Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή Συνέλευση για το Οργανόγραμμα (15.1.2013)

Με τη συμμετοχή 40 περίπου συναδέλφων πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Συνέλευση-συζήτηση στο Υπουργείο με  θέμα το επικείμενο νέο Οργανόγραμμα, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητάς μας. Σκοπός το άνοιγμα της συζήτησης σε περισσότερους συναδέλφους και η διατύπωση προβληματισμών-απόψεων-ιδεών και προτάσεων για το πώς πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και ατομικά απέναντι στις επικείμενες εξελίξεις (καταργήσεις οργανικών μονάδων, κινητικότητα, διαθεσιμότητες).

Από τη συζήτηση γενική ήταν η διαπίστωση ότι η ενημέρωση και η εμπλοκή των εργαζομένων στη διαδικασία διαμόρφωσης του Οργανογράμματος δεν έγινε έγκαιρα, με ευθύνη και πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας. Επίσης, υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία ότι βασικός στόχος ενός Οργανογράμματος θα πρέπει να είναι η υποστήριξη των πολιτικών που ασκεί (ή θα πρέπει να ασκεί...) το Υπουργείο και όχι προσωπικές επιδιώξεις πολιτικών παραγόντων, συγκυριακές καταστάσεις όπως η υποστελέχωση κάποιων υπηρεσιών και γενικά μικροπολιτικές ή συντεχνιακες σκοπιμότητες. Επίσης, διατυπώθηκαν θέσεις περί αντίδρασης που θα μπορούσε να φτάσει και σε ανυπακοή εκτέλεσης παράνομων και αντισυνταγματικών ρυθμίσεων (π.χ πρόσφατη αντ-εργατική νομοθεσία). Προβληματισμός υπήρξε σχετικά με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις που συνεπάγεται το νέο Οργανόγραμμα. 

Συμφωνήθηκε ότι έστω και τώρα θα πρέπει να επιδιωχθεί από το ΔΣ αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου η δημοσιοποίηση των εξελίξεων για το νέο Οργανόγραμμα (π.χ με πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου) και με έμφαση στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του ΣΕΠΕ, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τις επιπτώσεις της απομείωσης στο Υπουργείο Εργασίας για το Κοινωνικό Κράτος.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: