Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

"KILL THE POOR"

 Η κατάσταση στη χώρα μας (δείτε πχ εδώ -ελληνικά & αγγλικά -μια απέριττη καίρια ανάλυση), αλλά και λίγο πιο πέρα από τα σύνορά μας (διαβάστε εδώ και εδώ), ξαναφέρνει στον νου ένα κλασσικό πανκ τραγούδι του 1980. Για διαφορετικούς λόγους, που όμως συγκλίνουν τελικά σε κοινές αιτίες.  Με στίχους κυνικά απλούς και αληθινούς οι Dead Kennedys αποτυπώνουν διαχρονικά μια πραγματικότητα που μας επιφυλάσσεται, όλο και πιο ζοφερή, εις υγείαν των υπανθρώπων, εντός και εκτός συνόρων, οι οποίοι για κάποιες "ανεξήγητες" αιτίες έχουν συνδέσει την ευμάρειά τους με την εξαθλίωση ή εξόντωση των υπόλοιπων. 

Kill the Poor, λοιπόν 
"...The sun beams down on a brand new day
No more welfare tax to pay
Unsightly slums gone up in flashing light
Jobless millions whisked away
At last we have more room to play
All systems go to kill the poor tonight
..."

(όπου "neutron bomb" βαλτε ό,τι ταιριάζει ανάλογα με την περίσταση - πχ μνημόνια, δημοσιονομικές προσαρμογες, για εμάς, πόλεμος και τρομοκρατία στις χώρες γύρω μας κλπ)


Αναζητούνται τρόποι αντιστροφής αυτής της πραγματικότητας.   Μήπως πάψουμε να είμαστε
η πρώτη ύλη για την κρεατομηχανή του πλούτου των λίγων, της θανατερής μισαλλοδοξίας κάποιων και της εξουσιολαγνείας πολύ περισσότερων.   Μέχρι τότε ας τραγουδάμε και μεις αγόγγυστα "kill kill kill kill the poor tonight", μαζί με τους αυτοαποκαλούμενους αντισυστημικούς που βοηθάνε όσο κανένα άλλο τσιράκι στην ισχυροποίηση του συστήματος.

Πηγές:  The Independent, Banking news, Τα Νέα, Tvxs, Wikipedia, Lyricsfreak

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να ψηφήσω δεν ξέρω,δώστε μια γραμμή,πείτε μας κάτι ,γιατι χαθήκατε.κάποιοι λένε πως γινατε μπίλιες....και πήρατε τον πούλο....

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρερχομαστε το επιτηδευμένο μη κόσμιο ύφος του μηνύματος στις 6-9-15 7:53, μήπως και βγάλουμε κάτι που αξίζει να συζητήσουμε. Και αυτό είναι η βαρετή (γραφική πια) εμμονή κάποιων να αγνοούν εσκεμμένα την ξεκάθαρη, πάγια, αποδεδειγμένη στην πράξη θέση μας για πραγματική ανεξαρτησία και αυτονομία από οποιοδήποτε κομματικό μόρφωμα ή συνδικαλιστική παραφυάδα του, Επειδή μία τέτοια στάση είναι (ας το ξανα...ξαναπούμε) από τις βασικές προϋποθέσεις για έναν καινούργιο, αληθινό συνδικαλισμό.

Οπότε, όπως φυσικά ήδη ξέρατε, λάθος πόρτα χτυπήσατε. Αν θέλετε πάντως να διαφωτιστείτε για το τι θα ψηφίσετε, προτείνω να απευθυνθείτε σε καναλια, γκάλοπ και εφημερίδες της αρεσκείας σας. Ή ανακεφαλαιώστε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο πολιτικό σκηνικό, αναλογιζόμενος παράλληλα τι σημαίνει πράγματι δημοκρατία.

Και ίσως βλέπατε έτσι και με άλλο μάτι τη συμμετοχή σας στα κοινά του υπουργείου μας,αν σας ενδιαφέρει αυτό ειλικρινά και πέρα από σούπερ παρεμβάσεις όπως η τωρινή σας.

Όσο για το 2ο μέρςο του εμβριθούς μηνύματός σας περί μπιλιάρδων και πτηνών (ή κάτι τετοιο), αδυνατώ να ακολουθήσω τις επιεικώς κακότροπες ατραπούς της σκέψης σας. Με ξεπερνάει, το ομολογώ :-))

Γιάννης Κοντος