Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές στο Νοσοκομείο Νίκαιας-Αλλαγή από τη βάση

Η χθεσινή εξέλιξη στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων του κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας, για τις εξελίξεις στο μαζικό εργατικό κίνημα.
Η ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων, που συγκροτήθηκε μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων σαν μια προσπάθεια οι ίδιοι να πάρουν το σωματείο στα χέρια τους από τους κομματικούς εντεταλμένους! είχε την πρώτη νίκη  αυξάνοντας σε 5 από 1 τις έδρες της και παίρνοντας ποσοστό 45% των ψήφων!
Το Σχήμα Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων που λειτουργεί με ολομέλειες και με  αμεσοδημοκρατικό τρόπο έχοντας λάβαρο την αρχή «ένας άνθρωπος μία ψήφος»! ξεκινά με αέρα στα πανιά του για να πετύχει τους επόμενους στόχους, που είναι αφ’ενός η  ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ -ΔΝΤ , και αφ’ετέρου η ριζική αλλαγή της λειτουργία του σωματείου με πλήρη ανατροπή των γραφειοκρατικών του λογικών και ηγεσιών και ακόμη τον αγώνα για να δημιουργηθεί ένας νέος συσχετισμός στο εργατικό κίνημα που θα δώσει την δυνατότητα της ανατροπής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που οδηγεί τη χώρας  στο βεβαιο αφανισμό!
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Ψήφισαν 1025
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ:51
ΕΓΚΥΡΑ:974
Συνδυασμοί Ψήφοι Ποσοστό Έδρες



(πριν)
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
      ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 436 45%   5 (1)
   ΠΑΣΚΕ 241 25%   3 (7)
   (ΠΑΜΕ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
     ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 112 11,50%   1 (1)
   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

     (ΠΑΣΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) 109 11%   1
   ΔΑΚΕ 76 8%   1 (2)
Και για μία φορά αποδεικνύουν την συνεχή (έστω αργή) ανάπτυξη των πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων μορφών άμεσοδημοκρατικής συνδικαλιστικής συσπείρωσης, και την παράλληλη ταχύτατη απαξίωση των έχοντων κάνει ήδη τον κύκλο τους υπάρχοντων μορφών συνδικαλιστικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: