουμε στην πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με κλαδικά αιτήματα, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεδαφικών προσδοκιών στη βάση ουτοπικών υποσχέσεων.
Με βάση ενημέρωση που λάβαμε από την αρμόδια Δ/νση Οικονομικού, ενημερώνουμε τους συναδέλφους με σκοπό να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για το τι μας περιμένει...και να κινηθούμε αναλόγως.
α) Το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (Κ.Ε.Δ.Σ) (παρ. 2,αρ 19.Ν.4024/2011) καταβάλλεται σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες που έχουν ως κύρια αρμοδιότητά τους την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΟΚΑ, καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντίστοιχων δαπανών. Στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15% του βασικού τους μισθού. Προβλέπεται η έκδοση Π.Δ για τον καθορισμό των Υπηρεσιών, οι υπάλληλοι των οποίων θα δικαιούνται το Κ.Ε.Δ.Σ. Από το Υπουργείο μας προτάθηκαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι Δ/νσεις Οικονομικού και Εποπτείας της Κ.Υ και των εποπτευόμενων φορέων. Ωστόσο, στο Π.Δ, το οποίο έπρεπε μάλιστα να έχει ήδη εκδοθεί, αναμένεται να συμεριληφθούν μόνο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα συναδέλφων ΟΕΚ προς Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 5281273-74 ■
Κιν.: 6972 303886 ■ Fax: 210 5226625 ■ Email: syllogosoek@oek.grURL:www.syoek.gr

Αρ. Πρωτ. : 51
Αθήνα, 25.02.2012

Προς: Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια
Σωματεία Εργαζομένων στο
Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σας καλούμε να στηρίξετε την 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει οι Εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για την Τρίτη 28.02 και την Τετάρτη 29.02, απευθύνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό συμπαράστασης εκ μέρους του Συλλόγου των Εργαζομένων σας, την Τρίτη 28.02 στις 10:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ. (Σολωμού και Πατησίων).
Σας ενημερώνουμε ότι στις 12:00 θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χρήσιμα: Ηταν κάποτε ένας Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και μια Εργατικη Εστία

 
Σε αυτήν την ενότητα καταγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της κατάργησης των δύο Οργανισμών του Υπουργείου μας.  Αναλυτικότερη ενημέρωση στις ιστοσελίδες των Σωματείων Εργαζομένων ΟΕΚ και OEE.

Τρίτη 10.7.2012
Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επανασύσταση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ. Δείτε εδώ. (θυμίζουμε ότι, από τα τέλη Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση)


Πέμπτη 29.3.2012:  
Δημοσιεύτηκαν οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων του ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ
Τετάρτη 21.3.2012:
   Οι Σύλλογοι των εργαζομένων στους Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε., πραγματοποιούν Συνέντευξη Τύπου την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 12:00. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β), στον 6ο όροφο.

Τετάρτη 14.3.2012 

Πέμπτη 15.3.2012

Τρίτη 13.3.2012
6μμ. Συναυλία στο Σύνταγμα με Υπογεία Ρεύματα κ.α -Συμπαράσταση σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους φορέων και επιχειρήσεων(ΟΕΕ,ΟΕΚ, Χαλυβουργία, Alter, Ελευθεροτυπία, Λουκίσας κ.α)

Παρασκευή 9.3.2012
Δημοσιευτηκε το ΦΕΚ για τον Ορισμό Διοικούσας Επιτροπής για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.(ΦΕΚ 49/Α/9.3.2012). Η μηνιαία αμοιβή του Προέδρου: 4000€!

Τετάρτη 29.2.2012
Στις 07:30 θα δοθεί συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου σε ενημερωτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Στις 09:30 εκπρόσωποι των εργαζομένων των δύο Οργανισμών θα συναντηθούν με Διεθνή Αντιπροσωπεία Ακτιβιστών Αλληλεγγύης στον Αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό.
Στις 11:00 θα δοθεί συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου (στην Πλατεία Κλαύθμωνος) στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία εργαζομένων με τη συμμετοχή οικιστών προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.


Τρίτη 28.2.2012

 48ωρη Απεργία των Υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ. την Τρίτη 28.02.12. και την Τετάρτη 29.02.12.
12π.μ.: Συγκέντρωση στο Κτίριο του ΟΕΚ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Καλούνται πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση


Παρασκευή 24.2.2012
9.00 π.μ: Πραγματοποιήθηκε κοινή σύνεδριαση των Δ.Σ των 2 Συλλόγων
10.30 π.μ: Επίσκεψη-Μήνυμα αλληλεγγύης Ιρλανδού Ευρωβουλευτή (Socialist Party) Πωλ Μέρφυ στον ΟΕΚ
1.00 μ.μ.: Άτυπη Κοινή Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων των δύο Οργανισμών

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας (aristotelous17.wordpress.com)
Στη συνελευση παρεβρέθηκαν και υπάλληλοι του Υπουργειου Εργασίας

Χθες, Πέμπτη 23/2 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνέλευση στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι και εργαζόμενοι από το Υπουργείο, από τον Άγιο Σάββα, τον Ερυθρό Σταυρό, το Θριάσιο, το Αττικό, το Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο, το Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), το Σωτηρία καθώς και από πολλούς φορείς Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής, από το 18 Άνω, το ΚΕΘΕΑ και από άλλες δομές απεξάρτησης.

Στην αρχή της συνέλευσης αντιπροσωπεία από τον ΟΕΚ απηύθυνε χαιρετισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνέλευση παρακολούθησαν και εργαζόμενοι από πολλά άλλα Υπουργεία.

Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
Λήξη της κατάληψης του αμφιθεάτρου του Υπουργείου από τους φορείς Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής έπειτα από 15 ημέρες συνεχούς αγώνα.
Εκ νέου συνάντηση του Πανυγειονομικού Συντονιστικού στον Άγιο Σάββα την Τρίτη 28/2, στις 17.00.
Συμμετοχή στο συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Πολυτεχνείο την Κυριακή 4/3.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους από τους χώρους της Υγείας, της Πρόνοιας και όλης της Δημόσιας Διοίκησης να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα που τόσο επιτυχημένα αρχίσαμε.

Στα μέτρα απαντάμε με συντονισμένες, μαζικές κινητοποιήσεις.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΕΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Αν τόσο καιρό δεν βλέπαμε τη θέση μας σε αυτό το σύστημα ως εργαζόμενοι, αν είχαμε αυταπάτες ότι μπορεί να λειτουργήσει μια οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας στη βάση της ιδιοποίησης από λίγους της εξουσίας, της πολιτικής και των καρπών της εργασίας όλων, τώρα τουλάχιστον θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το πού θα οδηγηθούμε αργά ή γρήγορα, αν δεν αντιδράσουμε.  
Άραγε θα ξεγελαστούμε ξανά από τίποτα "εκλάμψεις γενναιοδωρίας" που μπορεί να πάρουμε, ψίχουλα από το μεγάλο φαγοπότι που εμείς στην πραγματικότητα τους προσφέρουμε;

Για καλό και για κακό, ας δούμε τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους "el Empleo".   Για να μην ξεχνιόμαστε. 


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ" - ΚΑΙ ΜΕΤΑ;

Κάποτε, επί Κατοχής, οι έλληνες μάθαιναν τα νέα από το BBC.  Επί χούντας υπήρχε και η Deutsche Welle.  Σήμερα, σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία... Στους καιρούς που ζούμε, τώρα που οι μάσκες έπεσαν και ο χαρακτηρισμός "δημοκρατία" για το καθεστώς μας ακούγεται στα αυτιά όλο και περισσότερων ως ανέκδοτο, τώρα που τα ΜΜΕ τόσο τραγελαφικά προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα για να μην στραβομουτσουνιάσουν οι αγορές, ήρθε πάλι ο καιρός να ψάχνουμε μια αντικειμενικότερη ματιά στο εξωτερικό.  Αλήθεια, πόσοι από εμάς πήραν χαμπάρι για τις χθεσινές αντιδράσεις του κόσμου στα Γιάννενα, στην παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης;

Ακολουθεί άρθρο του John Jolloway για την εφημερίδα The Guardian, σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και τις διαδηλώσεις.


" Η Ελλάδα μας δείχνει πώς να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σ’ ένα αποτυχημένο σύστημα

Η οργή που εκδηλώθηκε στις ελληνικές πόλεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας εμπνέει όλους όσους υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων.

"Δε μου αρέσει η βία. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να κερδηθούν πολλά καίγοντας τράπεζες και σπάζοντας παράθυρα. Κι όμως νιώθω ένα κύμα ευχαρίστησης, όταν βλέπω τις αντιδράσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας απέναντι στη ψήφιση των μέτρων, που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε., από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ακόμα παραπέρα: αν δεν υπήρχε αυτή η έκρηξη οργής, θα είχα βυθιστεί σε μια θάλασσα κατάθλιψης.

Η χαρά μου οφείλεται στο γεγονός πως βλέπω τα ποδοπατημένα σκουλήκια να γυρίζουν και να βρυχώνται. Η χαρά να βλέπω αυτά τα μάγουλα που έχουν χτυπηθεί χιλιάδες φορές να ανταποδίδουν το χτύπημα. Πώς μπορούμε να ζητήσουμε από ανθρώπους να δεχτούν πειθήνια την τρομακτική μείωση του βιοτικού επιπέδου που τα μέτρα λιτότητας συνεπάγονται; Θέλουμε απλώς να συμφωνήσουν ότι το τεράστιο δημιουργικό δυναμικό από τόσους πολλούς νέους ανθρώπους θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, τα ταλέντα τους να παγιδευτούν σε μια ζωή μακροχρόνιας ανεργίας; Κι όλα αυτά, απλώς για να διατηρηθεί ένα καπιταλιστικό σύστημα που εδώ και καιρό έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του, και που πλέον δεν προσφέρει στον κόσμο τίποτα εκτός από καταστροφή. Για τους Έλληνες, η πειθήνια αποδοχή των μέτρων θα σήμαινε να πολλαπλασιάσουν την ύφεση με κατάθλιψη, την ύφεση ενός αποτυχημένου συστήματος σε συνδυασμό με την κατάθλιψη της χαμένης αξιοπρέπειας.

Η βιαιότητα της αντίδρασης στην Ελλάδα είναι μια κραυγή που απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Πόσο καιρό ακόμα θα καθόμαστε και θα βλέπουμε τον κόσμο να ξεσκίζεται από αυτούς τους βάρβαρους, τους πλούσιους, τις τράπεζες; Πόσο καιρό θα καθόμαστε και θα παρακολουθούμε τις ανισότητες να αυξάνονται, το σύστημα υγείας να απορρυθμίζεται, την εκπαίδευση να υποβαθμίζεται σε άκριτη ανοησία, τα παγκόσμια αποθέματα νερού να ιδιωτικοποιούνται, τις κοινότητες να αφανίζονται και τη γη να ξεσκίζεται για τα κέρδη μεταλλευτικών εταιριών;

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΑΣΥ-Κάλεσμα προς συναδέλφους ΟΕΚ-ΟΕΕ

Το παρακάτω κείμενο διανεμήθηκε στους συναδέλφους μας στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ στους χώρους εργασίας τους. Είναι το ελάχιστο που θα μπορόυσε να κάνει μια συλλογικότητα χωρίς εκπροσώπηση σε Δ.Σ. Όλοι μας, συνδικαλιστικές ηγεσίες και απλοί υπάλληλοι του Υπουργείου, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.Αύριο πολύ πιθανόν να αναζητούμε εμείς συμπαράσταση...

Συνάδελφοι εργαζόμενοι
στην Εργατική Κατοικία και Εργατική Εστία,


Με το νέο Μνημόνιο, ανάμεσα στα άλλα, καταργείται ο ΟΕΚ και ΟΕΕ.   1.400 εργαζόμενοι ΕΣΕΙΣ, κινδυνεύετε να είστε οι πρώτοι, από τους 15.000 Δημόσιους Υπαλλήλους, που η Τρόικα και οι υπάλληλοι της θα ρίξουν σε πρώτη δόση στην ανεργία. Γνωρίζουμε ότι εμείς θα είμαστε οι επόμενοι στη σειρά...

Ταυτόχρονα, χιλιάδες δανειολήπτες και ωφελούμενοι από τα προγράμματα των 2 Οργανισμών θα στερηθούν τις συχνά ζωτικές κοινωνικές παροχές τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν δεσμεύεται για ευνοϊκή λύση του ζητήματος.   Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι αυτή που συνυπέγραψε την κατάργηση των 2 Οργανισμών;   Προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο, μοιράζοντας θολές υποσχέσεις.

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και οι εφαρμοστικοί Νόμοι.

Συνάδελφοι, τότε θα είναι πολύ αργά να αντιδράσετε.

Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τη τύχη σας στα χέρια σας.
Μαζικά, αγωνιστικά, να διεκδικήσετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας.
Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τη συμπαράσταση όλων μας!

Οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας είμαστε στο πλευρό σας.   Κατατέθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου μας αίτημα που υπογράφεται από 73 εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία, για έμπρακτες μορφές δράσης και συμπαράστασης. 

Με το αίτημά μας, απαιτούμε άμεση ανάληψη κοινών δράσεων,  συντονισμό και κοινή λήψη απόφασης των εργαζομένων στον ΟΕΚ, τον ΟΕΕ, το Υπουργείο Εργασίας και τη ΓΓΚΑ,   για τις μορφές αγώνα ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις δράσεις
ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ  ΣΑΣ!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο-Στην πρώτη γραμμή ΟΕΚ-ΟΕΕ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο


Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία

Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και αυτοτελών υπηρεσιών

Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους περιλαμβάνει την «οριζόντια περικοπή» του 3% -κατά μέσον όρο- των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύει.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΕ & ΟΕΚ

 Αθήνα, 16-02-2012
  Τις δραματικές για τη χώρα μας και το λαό μας αυτές στιγμές είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε σε όλους εσάς και να σας επισημάνουμε τα εξής:  Η απόφαση των δύο πολιτικών αρχηχών που υποστηρίζουν την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου κατεδαφίζει οριστικά και αμετάκλητα ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων μετά από σκληρούς αγώνες δεκαετιών. Ιδιαίτερα η κατάργηση των αυτοχρηματοδοτούμενων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που αποτελούν τα τελευταία προπύργια της κοινωνικής μας ευαισθησίας, ανοίγει την πόρτα των απολύσεων με τη διαδικασία του ακαριαίου θανάτου 1400 εργαζομένων και των οικογενειών τους.   Τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι.  Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε.  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των δύο οργανισμών που βρίσκονται με απόφαση γενικών συνελεύσεων σε απεργία διαρκείας και σε συνεχή επαφή με τα διοικητικά τους συμβούλια προγραμματίζουμε κοινές δράσεις και κιινητοποιήσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων ευχαριστεί εκ μέρους των άστεγων και των άπορων οικογενειών που στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α, τους συναδέλφους που προσφέραν τρόφιμα και ρούχα από το υστέρημα τους.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τα θύματα της κρίσης είναι το πρώτο βήμα για να αντισταθούμε σε όσα και όσους μας οδηγησαν σε αυτή τη κατάσταση...

Τυχόν επιπλεόν προσφορές μπορούν να παραδοθούν απευθείας στο Κ.Υ.Α.Δ.Α (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;

Υαάρχει η βία των χούλιγκαν και των προβοκατόρων που δίνουν αφορμή στις δυνάμεις καταστολής για να διαλύεται κάθε ειρηνική διαδήλωση που αντιδρά στις εξοντωτικές μεθοδεύσεις της δικτατορίας των αγορών που μας κυβερνά - όπως στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της προηφούμενης Κυριακής (πάνω από 200.000 με μετριοπαθή υπολογισμό: πληροφορία για όσους βλέπουν την πραγματικότητα μέσω των καναλιών).  Υπάρχει, σε αγαστή συνεργασία, και η βία των πλιατσικολόγων που λεηλατούν κάθε μικρομάγαζο, η βία αυτών που πουλάνε προστασία σε επιχειρήσεις για να μην τις κάψουν, υπό το "αδιάφορο" σφύριγμα της αστυνομίας.  Και πολλοί από τους προηγούμενους καπηλεύονται το όνομο και τις αρχές του αντιεξουσιαστικού χώρου, βοηθώντας έτσι -ηθελημένα ή αθέλητα- την κρατική καταστολή.

Υπάρχει όμως και μια βία άλλου είδους.  Η βία που καθημερινά επιβάλλει και αυξάνει αυτό το απάνθρωπο σύστημα εκμετάλλευσης, αλλοτρίωσης και καταπίεσης.  Μια δομική βία.  Που είναι πηγή όλων των άλλων μορφών της:

"Ξέρεις τι είναι βία;
«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»
«Βία είναι κλείνεις ραντεβού ... Δείτε περισσότεραστο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»
«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»
«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Ένα πρώτο απαράδεκτων πακέτο μέτρων, που οδηγεί τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σε μια "ημινόμιμη" κατάσταση, προωθεί η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου".

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, αποφασίστηκε η προώθηση σειράς μέτρων τα οποία θέτουν σοβαρότατους περιορισμούς στα συνταγματικά δικαιώματα. Πρόσχημα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της ειρηνικής λαοθάλασσας της Κυριακής...
Τα μέτρα αυτά, θα έχουν ως "μπούσουλα" την πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) του γνωστού ορκισμένου εχθρού των μαζικών διαδηλώσεων, κ. Μίχαλου.

Ένας ευγενικός αποχαιρετισμός στον κύριο Υφυπουργο...


Αθήνα, 13.2.2012
Κύριε Υπουργέ,  

(η ευγένεια προστάζει να σας αποκαλούμε με αυτόν τον τίτλο για πάντα)


Βρέθηκα σήμερα στον αποχαιρετισμό σας προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας. Δεν είναι ευγενικό να αρνείται κανείς μια πρόσκληση ειδικά όταν αφορά τον αποχαιρετισμό του πολιτικού του προισταμένου.

Είμαι κι εγώ ενας υπάλληλος του Υπουργείου. Ένας, κατά γενική ομολογία, ευγενικός και “ήσυχος” υπάλληλος. Δε το λέω εγώ, μπορείτε να ρωτήσετε και τους συναδέλφους μου. Δε νευριάζω συχνά, δεν υψώνω ποτέ τους τόνους, αφήνω τις κυρίες να μπουν πρώτες στο ασανσέρ...Με λίγα λόγια, δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα σας φωνάξει οργισμένα, ανεμίζοντας το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του, όπως εκείνος ο ...”αγενής” υπάλληλος στον σημερινό αποχειρετισμό σας. Καλά κάνατε και τον εγκαλέσατε για έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας! Εγώ παρά την εύλογη πίκρα μου και τον κρυμμένο θυμό μου για όσα συμβαίνουν σε βάρος μου και σε βάρος των συμπολιτών μου, θα είμαι κόσμιος. Θα σας μιλήσω ευγενικά, όπως έχω συχνά ακούσει να μιλάτε με τους συναδέλφους σας στο καθ' όλα ευγενές Κοινοβούλιο, του οποίου παρεπιμπτόντως συνεχίζεται να είστε εκλεγμένο μέλος.



Θέλω λοιπον κι εγώ να σας αποχαιρετίσω με τη σειρά μου. Και τι πιο ευγενικό και όμορφο από μια παραδοσιακή αποχαιρετιστήρια επιστολή...

Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας-Οργανισμός Εργατικής Εστίας: Τα πρώτα θύματα του 2ου Μνημονίου

Αναδημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
"Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69), δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."



Του Νίκου Μποσινάκου


Σε μια από τις 800 σελίδες του 2ου Μνημονίου, περιλαμβάνεται η εξής διατύπωση:
"...πριν την εκταμίευση (της δόσης), θα υιοθετηθεί νομοθεσία να κλείσουν (sic) μικροί φορείς ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες οι οποιές δεν αποτελούν προτεραιότητα (ΟΕΚ,ΟΕΕ) με μεταβατική περίοδο που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες."

Μικροί φορείς λοιπον ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας.
  • Με 1400 άτομα προσωπικό υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης
  • Με τεράστια ακίνητη περιουσία που ανέρχεται για τον ΟΕΚ σε 1.259 καταστήματα και 258 αίθουσες συγκέντρωσης στους ανά την επικράτεια οικισμούς καθώς και σε 221 ιδιόκτητες οικοπεδικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 5.233.471,45 τμ. σε 45 νομούς της χώρας και για τον ΟΕΕ σε 173 κτίρια, αξίας περίπου 500.000.000 Ευρώ.
  • Με σταθερούς πόρους που προέρχονται από το υστέρημα του έλληνα εργαζόμενου
  • Με αποθεματικά υψους 746 εκατομμυρίων ευρώ στις 31/12/2011. (ΟΕΚ: 497 εκατ., ΟΕΕ: 249 εκατ.)
Ειδικού σκοπου, λοιπον, ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ, καθώς ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες οι οποίες ...δεν αποτελούν προτεραιότητα, όπως:
  • Κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα. Ο ΟΕΚ έχει κατασκευάσει πλέον των 50.000 κατοικιών, που χορηγούνται σε οικογένειες εργαζομένων.
  • Επιδότηση ενοικίου 120.000 χιλιάδων οικογενειών ετησίως.
  • Επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια.
  • Παροχή 10.000 δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας. Αυτή τη στιγμή, ο ΟΕΚ έχει χορηγήσει δάνεια ύψους περίπου 1.200.000.000 € με ορίζοντα εξόφλησης μέχρι το 2035.
  • Λειτουργία 25 βρεφονηπιακών σταθμών του Ο.Ε.Ε που χτίστηκαν και λειτουργούν με χρήματα των εργαζομένων και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.
  • Λειτουργία προγράμματος κοινωνικού τουρισμού με ωφελούμενες 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες, τους εργαζόμενους σ' αυτές και χιλιάδες πολίτες που απολαμβάνουν το αγαθό των διακοπών, της φυγής, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα.
  • Διάθεση χιλιάδων δελτίων θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Ανακοίνωση
Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων


Με τις απανωτές δανειακές συμβάσεις, τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα!  Στόχος τους:
- Nα πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός.
- H υποτίμηση της εργατικής δύναμης σε εξευτελιστικές τιμές.
    

Τα ίδια μέτρα δρομολογούνται και στο δημόσιο τομέα.  
Ετοιμάζονται νέες μαζικές απολύσεις
Δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα
Ερχεται νέα κατρακύλα στους μισθούς, δεν έχουμε ούτε γιατρούς, ούτε φάρμακα.
    
Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές αλλά και στις κύριες συντάξεις.
  
 Καταργούνται η Εργατική Κατοικία και η Εργατική Εστία. δύο κατεξοχήν φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής.    Κινδυνεύουν με απόλυση οι συνάδελφοι υπάλληλοι των δύο οργανισμών. 


ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ; 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


Τα συνδικαλιστικά μας όργανα πρέπει να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν τα αυτονόητα!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να κλείσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του ΟΕΕ και του ΟΕΚ.

 Αρνούμαστε να πληρώσουμε για ένα χρέος, το οποίο δεν είναι δικό μας..

Χωρίς αντίσταση αλλά και οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση θα μας ισοπεδώσουν.   Από αύριο όλοι μας μπορεί να είμαστε στον δρόμο ή το πολύ-πολύ να παίρνουμε 500 ευρώ, υπάρχει κανείς που παίρνει στα σοβαρά τη «γενναιοδωρία» της πολιτικής ηγεσίας μας, τις φιλίες της με το ΔΣ μας, για να ελπίζει σε ένα επιδοματάκι;;;

      

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

Ή θα οργανώσουμε την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική σε μια νέα απελευθερωτική μη εκμεταλλευτική βάση για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν,  ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης.
  
 
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ 
ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ    


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη πρωί, μετά την απεργία


Αναδημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com 
"Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69), δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."

ΟΚ, κάθεσαι τώρα στον υπολογιστή σου, κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Να δούμε τι γράφουν και τα παιδιά της Α.Σ.Υ. για την απεργία.
ΟΚ, χθες δεν απέργησες-το μεροκάματο είναι πιο πολύτιμο από ποτέ. Ή απέργησες και λες ότι έκανες το χρέος σου. Φυσικά, δε πήγες και στην πορεία, πώς να τη κοπανήσεις από τη δουλειά και που να τρέχεις μέσα στη βροχή. Ή πήγες και λες ότι έκανες το χρέος σου. Υπό βροχή, μάλιστα!
Αλλά, το πιστεύεις και σε όλες τις συζητήσεις δε παύεις να το λες ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι δε πάει καλά. Φταίει η τρόικα, οι Γερμανοί τύραννοι, η κυβέρνηση, η διασπασμένη Αριστερά, η καπιταλιστική Κρίση, η ελληνική τεμπελιά, η διαφθορά γενικώς και αορίστως, ο Πάγκαλος, ο Παπανδρέου (Ανδρέας ή Γιώργος), ο Καραμανλης (Κώστα-Κώστα), ο…,ο…. Πάντα κάποιος φταίει.
Το ίδιο θα πεις και τη Δευτέρα, όταν κάποιοι αποφασισμένοι και καλά μελετημένοι (μη σε ξεγελά ο Χρυσοχοιδης-ήξερε πολύ καλά, δε χρειαζόταν να διαβάσει τίποτε ακριβώς γι αυτό) προδότες, θα υπογράψουν το θάνατο σου. Και μετά, ζωντανός-νεκρός, φτηνή αναλώσιμη εργατική δύναμη, απλό ανταλλακτικό γρανάζι ενός παρακμασμένου βαλκανικού εργοστασίου, θα γκρινιάζεις και θα σιχτιρίζεις πάλι κάποιον άλλο.
Πότε θα καταλάβεις ότι η πραγματική δύναμη είσαι ΕΣΥ;
Πότε θα καταλάβεις ότι η αλλαγή που επιθυμείς θα συμβεί όταν κλείσεις τον υπολογιστή σου, αφήσεις το στυλό, φορέσεις το παλτό σου, πάρεις την ομπρέλα σου αν χρειάζεται, πάρεις τη φωνή σου, την οργή σου, και βγεις στο δρόμο;
Όταν πεις στο συνάδελφο σου, το γείτονα σου, να κάνει το ίδιο;
Ναι, το ξέρω λένε δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Εσύ, εγώ, ΕΜΕΙΣ είμαστε η εναλλακτική λύση.
Καθένας θα πει κάτι διαφορετικό, κάποιοι θα φωνάξουν απλώς! Όμως στο τέλος, με πολύ πόνο, μετά από μέρες δύσκολες, ίσως πιο δύσκολες από τη σημερινή, θα ακουστεί κάτι καινούριο, κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο. Κάτι για το οποίο θα είσαι περήφανος, γιατί θα είναι ΚΑΙ δικό σου.
ΒΓΕΣ και ΜΙΛΑ επιτελούς λοιπόν.
Χθες κάποιοι για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να απεργήσεις ως αντίδραση...
Σήμερα, αύριο και κάθε μέρα, μέχρι να σε ακούσουν αντέδρασε ΕΣΥ.
Με όποιον τρόπο νομίζεις καλύτερο… Με το δικό σου τρόπο!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

"ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ": ΜΕ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ...

Αναδημοσιεύουμε κείμενο που επιλέχθηκε από συνάδελφο. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com 
"Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."

Επιλογή  κειμένου: Γιάννης Κοντός
« (α) "Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στους ένδοξους πολιτικούς μας, εν τέλει μπορεί και να γλυτώσουμε την άτακτη χρεωκοπία και να κερδίζουμε ακόμα και 400 ευρώ το μήνα,. "Ευτυχώς" φαίνεται ότι "χάρη" στον οικουμενικό μας πρωθυπουργό και τους θαυμαστούς παρακαθήμενούς του θα γλυτώσουν οι τράπεζες της χώρας από τη χρεοκοπία και θα βγάλουν και το κατιτίς τους. 
"Ευτυχώς" και "δόξα τω θεώ" χάρη στην εκκλησία θα έχουμε ένα πιάτο φακές το μεσημέρι στα συσσίτια. "Ευτυχώς" και "χάρη" στη "μεγαλοσύνη" του υπουργού μπορεί και να μην χάνουμε το σπίτι μας αμέσως όταν δεν έχουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια τους, αλλά θα μπορούμε να ζούμε με τον εφιάλτη του πότε θα του έρθει η πρωινή "έμπνευση" για να εκδώσει την διαταγή κατάσχεσης.
"Ευτυχώς", "χάρη" στην κοινοβουλευτική αριστερά, ζωή να΄χει, έχουμε πολυφωνία στην βουλή και κοιμόμαστε ήσυχοι. "Ευτυχώς" που υπογράφουν αυτοί για το μέλλον μας γιατί εμείς οι καημένοι "δεν ξέρουμε" να υπογράφουμε. 
"Ευτυχώς" που οι εργατοπατέρες κήρυξαν 24 απεργία. "Ευτυχώς"...

(β) H επίθεση κράτους και κεφάλαιου στους από κάτω συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, κάνοντας ξεκάθαρο και στον πιο αφελή ότι μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα θα στέλνονται στον Καιάδα της εξαθλίωσης και της ανεργίας.       
Ο μόνος δρόμος για τους καταπιεσμένους είναι να πάρουν τις μοίρες των αγώνων τους στα χέρια τους, δημιουργώντας εστίες συλλογικής αντίστασης στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές, εκεί που κινούνται και επικοινωνούν καθημερινά, μακριά από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό, ο οποίος κηρύττει απεργίες-πυροτεχνήματα χωρίς συνέχεια και κάνει "κοινωνικούς διαλόγους" συμφιλίωσης με τα αφεντικά.  
Γιατί τη λεηλασία των ζωών μας μπορούμε να τη σταματήσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι.  »
 
Πηγή: athens.indymedia.org, 7 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για τα νέα επώδυνα μέτρα

«Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε παρίες»




Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα. Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Συγκεντρώσεις απόψε στις 18:00 του ΚΚΕ στην Ομόνοια και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Στις 11:00 την Τρίτη στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.
ΟΤΑΝ...
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ  ΑΣΤΕΓΟΥΣ

ΟΤΑΝ...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 20.000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΕΜΕΙΣ...

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ (μέχρι 15/2)
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κ.Υ.Α.Δ.Α)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ:
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΣΙΝΑΚΟΣ ( Πειραιώς 40, Γραφείο 604-Τηλ.2131516278)
ΒΙΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ(Πειραιώς 40, Γραφείο 716-Τηλ.2131516277)


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργειο Εργασιας και Κοινωνικης Ασφαλισης
asy-yeka.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η κοπή της πίτας (Απόσπασμα από ημερολόγιο μικρού και αθώου)

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σήμερα χιόνιζε και δεν είχαμε σχολείο. Έτσι, ο μπαμπάς με πήρε στη δουλειά του, όπου είχανε κοπή της πίτας. Ο μπαμπάς μου είπε ότι αυτό γίνεται κάθε χρονιά τέτοιες μέρες, αλλά τα τελευταία χρόνια η πίτα είναι πιο μικρή, γιατί αυτοί που έχουν αναλάβει να μας την προμηθεύουν από το εξωτερικό λένε ότι τους χρωστάμε και μας κάνουν χάρη που μας δίνουν έστω και αυτή. Εγώ τον ρώτησα γιατί δεν φτιάχνουμε μια δικιά μας μεγάλη πίτα, αλλά εκείνος δεν απάντησε...
Ο μπαμπάς μου πάντως είναι από εκείνους που έχουν οριστεί να κόβουν και να μοιράζουν την πίτα. Σήμερα, καθόταν μαζί με λίγους ακόμη κυρίους και κυρίες ψηλά και κοιτούσε τους συναδέλφους του, που περίμεναν να πάρουν το κομμάτι τους. Ένας από τους φίλους του μπαμπά, από αυτούς που κόβουν και μοιράζουν τη πίτα, πήρε το λόγο για να αναγγείλει το-διεκδικητικό-πλαίσιο-του-2012. Ρώτησα το μπαμπά τι είναι το διεκδικητικό πλαίσιο αλλά εκείνος δεν απάντησε...