Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για στάση εργασίας 31.1.2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πειραιώς 40 10182 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2131516157

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες,-οι, 

Το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε την Δευτέρα 28.1.2013 με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε κ. Κανδαράκη με βασικό θέμα συζήτησης το Οργανόγραμμα του Υπουργείου. Ο Ειδικός Γραμματέας μας ενημέρωσε σχετικά με τις θέσεις του για το υπό διαμόρφωση Οργανόγραμμα σε ότι αφορά το ΣΕΠΕ και μας διεκρίνισε ότι έχει υποβάλλει σχετική πρόταση στον Υπουργό, ο οποίος έχει την τελική ευθύνη για την οριστική πρόταση προς το ΥΔΙΜΗΔ. Ανέφερε επιπλέον ότι τα μηνύματα από το ΥΔΙΜΗΔ είναι ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την άμεση επιστροφή στις θέσεις τους όσων συναδέλφων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Από πλευράς μας επισημάνθηκε η πάγια θέση για παρουσία του ΣΕΠΕ σε όλη την Επικράτεια και η αντίθεση μας σε συγχωνεύσεις-καταργήσεις Τμημάτων με σημαντικό όγκο δουλειάς και φυσικά η απαίτηση μας για εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων. Τέθηκε επίσης από πλευράς ΔΣ το ζήτημα της επαναφοράς των εξόδων κίνησης καθως και της νομικής θωράκισης των Επιθεωρητών Εργασίας, θέματα για τα οποία ο Ειδικός Γραμματέας μας απάντησε ότι θα αντιμετωπιστούν σε επικείμενο Νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις για το ΣΕΠΕ. Τέλος τέθηκε το ζήτημα του ορισμού των μελών των Τοπικών Επιτροπών του ΙΚΑ και η αναγκαιότητα συμμετοχής υπαλλήλων του ΣΕΠΕ σε αυτές. Επιπλέον, για αυτό το θέμα σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος έχει προσφύγει και δικαστικά για την αντιμετώπιση του. 

Συνάδελφισσες,-οι, 

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε “χορτάσει” υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς, οι πράξεις της όχι μόνο δεν υλοποιούν τα υπεσχημένα, αλλά αφαιρούν και άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Η Δημόσια Υγεία είναι ένα από αυτά. Ήδη, όλοι καθημερινά γινόμαστε θύματα της κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτή την υποβάθμιση άμεσα, πριν χάσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας σε Δημόσια Δωρεάν Περίθαλψη. 

Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Πέμπτη 31η Ιανουαρίου 2013 και από ώρα 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας. Στη στάση συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. Η στάση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται για την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας δια των νέων οργανισμών, των συγχωνεύσεων, των καταργήσεων Νοσοκομείων – Μονάδων και των Τμημάτων και κατά των μνημονιακών επιταγών της Κυβέρνησης και της Τρόικας που μεθοδευμένα αποδυναμώνουν σταδιακά την υγεία με τελικό σκοπό την πλήρη διάλυσή της. 

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τους φορείς της Υγείας και θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και στην πορεία, που θα ακολουθήσει, προς το Σύνταγμα. 

Για το Υπουργείο μας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη Πειραιώς 40 στις 12 το μεσημέρι, ώστε να κατευθυνθούμε συγκροτημένα προς το Υπουργείο Υγείας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                ΖΩΗ ΠΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: