Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"So, you think you can live?" Το reality show για δημοσίους υπαλλήλους

Ένα νέο τηλεπαιχνίδι λανσάρει η ελληνική κυβέρνηση σε παραγωγή της γνωστής εταιρίας TROIKA productions. Με παρουσίαστη τον άψογο Luc Papadi και κριτική επιτροπή τους πολύπειρους Benny Zel, Antoine Samaras και Yorg Karatzafer και μια πλειάδα γνωστών και μη εξαιρετέων συνεργατών (Theo Pangal, Lover Dos, Dimi Reppa, Mac Voridis, Jimmy Avramo κ.α), το νέο reality show έχει κερδίσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης και κυρίως των πολύ πλούσιων του κόσμου που χαλαρώνουν στην TV κάθε βράδυ και ευελπιστούν το νέο τηλεπαιχνίδι σύντομα να εξαχθεί από την Ελλάδα και σε άλλα φιλοθέαμονα κοινά της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το concept:
Μια κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά. Οι συνήθεις πιστωτές της  κόβουν τη πίστωση και μια δράκα άπληστων τοκογλύφων προσφέρουν δανεικά θέτοντας σταδιακά σκληρούς όρους. Ξεκινούν από την “μείωση” του Δημοσίου και κλιμακώνουν μέχρι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοχείων της χώρας. Η κυβέρνηση ξεκινά την προσπάθεια με τα του οίκου της, μειώνοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κτλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναλαμβάνουν να αποτελέσουν την πρωτοπορία για όλους τους μισθωτούς φουκαράδες της χώρας. Καλούνται να περάσουν τον Δεκέμβρη του 2011 με μισθούς από 1 εώς 500 ευρώ. Η αιτιολόγηση για αυτούς τους μισθούς είναι φυσικά η εθνική σωτηρία και τα εργαλεία είναι η εφαρμογή νέου μισθολογίου, οι αναδρομικές κρατήσεις, οι εισφορές αλληλλεγγύης  και άλλα όργανα βασανισμού. Οι υπάλληλοι οφείλουν κατάρχας να μην διαμαρτυρηθούν. Έτσι περνάνε τη πρώτη δοκιμασία. Στη συνέχεια, οφείλουν να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά υποχρεώσεις όπως πληρωμή φόρων, τελών κυκλοφορίας, δανείων κ.α. Αυτό είναι το δεύτερο test. Τέλος, extra πόντους παίρνει όποιος καταφέρει να ταίσει τα παιδιά του. Οι υπάλληλοι κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Το παιχνίδι είναι σκληρό. Οι πιο αδύναμοι, ηλικιωμένοι, “αβύσματοι” και με λιγότερα πτυχία βγαίνουν στην εφεδρεία. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν, ελπίζοντας σε λίγο μεγαλύτερο μισθο το Γενάρη. Αν αυτό συμβεί, γιατί π.χ δεν υπάρχουν πλέον αναδρομικές κρατήσεις, οφείλουν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για να πάρουν πρόσθετους πόντους. Επιπλέον, πρέπει να βομβαρδίζονται καθημερινά από τα κανάλια με τόνους λάσπη για “κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους” και να υπομένουν το δημόσιο φτύσιμο εξοργισμένων απλών πολιτών. Στη συνέχεια βέβαια, το παιχνίδι γίνεται πιο hardcore με κατάργηση οργανικών θέσεων, μαζικές εφεδρείες-απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις κ.α. 
Τελικoί νικητές είναι όποιοι εκλεκτοί καταφέρουν να επιβιώσουν, χωρίς μάλιστα να διαμαρτυρηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2020, όταν σύμφωνα με τους σχεδιαστες του παιχνιδιού, ίσως η κυβέρνηση καταφέρει να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι διασκεδάζουν πολύ με αυτό το τηλεπαιχνίδι. Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς συνάδελφοι...Εμάς μας αρκεί ένα απλό τούρκικο σήριαλ για καληνύχτα.
Γιατί αν δεν το κατάλαβατε, αυτό δεν είναι ένα απλό reality show, αυτό είναι η πραγματική μας ζωή από έδω και πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: