Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

"Λυπάμαι που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία στους ξένους, που είναι άνεργη η νεολαία, θρηνώ για την Αριστερά που είναι αναγκασμένη να ψηφίσει πράγματα έξω από τα πιστεύω της, θρηνώ για τη μερική υποδούλωση της πατρίδας μου σε πολυεθνικές και ξένους, θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω... Εδώ που φθάσαμε είναι για μένα κατάντια".
(Γιώργος Δημαράς, ΣΥΡΙΖΑ)

Ερώτημα: η κατάντια αφορά αυτούς που τα ξεστομίζουν αυτά ή εμάς που με τη στάση μας έχουμε δώσει το δικαίωμα να νοιώθουν άνετα και ασφαλείς για να τα ξεστομίζουν ;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τους δύο. Ο καθένας έχει την ευθύνη που του αναλογεί. Θυμίζει λίγο το αυγό με την κότα. Το θέμα είναι ότι ο απλός λαός δεν έχει την πολυτέλεια να ¨θρηνεί". Παλεύει καθημερινά να τα βγάλει πέρα...

Ανώνυμος είπε...

Ο "απλός λαός" με τη στάση του τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα, καθώς τους έχει νομιμοποιήσει (βλ. εκλογές Σεπτεμβρίου 2015).

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εγινε μεγάλο θέμα με τα πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά διορισμών,δεν ξέρω αν στο δικό μας υπουργείο βρέθηκαν πλαστά.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες "πλαστά", εννοείς μόνο πτυχία, ή εννοείς γενικά "έγγραφα" (π.χ. βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών, Επιτροπές που συνεδρίαζαν γύρω στο '90 και "νομιμοποιούσαν" διορισμούς ΙΔΟΧ);

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχουν τέτοια λαμόγια ,να τα ξεσκεπάσετε και να αναφέρετε και το έτος νομιμοποίησης της απάτης, να μάθουμε για κάποια φυντάνια, αν υπάρχουν, πότε παρείσφρησαν στο Υπουργείο μας,και ποιοι ηταν που τους βοήθησαν.Να ανακοινωθουν αν υπάρχουν, όλα τα παράνομα πιστοποιητικά ,βεβαιώσεις,προυπηρεσίες κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών παρατάξεων δεν είναι να κάνουν τον detective και να "ξεσκεπάζουν" τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ο ρόλος των συνδικαλιστικών παραταξεων είναι να μεριμνούν ώστε όλοι οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα από τον εργοδότη. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Υπουργείου μας στάθηκαν κατώτερες των περιστάσων τον Οκτώβριο του 2014, όταν έγιναν οι τοποθετήσεις με βάση τον νέο Οργανισμό, και δεν αντέδρασαν επισημαίνοντας το αυτονόητο: "Τι απέγιναν οι αιτήσεις των υπαλλήλων της - τότε - Κ.Υ. του Υπουργείου; Πώς νομιμοποιείαι η πολιτική ηγεσία να τοποθετεί υπαλλήλους του ενιαίου οργανισμού σε θέσεις ευθύνης όταν γνωρίζει ότι κάποιοι υπάλληλοι είχαν την "τύχη" να κριθούν από τα Υ.Σ. τους, ενώ άλλοι περίμεναν - μάταια - το δικό τους Υ.Σ. (βλ. Κ.Υ. Υπουργείου), το οποίο ποτέ δεν συνεδρίασε;
Υ.Γ.1: Με αφορμή το σχόλιο του 31/05/2016, 12:23, οι περιπτώσεις αυτές είναι γνωστές και δεν αποκρύπτονται. Απ' όσο θυμάμαι, υπάρχει η σχετική ένδειξη στις "επετηρίδες" του Υπουργείου.
Υ.Γ.2: Ο πρώην "Ποντικός" μας έβρισκε τροφή σε έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί. Οι "διαδρομολογίες" ποτέ δεν τον ενδιέφεραν. Αν, όμως, κάποιος θεωρεί ότι κάποια "πλαστά" πιστοποιητικά τον έχουν επηρεάσει στην υπηρεσιακή του εξέλιξη, ο μόνος δρόμος, δυστυχώς, είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Υπουργείο Εργασίας: Καθαρίζεται από 7 απλήρωτες καθαρίστριες. Φυλάσσεται από 8 απλήρωτους φύλακες. Διοικείται από 9 Υπουργούς, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς. Αυτοί πληρώνονται κανονικά...

Ανώνυμος είπε...

Λίζα για να μην ισοπεδώνουμε και να μην αυτομαστιγωνόμαστε, ΔΕΝ ήταν σιωπηλές όλες οι παρατάξεις τον Οκτώβρη του 2014. Κάποιοι μιλήσαμε...άλλο αν τα αυτιά πλέον δεν ιδρώνουν... Παρακάτω η Ανακοίνωση της ΑΣΥ για το ΠΔ 113/14

http://asy-yeka.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θυμάμαι, μαζί στην Α.Σ.Υ. είμασταν τότε. Μιλάω για τις αντιδράσεις μετά τις νέες τοποθετήσεις, δλδ μετά την 31η/10/2014, οι οποίες ήταν ανύπαρκτες. Εγώ δεν αντέδρασα, καθώς είχα θιγεί υπηρεσιακά. Και, ως όφειλα, δεν ανέδειξα θέμα που με αφορούσε. Απλά, καταγράφω την αξιοσημείωτη αδράνεια από τις άλλες παρατάξεις...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω ότι οι συνδικαλιστές πρεπει να προστατεύουν τους υπαλλήλους ,και όχι να αποκομίζουν ωφελήματα από την συνδικαλιστική τους δράση....

Ανώνυμος είπε...

(με αφορμή το σχόλιο στις 01/06/2016, 9:27)
Οι συνδικαλιστές πρέπει φυσικά να προστατεύουν τους υπαλλήλους, αλλά αυτό δεν πρέπει να ισχύει και στις περιπτώσεις ανομίας. Το αντίθετο. Σε αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις, οι συνδικαλιστές θα πρέπει να πρωτοστατούν στο ξεκαθάρισμα. Επίορκοι και παρανομούντες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους.

Το έχουν κάνει αυτό στο Υπουργείο μας; Γιατί τα αντιθετα φημολογούνται. Δυστυχώς μένουμε στις φήμες, δεν πέρασε και από δω ένας Ρακιντζής.

Ανώνυμος είπε...

Εγω άνοιξα την κουβέντα για πλαστά πτυχία και προσόντα.
Εχω παλιές αναμνήσεις από κάθετες ...υπερκεράσεις σε θέσεις από συνδικαλιστές ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Πχ κλιμάκια εξωτερικού.Κάποιοι έκαναν περιουσία με τις επιπλέον αποδοχές,έφεραν αυτοκίνητα,κλπ,και πηγενοέρχονταν οι ιδιοι και οι ιδιοι ημέτεροι.
Μήπως ο Πάγγαλος εχει δίκιο ....ότι μαζί τα φάγαμε,μονο που κάποιο εφαγαν πιο πολλά

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, όπως γνωρίζεις, όλες οι απόψεις φιλοξενούνται στο blog μας. Η κουβέντα που λες ότι άνοιξες (ως ανώνυμος) επεκτάθηκε, περαιτέρω, με αποτέλεσμα να διαβάζω για Επιτροπές που συγκροτήθηκαν τη δεκαετία του '90 και μονιμοποίησαν ΙΔΟΧ. Το εάν αυτές οι Επιτροπές ήταν νόμιμες - ή μη - δεν θα το κρίνει το blog μας.
Όπως, επίσης, δεν θα κρίνει το blog το εάν οι αναφερόμενες "υπερκεράσεις" ήταν νόμιμες ή μη. Αυτό κρίνεται μόνο από τα Διοιηκτικά Δικαστήρια.
Παραπέμπω στο από 1 Ιουνίου 2016 - 12:41 π.μ. μήνυμά μου, διευκρινίζοντας ότι "όποιοι" και να ήταν, ό,τι και να ήταν, παρείχαν εργασία και έπρεπε να πληρωθούν για αυτήν.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Όχι συνάδελφε, δεν θα πέσουμε στην άγαρμπη παγίδα του συγκεκριμένου συνειδητά γραφικού πολιτικού. Μαζί τα ΦΑΓΑΝΕ (οι νομεκλάτουρες των συνδικαλιστικών ελίτ κάθε χρώματος και οι παρατρεχάμενοι αυλοκόλακες). Δεν τα ΦΑΓΑΜΕ εμείς οι υπόλοιποι, οι απλοί θεατές αυτής της δικτατορίας της εξουσίας τους (και όχι μόνο επειδή δεν μας δόθηκε η ευκαιρία, όπως υπονοεί το ρητό του Πάγκαλου, αλλά επειδή απλά δεν γουστάραμε να γίνουμε μέρος του βόρβορού τους).
Δεν πρέπει να αφήσουμε με τέτοιες σκέψεις και ισοπεδωτικές αντιστοιχίες να γίνουμε το πλυντήριο ξεπλύματος ιστορικών ευθυνών και διαφθοράς.

Μόνο κάπου κοντοστέκομαι: μήπως επειδή ακριβώς ήμασταν ¨οι απλοί θεατές", ήμασταν και κάτι παραπάνω. Συνένοχοι λόγω της για καιρό παθητικής στάσης μας, της μη συλλογικής μας αντίστασης.
Αλλά δυστυχώς το παιχνίδι της απονεύρωσης κάθε ραχοκοκαλιάς αντίδρασης το ξέρουν πολύ καλά. Ο σφετερισμός κάθε ψήγματος ιδεολογικού και πολιτικού χώρου από τα καλά εδραιωμένα μαγαζάκια τους οδηγει σε επόμενο στάδιο στην απαξίωση κάθε απόπειρας διαφορετικής φωνής που δεν δέχεται να δεχτεί ως "προστάτη-νονό" κάποιον από αυτούς.

Ωστόσο, για να κλείσω κάπως αισιόδοξα, για αυτό έχουμε την ιστορική μνημη. Για να πάμε σε ένα μέλλον όπου θα εξαφανίσουμε τα αίσχη του παρελθόντος και θα απομονώσουμε ανθρώπους και συμπεριφορές πρωταίτιες για τον κακό μας τον καιρό.