Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υποθετικές ερωτήσεις προς υποψήφιους "κοψοχέρηδες*"!


Δημοσιεύουμε κείμενο συναδέλφου. Το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε παρόμοια κείμενα, συναδέλφων ή μη, τα οποία μπορείτε να στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com

 "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου (transistor69),  δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της ΑΣΥ. Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν στις συνελεύσεις μας ή με άλλες συλλογικές διαδικασίες (π.χ. ανταλλαγή ηλ.μηνυμάτων) και φέρουν την υπογραφή Α.Σ.Υ."

Ανωνύμου του αριστερού

Ας υποθέσουμε ότι μας κάνουν την τιμή να κάνουν εκλογές. Ο κυρίαρχος λαός, βλέποντας ολημερίς ελεύθερα MEGA και ΣΚΑΙ, και διαβάζοντας καθημερινώς ΝΕΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, επιτέλους αποφασίζει για την επόμενη κυβέρνησή του.

Ας υποθέσουμε ότι η ΝΔ λαμβάνει το 25% των ψήφων. Και το ΠΑΣΟΚ με τον νέο, ρωμαλέο αρχηγό συσπειρώνει τη βάση και αγγίζει το 17%. Το εδώ και καιρό έτοιμο, ωστόσο, σενάριο της συγκυβέρνησης δεν βγαίνει...

Ας υποθέσουμε ότι στις 7 Μαίου ο Αντώνης ο Σαμαράς, πενευτυχής λαμβάνει την πρώτη διερευνητική εντολή από το Κάρολο τον Μέγα, τον καραμουζουκλή. Δίπλα περιμένει ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, ο οποίος φυσικά δέχεται την πρόταση συνεργασίας (μεταξύ μας, την έχει ήδη δεχτεί!) και all together, πάνε να συναντήσουν το τρίτο κόμμα.. Ξοπίσω, ακολουθεί ο Γιώργαρος ο Καρατζαφύρερ απλώνοντας ικετευτικά το 4% του, μπας και τον πάρουν κι αυτό μαζί τους, σαν άλλοτε...

Ας υποθέσουμε ότι τρίτο κόμμα είναι η Κοινωνική Συμφωνία για μια Ανεξάρτητη και Ελληνική Δημοκρατική Αριστερα (και δε συμμαζεύεται), το κόμμα που κατάφερε να συσπειρώσει τους απανταχού κοψοχέρηδες του δικομματισμού, παγιδεύοντας τους σε ξώβεργες την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το πρασινομπλέ δάσος των υποσχέσεων. Πανευτυχείς, οι ηγέτες του τρίτου κόμματος (τα μοντέρνα κόμματα έχουν διαρχία),ο Φώτος Πιρκαμένος και η Λούκα Κακαστανίδη υποδέχονται Βενιζέλο και Σαμαρά στην είσοδο των γραφείων.



Υποθετική ερώτηση προς τους ψηφοφόρους-θηράματα  του τρίτου κόμματος:

Ποιά θα είναι η απάντηση της ηγεσίας του τρίτου κόμματος στις ανήθικες προτάσεις Βενιζέλου-Σαμαρά για συγκυβέρνηση;

α) “Εμείς είμαστε κάργα αντιμνημονιακοί, ειδικά το τελευταίο τέρμινο, ναούμε, αλλά μιας και ήρθατε, ποιά Υπουργεία είπαμε ότι περισσεύουν;”

β) “Καλωσταπαιδιά! Πως από δώ παιδιά; Τι είπατε; Να συγκυβερνήσουμε; Δεν είναι πρέπον, έχουμε δεσμευθεί στους κοψοχέρηδες σας. Ωχ, ποιοι είναι αυτοί πίσω σας με τα laptop; Η τρόικα ε;; Ε, αν είναι να πάρουμε τα λεφτά και να “σώσουμε” τη χώρα, χαλάλι...”

γ) “Αργήσατε ρε μάγκες, μας έχουν ήδη τρελάνει στα τηλέφωνα, τα παιδιά από τα κανάλια,  τις τράπεζες, το IMF και μας ρωτάνε αν ήρθατε. Μέχρι και μια κυρία που είπε ότι είναι η Μέρκελ πήρε και μίλησε με τον Ψαριανό. Μας πρήξανε να σας καλοδεχτούμε...και να σας πούμε όπωσδήποτε ναι, και αυτοί θα φροντίσουν στις επόμενες εκλογές να είμαστε και δεύτερο κόμμα, αμά λάχει.”

δ) “Βρε ούστ, από δώ, να πάτε στο τέταρτο (κόμμα). Εμείς τιμούμε τον κοψοχέρη που μας ψήφισε...για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο.”



Όσοι επιλέξαν την τέταρτη απάντηση, ας συνεχίσουν το μακάριο ύπνο τους. Και όταν ξυπνήσουν, ας αναρωτηθούν μήπως θα ήταν συνεπέστερο να μην “προδώσουν” τους ...παραδοσιακούς λαοπλάνους, για χαρη νέων και φιλόδοξων ηγετίσκων. Από τον Καστανίδη, τον Κουβέλη και τον Καμμένο, χίλιες φορές οι δοκιμασμένοι και έμπειροι Βενιζέλοι, Ανδρουλάκηδες και Σαμαράδες.

Όσοι επέλεξαν μιά από τις πρώτες τρείς απάντήσεις είναι στο σωστό δρόμο. Απλώς, μόλις βγούν από το παραβάν είτε θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την υπόσχεσή τους, δηλαδή να κόψουν το χέρι που ξαναψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είτε θα έχουν αποτρέψει το θλιβερό και αποκαρδιωτικό ενδεχόμενο να έχουμε ως τρίτο κόμμα ένα κόμμα-ξώβεργα που θα μας παγιδέψει για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια... 
*κοψοχέρης, (ο): Ο ψηφοφόρος που ορκίζεται ότι δε θα ξαναματαψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αλλά λόγω της ...μυστικότητας της ψήφου, αθετεί τον όρκο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: