Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Για μια νέα αρχή από τη βάση...

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων (Α.Σ.Υ.) δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο του 2011 από υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας και είναι μια κίνηση αυτόνομη και ανεξάρτητη από κυβερνήσεις και κόμματα. Λειτουργεί με βάση ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών της και την σύνθεση των απόψεων. Απευθύνεται στο σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου και ενδιαφέρεται για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των υπαλλήλων, παλιών ή νέων, πτυχιούχων ή μη, τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και του ΣΕΠΕ.
Αποτελεί έκφραση της ανάγκης μας για:
  • Αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και απόρριψη της πελατειακής αντίληψης συνδιαλλαγής με τις εκάστοτε ηγεσίες και των πρακτικών που απαξίωσαν τους συνδικαλιστικούς θεσμούς στο Δημόσιο ευρύτερα και στο Υπουργείο μας ειδικότερα. Ουσιαστική συμμετοχή όλων μας σε δημοκρατικά διαμορφωμένες συνδικαλιστικές διαδικασίες.
  • Κινητοποίηση όλων των συναδέλφων για μια Δημόσια Διοίκηση υγιή, λειτουργική και πραγματική εγγυήτρια των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, μακριά από τις μεθοδεύσεις απαξίωσής της στο όνομα έωλων νεοφιλελεύθερων συνταγών.
  • Αντίσταση στη διαρκώς εντεινόμενη επίθεση των οικονομικών ελίτ απέναντι στον κόσμο της εργασίας, και αγώνα ενάντια στην έκπτωση του κοινωνικού κράτους, των Μνημονίων και των επώδυνων μέτρων που επιβάλλονται από την εγχώρια και υπερεθνική άρχουσα τάξη.
  • Συντονισμό και συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την ανεύρεση νέων τρόπων αντίδρασης καθώς και την ανάπτυξη αναμορφωμένου δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την κατάργηση κάθε νόμου που οδήγησε στην απαξίωση των μισθών, των συντάξεων και των παροχών περίθαλψης και υγείας.
  • Προώθηση μορφών αλληλεγγύης και συντονισμού εντός και εκτός του εργασιακού μας χώρου και προάσπιση της ελευθερίας μας και της αξιοπρέπειάς μας αντιπαλεύοντας τις διαρκώς επεκτεινόμενες αυταρχικές συμπεριφορές (καταστολή, οικονομική τρομοκρατία, χειραγώγηση από τα ΜΜΕ)

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
Στο σύντομο χρονικό διάστημα δράσης μας:

  • Δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό βήμα διαλόγου asy-yeka.blogspot.com
  • Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με κείμενα και ανακοινώσεις για θέματα του Υπουργείου καθώς και θέματα δημοσιοϋπαλληλικά και εργασιακά,
  • Συμμετείχαμε ενεργά στις κινητοποιήσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου,
  • Συλλέξαμε υπογραφές για πραγματοποίηση Γ.Σ και καταθέσαμε Ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας,
  • Συμπαρασταθήκαμε έμπρακτα με συλλογή υπογραφών και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ,
  • Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας,
  • Συνδράμαμε τους άστεγους της πόλης μας
  • Δραστηριοποιηθήκαμε για τον συντονισμό των δημοσίων υπαλλήλων από τη βάση και την άσκηση πίεσης στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
  • Πραγματοποιήσαμε την 1η Ανοικτή Συνέλευση με θέμα “Το Δημόσιο στην εποχή των Μνημονίων” με ομιλητές από τον δημοσιοϋπαλληλικό, συνδικαλιστικό και επιστημονικό χώρο και δημιουργική συμμετοχή πολλών συναδέλφων.
Ολα αυτά πάντα με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συναδέλφων μας (ανοικτές εκδηλώσεις, συλλογή υπογραφών, συγκέντρωση τροφίμων και εφοδίων, συνδιαμόρφωση κειμένων κ.α.)

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ
Το Υπουργείο Εργασίας χρησιμοποιείται σαν όχημα για την άλωση του κοινωνικού κράτους και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Η κρίση χρησιμοποιείται ως άλλοθι για προώθηση πολιτικών που πλήττουν και αποδυναμώνουν τον εργαζόμενο και οδηγούν την κοινωνία σε οικονομική και κοινωνική ερήμωση. Η Δημόσια Διοίκηση διαλύθηκε μέσω της υποστελέχωσης και απαξίωσή της. Το Σ.ΕΠ.Ε, χωρίς πόρους, χωρίς προσωπικό, χωρίς στοιχειώδη μηχανοργάνωση, αλλά με πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες, υπολειτουργεί, Τμήματά του κλείνουν (π.χ Μήλος) λόγω έλλειψης προσωπικού, οι Επιθεωρητές Εργασίας διώκονται απλά και μόνο γιατί ασκούν τα καθήκoντά τους. Η Κεντρική Υπηρεσία υλοποιεί σκληρά αντεργατικά μέτρα με αποκορύφωμα τη σταδιακή υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων. Το Υπουργείο απογυμνώνεται από αρμοδιότητες και από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό (αναγκαστική συνταξιοδότηση).
Ο ρόλος μας ως υπαλλήλων της Δημόσιας Διοίκησης υποβαθμίζεται συνεχώς με πρακτικές που μας θέτουν στο περιθώριο για ζητήματα αρμοδιότητάς μας. Η «εμπειρογνωμοσύνη» νεόκοπων συμβούλων και η συνεννόηση με «ημετέρους» θεωρείται ότι αρκεί, και αποτελεί βασικές προϋποθέσεις άσκησης πολιτικών χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία. Επιπλέον, η αναξιοκρατία και η διαπλοκή συνεχίζουν να κυριαρχούν. Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και ο βεβιασμένος και πανικόβλητος τρόπος αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, χωρίς, βεβαίως, να συλλεχθούν και αξιολογηθούν οι απόψεις των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, ουσιαστικά εκμηδενίζει οποιαδήποτε συνθήκη για αποδοτική Δημόσια Διοίκηση και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ενώ καθιστά ξανά τη Δημόσια Διοίκηση κομματικό φέουδο. Η προπαγάνδα περί “τεμπέληδων και διεφθαρμένων Δημοσίων Υπαλλήλων” αδικεί άξια στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και υποβαθμίζει την πλειοψηφία των πραγματικά ευσυνείδητων υπαλλήλων.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η μόνη διέξοδος είναι μαζικός και αποτελεσματικός αγώνας. Η συλλογική διεκδίκηση όσων στερούν από εμάς και τα παιδιά μας.
Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων επιδιώκει να συσπειρώσει υγιείς δυνάμεις με στόχο την αντίσταση, την ανατροπή και την θετική πρόταση για τα θέματα που μας αφορούν.
ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Παλεύουμε για ανάπτυξη ενός ισχυρού δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος ανοιχτού στην κοινωνία και με την κοινωνία, με κατεύθυνση την ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και την δημιουργική συμβολή και στήριξη ένος σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας που θα βασίζεται στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού και όχι στις δάνειες δυνάμεις του τραπεζικού κεφαλαίου.
  • Διεκδικούμε αξιοπρεπείς αμοιβές, δίκαιο μισθολόγιο, χωρίς χαριστικά επιδόματα και ψεύτικες υπερωρίες.
  • Θέλουμε μια σύγχρονη διοίκηση, που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών. Θέλουμε τους Δημοσίους Υπαλλήλους εγγυητές της νομιμότητας και ελεγκτές της αυθαιρεσίας της εκάστοτε Κυβέρνησης και όχι άβουλους εκτελεστές αντισυνταγματικών διατάξεων.
  • Χρειαζόμαστε συνδικαλισμό αφοσιωμένο αποκλειστικά στην αποστολή του, πόλο συσπείρωσης και δράσης των εργαζομένων, μακριά από λογικές ανάθεσης, πελατειακές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Τέλος στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και στα βολέματα ημετέρων, που παρατηρούνται διαχρονικά και στο Υπουργείο μας.
  • Είμαστε υπέρ των πραγματικά συμμετοχικών και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Σύλλογος μας καλείται να εκφράσει την θέληση των συναδέλφων να διεκδικήσουν αγωνιστικά την αξιοπρέπεια τους. Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων καταθέτει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Επισημαίνουμε, ωστόσο ότι βασική αρχή της συνδικαλιστικής μας δράσης είναι η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους και η συνδιαμόρφωση προτάσεων από κοινού με τους συναδέλφους.
Για μεγαλύτερη διαφάνεια και εκδημοκρατισμό του Συλλόγου μας
Ο Σύλλογος μας πάσχει από αδιαφάνεια και από μειωμένη συμμετοχή των μελών του στη διαμόρφωση και υλοποίηση των αποφάσεων. Αυτό οδηγεί σε απαξίωση και τελικά αναποτελεσματικότητα. Δημοκρατικός και διαφανής Σύλλογος ίσον δυνατός Σύλλογος. Απαιτείται άμεσα διεύρυνση της συμμετοχής και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, μέσω αλλαγής του καταστατικού.
Προτείνουμε:
  • Εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας του Συλλόγου με τα μέλη του-τόνωση της εξωστρέφειας
  • Συχνότερη, βάσει των πραγματικών περιστατικών και αναγκών, σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης
  • Χρονικός περιορισμός στις συνεχόμενες θητείες των μελών του ΔΣ
  • Διεξαγωγή Διοικητικών Συμβουλίων ανοικτών σε συμμετοχή συναδέλφων
  • Ενθάρρυνση συμμετοχής συναδέλφων για υποβολή προτάσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων
  • Δημιουργία ομάδων εργασίας με σκοπό την υποστήριξη και τεκμηρίωση συνδικαλιστικών αιτημάτων/προτάσεων
  • Διεξαγωγή συχνών ενημερωτικών ανοικτών συνελεύσεων
  • Δημοσίευση πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου
  • Δημοσιοποίηση της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του ΔΣ του Συλλόγου πριν από κάθε συνεδρίαση, ώστε τα μέλη του Συλλόγου να έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων επί των θεμάτων."
  • Τοποθέτηση των εκπροσώπων μας στο ΔΣ Συλλόγου στο πλαίσιο που θα οριοθετούν οι κατατεθειμένες μετά από διαβούλευση σχετικές θέσεις των μελών του Συλλόγου καθώς και οι αρχές της ΑΣΥ.
  • Λειτουργία επίσημου ηλεκτρονικού forum συζήτησης
  • Μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά του Συλλόγου
  • Διερεύνηση της δυνατότητας για θεσμοθέτηση σταθερών πόρων του Συλλόγου

Για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους και των Δημοσίων Αγαθών
Τα Μνημόνια και οι Εφαρμοστικοί τους Νόμοι διαλύουν κάθε έννοια Κοινωνικού Κράτους και θέτουν ως προτεραιότητα το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών.
Προτείνουμε:
  • Ανάδειξη της σημασίας της πολιτικής απασχόλησης και του ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο σε όλες τις φάσεις διαμόρφωσης και υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου.
  • Καταδίκη πρακτικών ανάθεσης του αντικειμένου του Υπουργείου σε εξωτερικούς συμβούλους, συνεργάτες, ιδιώτες με γνώμονα την εξυπηρέτηση ημετέρων
  • Προάσπιση από κοινού με άλλα Σωματεία και φορείς του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές

Για την αξιοπρέπεια μας ως Δημοσίων Υπαλλήλων, υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και ως Επιθεωρητών Εργασίας.
Μια σειρά νόμων με κορωνίδα το Ν.4024/2011-Μισθολόγιο, καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης στον Δημόσιο Τομέα. Ισοπεδώνουν τις αμοιβές μας και προετοιμάζουν την πλήρη εξομοίωση του Δημοσίου Τομέα με τον ιδιωτικό τομέα ...και μάλιστα της Βουλγαρίας. Την ίδια στιγμή αμφισβητείται στην πράξη το δικαίωμα σε δωρεάν υγεία και παιδεία, ενώ το εργασιακό μας περιβάλλον (φυσικό και θεσμικό) ρυθμίζεται ερήμην μας.
Προτείνουμε:
  • Συντονισμό με αγωνιστικά Σωματεία για αλλαγή του Ν.4024/2011 με σκοπό τον εξανθρωπισμό των αμοιβών στο Δημόσιο, την εισαγωγή ρυθμίσεων που ενισχύουν την αξιοκρατία, ανταμείβουν την συνέπεια και την αποδοτικότητα.
  • Άμεση δυναμική αντίδραση σε περίπτωση αναγκαστικής εφεδρείας-απόλυσης συναδέλφων
  • Αγωνιστική και τεκμηριωμένη διεκδίκηση του ελεγκτικού επιδόματος και εξόδων κίνησης (Αναφορά στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, Δημοσιοποίηση στον Τύπο, Υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία και ενημέρωση κοινωνικών εταίρων).
  • Συντονισμός με τα Σωματεία του Δημόσιου Τομέα και πίεση για βιώσιμη λύση στο θέμα του ΕΟΠΠΥ.
  • Ανάδειξη των άθλιων συνθηκών εργασίας (κτίρια Πειραιώς-Επικούρου) και θετική πρόταση του Συλλόγου μας για αναβάθμιση υπάρχοντος ή μεταστέγαση σε νέο κτίριο. Αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση
  • Διαμόρφωση τεκμηριωμένης πρότασης για την οργανωτική δομή του Υπουργείου. Να τους προλάβουμε πριν καταργήσουν οργανικές μονάδες με μόνο σκοπό την περικοπή δαπανών.

Για την πραγματική ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εδώ και χρόνια αδυνατεί να εκπληρώσει τον σημαντικότατο ρόλο του. Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τη δημοσιονομική στενότητα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και στο... φιλότιμο των υπαλλήλων. Για την πραγματική ενίσχυσή του χρειάζεται καταγραφή των ελλείψεων, επιστημονική τεκμηρίωση των αναγκών και εξασφάλιση συμμαχιών με την κοινωνία ώστε να ασκηθεί πίεση προς τις πολιτικές ηγεσίες.

Προτείνουμε:
  • Καταγραφή ελλείψεων σε ανθρώπινους πόρους και υλικοτεχνική υποδομή σε τοπικό επίπεδο από τους εργαζομένους
  • Πίεση για πλήρη ενεργοποίηση των διατάξεων του Ν.3996/2011 (κάλυψη δικαστικών εξόδων, αύξηση οδοιπορικών, πρόσθετη παροχή)
  • Ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ Κεντρικής Υπηρεσίας και ΣΕΠΕ με σκοπό την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας.
  • Διατύπωση αιτήματος προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για ενίσχυση του Π/Υ του ΣΕΠΕ κατά 20%
  • Διεξαγωγή τακτικών σεμιναρίων εργατικής νομοθεσίας με συμμετοχή υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας και του ΣΕΠΕ και σύνδεση της παρακολούθησης τους με συμμετοχή σε ελεγκτικά κλιμάκια
  • Οργάνωση ανοικτής εκδήλωσης με θέμα “Η ενίσχυση του ΣΕΠΕ ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης”

Για την συλλογική αντιμετώπιση έκτακτων δυσκολιών και την αμοιβαία στήριξη των μελών του Συλλόγου
Ανεξάρτητα από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, το οικονομικό τοπίο για όλους μας προδιαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολο το επόμενο διάστημα. Απαιτείται από κοινού δράση για την άμβλυνση των δυσκολιών και την αλληλοϋποστήριξή μας.
Προτείνουμε:
  • Δημιουργία μόνιμου δικτύου αλληλεγγύης με σκοπό την στήριξη συναδέλφων
  • Δημιουργία απεργιακού Ταμείου
  • Αξιοποίηση παραδειγμάτων από άλλους χώρους (π.χ κίνημα κατά των μεσαζόντων, ανταλλακτική οικονομία κ.α)

Για την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας
Δεν αρκεί η κήρυξη απρογραμμάτιστων και μεμονωμένων 24ωρων απεργιών, για την συλλογή απεργιακών ημερών επαγγελματιών “αγωνιστών”. Για την επιτυχία των αγώνων μας χρειάζεται πρωτοτυπία, προετοιμασία, συντονισμός και δημοσιότητα
Προτείνουμε:
  • Προσανατολισμό στον οριζόντιο συντονισμό δράσεων με Πρωτοβάθμια Σωματεία ομοειδών χώρων (π.χ Υπουργείο Υγείας, ΟΕΚ,ΟΕΕ, ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία). Δημιουργία μόνιμων δικτύων ενημέρωσης και άμεσης δράσης. Να μη βρεθούμε στον κίνδυνο μόνοι και απροετοίμαστοι σαν τους συναδέλφους του ΟΕΕ και του ΟΕΚ.
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών και κάλεσμα σε Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου για κοινούς αγώνες-Έμπρακτη συμπαράσταση σε δίκαιους αγώνες συναδέλφων.
  • Συνεργασία με σωματεία Ιδιωτικού Τομέα για θέματα ΣΕΠΕ, εφαρμογής εργατικής νομοθεσίας και συλλογικών συμβάσεων
  • Άσκηση πίεσης σε Ομοσπονδία και ΑΔΕΔΥ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με σκοπό την ανατροπή των μνημονιακών νόμων κατά του Δημοσίου και ενεργοποίηση του νομοθετημένου θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο
  • Συμπαράσταση στον συνεχιζόμενο αγώνα των συναδέλφων για ανασύσταση του ΟΕΕ και του ΟΕΚ
  • Επιλογή μορφών αγώνα με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, όχι απλώς την εκτόνωση της οργής-Όχι σε απεργίες “ντουφεκιές στον αέρα”-Ναι σε κινητοποιήσεις με σχέδιο, προετοιμασία και προοπτική επιτυχίας
  • Επιλογή πρωτότυπων μορφών αγώνα (π.χ λειτουργικές καταλήψεις, πορείες μετά το ωράριο κ.α)
  • Ανάδειξη και δημοσιότητα των αγώνων μας-Όχι στα διεκπεραιωτικά ψηφίσματα και στα άνευρα Δελτία Τύπου
  • Επιδίωξη ευρύτατης συμμετοχής-Προπαγάνδιση κινητοποιήσεων από το Δ.Σ.

Για την πρόσβαση μας σε πολιτιστικά και κοινωνικά αγαθά
Η διευκόλυνση της πρόσβασής μας σε πολιτιστικά αγαθά, στην αναψυχή, στον τουρισμό καθώς και η διευκόλυνση των συναδέλφων που είναι γονείς δεν είναι πολυτέλεια. Ειδικά σήμερα, που ο πολιτισμός τείνει να γίνει ακριβό εμπόρευμα, είναι χρέος του Συλλόγου μας να προάγει τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων συναδέλφων σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να συμβάλλει για την ανάκτηση του κοινωνικού χαρακτήρα αυτών των αγαθών, που καταρρακώθηκαν με τη κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ
Προτείνουμε:
  • Χρησιμοποίηση των χώρων του Υπουργείου για εκδηλώσεις επιστημονικού, ενημερωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Τέλος στην απαγόρευση ελεύθερης διακίνησης ιδεών στον εργασιακό μας χώρο.
  • Οργάνωση επισκέψεων σε θέατρα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διερεύνηση δυνατότητας για δημιουργία χώρου φύλαξης των παιδιών των συναδέλφων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Περισσότερες και πιο οικονομικές εκδηλώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων αντί μίας πανάκριβης σε πολυτελές ξενοδοχείο
  • Χοροεσπερίδα ανοικτή σε συναδέλφους-Τέλος στα κλειστά σουαρέ με εργοδότες!
  • Περισσότερες εκδρομές για τους πολλούς στο εσωτερικό αντί μίας εκδρομής για λίγους στο εξωτερικό

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η συμμετοχή μας στις εκλογές για το Δ.Σ του Συλλόγου αποσκοπεί στην απόκτηση ενός μέσου για την επιδίωξη των παραπάνω προτάσεων και όχι στην απόκτηση συνδικαλιστικών καρεκλών. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε επαγγελματίες συνδικαλιστές. Βούληση μας είναι να λειτουργήσουμε όχι ως άπαξ εκπρόσωποι των συναδέλφων μας αλλά ως διαρκής δίαυλος για την έκφραση της φωνής τους. Δεν διεκδικούμε χρίσματα, προνόμια και θέσεις. Απλώς θέλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό αγώνα.
Και ο αγώνας θα είναι πιο αποτελεσματικός αν ενώνει αντί να χωρίζει. Συνάδελφοι της Κεντρικής Υπηρεσίας και του Σ.ΕΠ.Ε, παλιοί και νέοι, πτυχιούχοι, απόφοιτοι ΕΣΔΔ ή μη, οφείλουμε να αγωνιστούμε, πέρα από στενές κομματικές προτιμήσεις, αλλά στη βάση κοινών αρχών και αξιών.
Με αυτό το σκεπτικό και στη βάση συγκεκριμένων κοινών θέσεων που έχουμε δημοσιοποιήσει, συνεργαζόμαστε με την ΑΥΤOΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ, διατηρώντας την αυτοτέλεια μας ως ΑΣΥ αλλά λειτουργώντας ενωτικά με σκοπό την προώθηση των προτάσεων μας.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Υποψήφιοι Α.Σ.Υ.
ΑΡΓΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΣΙΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗ ΛΙΖΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ

Για μια:
Ανοικτή (σε όλους τους συναδέλφους, σε κάθε ιδέα, σε κάθε πρόταση δράσης μακριά από πεφωτισμένους ηγέτες & χειραγωγούς)
Συν-έλευση (μια ανοικτή & συνεχής πλατφόρμα συνεργασίας δράσης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλων όσοι ενστερνίζονται τις βασικές αρχές μας - έξω από αποστεωμένες παρατάξεις, κλίκες & κλειστές ομαδούλες)
Υπαλλήλων στο Υπουργείο μας
Κοινωνική δικαιοσύνη – αλληλεγγύη – συλλογική δράση
http://asy-yeka.blogspot.com email επικοινωνίας: asy.yeka@gmail.com Τηλ.: 2131516278,408,540


Δεν υπάρχουν σχόλια: