Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αντισυνταγματική η εφεδρεία!

Ακόμη και τα δικαστήρια του αστικού μνημονιακού Κράτους κάποιες φορές αδυνατούν να κλείσουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες που γίνονται εν ονόματι της κρίσης. Δείτε  εδώ την δικαστική απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την εφεδρεία!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε, αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: η "Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων" διεκήρυσσε ότι είναι αδέσμευτη και ακομμάτιστη.

Αναφορές του τύπου "αστικό μνημονιακό κράτος" προβάλλουν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που απέχει, καλώς ή κακώς, πολύ από μια πολυσυλλεκτική ουδετερότητα.

Αν στόχος της ύπαρξης της Α.Σ.Υ. είναι, ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, το καμουφλάρισμα μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας πίσω από μια "ήπια" ονομασία, να το μάθουμε και, γιατί όχι, να το αλλλάξουμε εγκαίρως.

Νίκος Μποσινάκος είπε...

"H Ανοικτή Συνέλευση είναι ...ανοικτή σε ιδέες, απόψεις και θέσεις όλων όσων θέλουν να τη συνδιαμορφώσουν. Όσοι εμπλεκόμαστε ενεργά στην παρούσα φάση, "κουβαλάμε" συγκεκριμένες απόψεις. Δεν είμαστε ουδέτεροι.Η ουδετερότητα ειδικά σήμερα είναι εγκληματική λιποψυχία. Ουδέτερος ήταν ο Πόντιος Πιλάτος...Όσοι θέλουν να αλλάξουν την ΑΣΥ όπως διαμορφώνεται, ας έρθουν να συμμετέχουν ενεργά.Ξέρουν που θα μας βρουν.... Υ.Γ Μην διυλίζουμε τον κώνωπα. Ακόμη και να διαφωνεί κάποιος με το χαρακτήρα του σημερινού Κράτους, μπορεί να συμβάλλει αν θέλει στην αντίδραση σε όσα βιώνουμε!

Γιάννης Κοντός είπε...

Αδέσμευτη και ακομμάτιστη ναι, "ουδέτερη" όμως ποτέ. Έχουμε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ (υπάρχει και στο blog μας), ελπίζουμε όχι ουδέτερο, και είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνάδελφο ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ να ενωθεί μαζί μας.

Εξάλλου, και εμείς που συμμετέχουμε ενεργά στην ΑΣΥ, δεν είμαστε άχρωμοι, άοσμοι, άγευστοι. Έχουμε ιδεολογική τοποθέτηση, κινούμαστε με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό που βγαίνει ως σύνθεση ισότιμων ανθρώπων, είναι το προφίλ της ΑΣΥ. Όπως τουλάχιστον είναι σήμερα. Να λέγαμε το αντίθετο, μόνο υποκρισία θα ήταν.

Όταν δραστηριοποιούμαστε βέβαια ΕΚΤΟΣ της συλλογικότητάς μας στο Υπουργείο δεν υπάρχουν ρήτρες μη συμμετοχής σε κόμματα και οργανώσεις. ΟΜΩΣ καμιά σχέση αυτό με κομματικές υποτέλειες, ιδεολογικές αγκυλώσεις ή άλλες περιχαρακώσεις όταν είμαστε στην ΑΣΥ. Ακόμα και το ίδιο το πλαίσιο αρχών μας είναι ανοικτό σε αλλαγές και τροποποιήσεις, αν αυτό προκύψει κάποια στιγμή από την επιθυμία όσων συμμετέχουμε ενεργά στην Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων.

Με την ευκαιρία, καλό είναι να ειπωθούν με το όνομά τους και 1-2 πράγματα ακόμα:
Οι ιδεολογίες δεν είναι πατενταρισμένες ιδιοκτησίες κανενός κόμματος. Το κυριότερο, αν αυτό που σημαίνει το όνομα της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων γίνει σιγά-σιγά μια πρακτική όλων μας, θεωρούμε ότι κάθε άλλο παρά μια "ήπια" ονομασία θα σηματοδοτεί. Αντίθετα, θα είναι κάτι αληθινά ριζοσπαστικό, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο όταν αρχές όπως αυτοοργάνωση και ενεργοποίηση όλων μας χωρίς μεσάζοντες, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, άμεση δημοκρατία, γίνουν πρακτική όλων μας, μόνο τότε θα έχουμε ελπίδα να ζούμε και όχι να επιβιώνουμε. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.

Όλα αυτά είναι γνωστές και πάγιες θέσεις μας. Δεν χρειαζόμαστε κανένα κόμμα να τα επικυρώσει με την "αυθεντία" του, ούτε να μας πριμοδοτήσει με κάτι από την εκλογική ισχύ του. Θυμίζουμε γιατί ως συλλογικότητα χρησιμοποιούμε αυτόν τον τίτλο: "Ανοικτή (σε όλους τους συναδέλφους, σε κάθε ιδέα, σε κάθε πρόταση δράσης μακριά από πεφωτισμένους ηγέτες & χειραγωγούς) Συν-έλευση (μια ανοικτή & συνεχής πλατφόρμα συνεργασίας δράσης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλων όσων ενστερνίζονται τις βασικές αρχές μας - έξω από αποστεωμένες παρατάξεις, κλίκες & κλειστές ομαδούλες) Υπαλλήλων στο Υπουργείο μας".
Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη από κανένα καμουφλάζ. ΈΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΕΡΓΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ. Και πάνω από όλα χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων μας. Αλλιώς, με 7-8 άτομα, εσαεί "εκπροσώπους" και "εκφραστές", δουλειά δεν γίνεται. Μια από τα ίδια.