Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΛΑΥΡΙΟ-S.O.S ΓΙΑ 80 ΠΑΙΔΙΑ



To Ελληνικό Κράτος συνεχίζει να εξοφλεί μέχρι cent τοκογλυφικά δάνεια και να υπόσχεται στους δανειστές μας αιώνια πίστη με κάθε τίμημα.
Τίμημα που μεταφράζεται σε κούρεμα αποταμιεύσεων, σκληρά μέτρα, φτώχεια και ανεργία για τον λαό. Σε ένα οικονομικό σύστημα, που αποκλείει οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους και πρόνοιας, που σταματάει την χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία, δεν απαντάμε μόνο με ψήφο στις εκλογές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους εγκαταλείπει στην τύχη τους το αστικό κράτος.


Στο Λαύριο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, όπου εργαζόμενοι και προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι επί 5 μήνες, οι πρόσφυγες πεινούν!


Η σίτιση έχει διακοπεί και τα 80 παιδιά του Κέντρου (μαζί βεβαίως με τους ενήλικες) που ούτως ή άλλως ζουν υπό οριακές συνθήκες υγιεινής και με αρκετά προβλήματα στη διατροφή τώρα απειλούνται με το φάσμα της πείνας! Μαζί με τους πρόσφυγες δοκιμάζονται και οι εργαζόμενοι που έχουν να δουν μηνιάτικο από τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι η Ελλάδα του Μνημονίου και του εκφασισμού της πολιτικής ζωής.

Στην απειλή αυτή μιας ανθρωπιστικής κρίσης έχουν ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και δραστήρια μέλη του αντιρατσιστικού κινήματος.


Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι φυσικές και κοινωνικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων και τελικά η ίδια τους η επιβίωσή φαίνεται να μην έχουν σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Πληροφορίες στο τηλ. 6936858664 (κα Ψυχογιού)


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
asy-yeka.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: