Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Βέβαια, θα σκεφτούμε στωικά ή υποταχτικά, αυτό έχει πάψει να αποτελεί νέο.  Και μάλλον θα το ακούμε μέχρι να στραγγίξουν και την τελευταία μας δεκάρα.  Μόνη μας παρηγοριά είναι ότι  προς το παρόν η είδηση του τίτλου θα εφαρμοστεί από "αριστερούς" (όπως τους βλέπουμε γλιστρώντας προς τον κατήφορο) κυβερνώντες, που δεν είναι απατεώνες και πονάει η ψυχή τους όταν αναγκάζονται να μας λιανίζουν. 

Ας αναμένουμε ένα, τουλάχιστον, τριπλό κτύπημα:

Πρώτο: Αυξήσεις σε φόρους και τέλη - αναμένονται άμεσα
    Όπως συνήθως λοιπόν, οι "θεσμοί" θέλουν για να κλείσει η ...σκληρή διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, μέτρα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μειώσουν και άλλο την αγοραστική μας δύναμη (ποια;).  

Ενδεικτικά: Αυξήσεις του ΦΠΑ σε νερό και ρεύμα από το 13% στο 23%, αύξηση στην φορολογία καυσίμων, νέοι τρόποι στην άμεση φορολόγησή μας,  κατάργηση του "υπερμειωμένου συντελεστή" 6% για φάρμακα (η υγεία ταιριάζει μόνο στους έχοντες), αλλά και σε βιβλία /θέατρο,  «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία με ποσά της τάξεως του "ενός ευρώ ανά αστέρι" (διότι είναι σκανδαλώδες να να έχουν καταφυγή οι πληβείοι από τη μίζερη ζωή τους στον πολιτισμό και την αναψυχή).  

Δεύτερο: "περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου" - εν αναμονή στον ορίζοντα 
    Έχουμε μάθει πια τι προοιωνίζεται όταν το ακούμε αυτό.  Όχι, την πάτησαν όσοι σκέφτηκαν ότι αυτό σημαίνει π.χ. λιγότερους συμβούλους πολιτικών γραφείων (δείτε εδώ για αυτήν την πρόκληση) ή μεταβίβαση της ευθύνης μισθοδοσίας των λειτουργών θρησκευτικών δογμάτων στους ίδιους τους φορείς.

Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις μας, μετά την πολλοστή σθεναρή αλλά μάταιη αντίσταση της κυβέρνησης.


Περισσότερα για τα παραπάνω, εδώ 

Τρίτο: Μειώσεις λόγω νέου τρόπου υπολογισμού εισφορών και νέων μειωμένων ποσοστών αναπλήρωσης - από το 2017
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει, κατά τα ειωθότα, ο νέος τρόπος υπολογισμού
των εισφορών στο σύνολο των αποδοχών τους, όπως αυτός προτείνεται στο τελικό σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου που έχει κατατεθεί στους "θεσμούς".
Μια πρόγευση των διατάξεων εδώ 

Και προσοχή!  Αυτή είναι η καλή εναλλακτική του μέλλοντός μας.  Μην τύχει και αντιδράσουμε διότι μας περιμένει στη γωνία ο μπαμπούλας του "πιστωτικού γεγονότος".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: