Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πεπραγμένα ΔΣ Συλλόγου στις 08/10/2014



Απόφαση για πληρωμή € 800 στον δικηγόρο που συνέταξε το καταστατικό του Συλλόγου συνταξιούχων !!!   

Εναλλαγή εκπροσώπησης: Οι Γ. Κοντός, Σ. Παπαδημητρίου και Ε. Φιλιππίδου  υπέβαλαν την παραίτησή τους.  Από την επόμενη συνεδρίαση, εκπρόσωποι της ΑΣΥ-ΑΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι οι Ελισάβετ Σιδέρη,  Γιώργος Εμμανουηλίδης και Ιωάννα Τάγαρη.  
Είναι μια κίνηση συνεπής στο πλαίσιο των αρχών μας.  


------

Την Τετάρτη 08.10.2014 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου μας.  Σημειωτέον ότι απουσίαζε λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων η ταμίας του ΔΣ, Κατερίνα Ξυγκάκη.
Ήταν η τελευταία συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν, για αυτήν την τριετία, οι Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Ειρήνη Φιλιππίδου και Γιάννης Κοντός, ως εκπρόσωποι του ενωτικού ψηφοδελτίου Αυτόνομη Πρωτοβουλία – Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων. 


Τα κύρια θέματα ήταν, με τη σειρά βαρύτητας που δόθηκε
- Η απόφαση για οικονομική στήριξη του Συλλόγου συνταξιούχων του υπουργείου Εργασίας
- Ζητήματα συνδρομής σε συναδέλφους
- Οι κινήσεις μας ενόψει της εφαρμογής του νέου Οργανισμού του υπουργείου

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ, Γιάννης Κοντός, έθεσε δύο ακόμα ζητήματα
- Ενημέρωση των μελών για το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την απόκτηση ενός νέου καταστατικού Συλλόγου
- Ενημέρωση των μελών για τα αιτήματα /αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογο και για τον τρόπο που έγινε η διαχείρισή τους.

Τέλος, ο Σταύρος Μπακέας, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, επανέλαβε την πρότασή του να πάρουμε θέση ως Σύλλογος στο ζήτημα της ισότιμης αντιμετώπισης των αιτημάτων συναδέλφων, προς το υπηρεσιακό συμβούλιο, για απογευματινή εργασία


------


Απόφαση για οικονομική στήριξη του Συλλόγου συνταξιούχων υπουργείου Εργασίας

Η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου συνταξιούχων από τον Σύλλογό μας είχε ανακινηθεί πρώτη φορά από τον πρόεδρο, στο ΔΣ της τρέχουσας τριετίας, κατά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου πέρσι.  Έγινε δεύτερη προσπάθεια να περάσει τον Φεβρουάριο.  Η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ το στήριξε. 

Στην τωρινή συνεδρίαση έγινε αμέσως φανερό ότι υπήρχε η πρόθεση να τελειώνουν με αυτήν την ιστορία. 
Ο τρόπος της οικονομικής ενίσχυσης;  Πληρωμή € 800 στον δικηγόρο που συνέταξε το καταστατικό του Συλλόγου συνταξιούχων !!!

Το θέμα αυτό αναδείχθηκε σε κυρίαρχο της συνάντησης της 8ης Οκτωβρίου.  Αλλά, και σε λυδία λίθο για τους συμμετέχοντες στο ΔΣ, ως προς το πώς εννοούν την εκπροσώπηση των συμφερόντων των συναδέλφων τους. 

Κεντρικό επιχείρημα ήταν ότι υπάρχει παλιότερη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για «ηθική και οικονομική στήριξη στον Σύλλογο των συνταξιούχων, μέχρι του ποσού των € 5.000».  Η γραμματέας του Συλλόγου, Ζωή Πάσιου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοια αναφορά σε πρακτικό συνεδρίασης ΔΣ της προηγούμενης περιόδου.  Στο πνεύμα της εμπιστοσύνης, δεχθήκαμε τα λεγόμενα αυτά.  Επιπλέον, είχε κληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση ο Γ.Τοπαλιάν, εκπρόσωπος τότε της ΑΠ στο ΔΣ, προκειμένου να διαβεβαιώσει από τη μεριά του για τη στάση που είχε κρατήσει τότε.   Όπως και έκανε.  Αιτιολόγησε τη θέση αυτή λέγοντας ότι ήταν τότε άλλες οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, ώστε να επιτρέπονται τέτοιες αποφάσεις. 

Ακούστηκαν από τη μεριά του προέδρου και άλλα επιχειρήματα:
Ότι είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει προσωπικά, αφού αυτός ανέθεσε την εκπόνηση του καταστατικού στον δικηγόρο, και ότι οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του υπουργείου μας παραμένουν συνάδελφοί μας,  που πρέπει να τους στηρίξουμε.

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ, Γιάννης Κοντός, τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση του ΔΣ, εφόσον υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο ηθικό ζήτημα: 
- Ποιος ο λόγος, ποια η ανάγκη, να συνδράμουμε οικονομικά έναν άλλον Σύλλογο; Του οποίου, εξάλλου, τα μέλη θα μπορούσαν κάλλιστα, με μια στοιχειώδη συνδρομή, να υπερκαλύψουν την απαίτηση της πληρωμής του δικηγόρου;
- Όταν συνάδελφοι περιμένουν χρόνια στην ουρά για οικονομική στήριξη, όταν είναι γνωστό ότι ο Σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα, όταν δεν έχουμε καλύψει τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε δικηγόρους, εταιρείες κλπ, πώς αποφασίζουμε με αυτές τις περιστάσεις να ενισχύσουμε έναν άλλον Σύλλογο;;; 
Πέραν του ηθικού, που είναι το κυρίαρχο για εμάς σε αυτήν την κίνηση, υπάρχει ενδεχομένως και το ζήτημα καταστρατήγησης των σκοπών του Συλλόγου (σύμφωνα με το υφιστάμενο καταστατικό).   Κατά πόσο προάγει τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου μας η χρηματοδότηση ενός άλλου συλλόγου, ιδίως στις παρούσες συνθήκες ;


Υπό αυτές τις περιστάσεις,  
ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ κατέθεσε ενώπιον του ΔΣ πρόταση για εκ νέου ψηφοφορία για την έγκριση ή μη της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης, καλώντας τα υπόλοιπα μέλη να αναλογιστούν, αν όχι την ηθική διάσταση, τουλάχιστον τις πολύ διαφορετικές τωρινές συνθήκες.

Δεν άλλαξε τίποτα.  
 Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΔΑΚΕ ψήφισαν εκ νέου την απόφαση. 
Μαζί τους συντάχθηκαν, σε αυτό το θέμα, και οι δυο εκπρόσωποι της ΑΠ, Σταυρούλα Παπαδημητρίου και Ειρήνη Φιλιππίδου, διευκρινίζοντας βέβαια ότι
αν το πρωτοαντιμετώπιζαν τώρα, θα το καταψήφιζαν.  Κατανοούν όμως τη στάση του εκπροσώπου της ΑΠ στην παλαιότερη συνεδρίαση του ΔΣ,  όταν είχε εισαχθεί το θέμα και είχε συναινέσει.  «Ήταν άλλες οι συνθήκες».  Παρόλα αυτά, θα ψηφίσουν ξανά θετικά, με την αιτιολογία ότι αυτό επιβάλλει η συνέπεια που θέλουν να έχουν οι επιλογές τους σε σχέση με τις παλαιότερες.

Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ, Γ. Κοντός.

Για τις παραπάνω επεξηγήσεις, η θέση του εκπροσώπου της ΑΣΥ είναι ότι το ζήτημα παραμένει πρωτίστως ηθικό, ανεξάρτητα από το επιχείρημα εναντίον της απόφασης αυτής, το οποίο κάνει λόγο για τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στα οικονομικά του Συλλόγου.  Ο Σύλλογος υπαλλήλων του υπ.Εργασίας οφείλει να δρα με βάσει το συμφέρον των μελών του. 
Τυχόν οικονομικές ενισχύσεις σε άτομα, ομάδες ή οργανώσεις εκτός του Συλλόγου, θα πρέπει να γίνονται μόνο λόγω εμφάνισης έκτακτης ανάγκης για βοήθεια*, που δεν μπορεί να καλυφθεί με ίδια μέσα - και αυτό, βέβαια, σε καμιά περίπτωση εις βάρος μελών του Συλλόγου.

Ειδικότερα, για το επιχείρημα της συνέπειας που χρησιμοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΠ, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η προσπάθεια να είναι κάποιος «συνεπής» σε πρότερες επιλογές του, ακόμα και αν ήταν λαθεμένες, «ουκ ανδρός σοφού» (και γυναικός).  
     

* Η προσπάθεια δικαιολόγησης της απόφασης και με επιχειρήματα του ύφους «γιατί δηλαδή να δίνουμε στην Κούνεβα και όχι στους πρώην συναδέλφους μας», δεν μπορούν να σταθούν.  Στην περίπτωση της Κούνεβα είχαμε πράγματι μια έκτακτη ανάγκη και αδυναμία του ατόμου να ανταπεξέλθει.  Εδώ τι έκτακτο υπάρχει και ποια ανάγκη παρουσιάστηκε, που δεν μπορούν να καλύψουν τα μέλη του Συλλόγου συνταξιούχων από μόνα τους; 
Το δυσάρεστο είναι ότι αυτό το επιχείρημα έπιασε παλιότερα στον τότε εκπρόσωπο της ΑΠ για να ψηφίσει θετικά, όπως ακούσαμε από τον ίδιο…


------


Συνδρομή σε συναδέλφους

Όπως δείχνουν τα πράγματα (αλλά ποιος ξέρει τελικά…), στο συγκεκριμένο ζήτημα ακολουθείται αυτόν τον καιρό η θέση της ΑΣΥ -και της ΑΠ- ότι η παροχή οικονομικής βοήθειας θα γίνεται βάσει της σειράς κατάθεσης των αιτήσεων.  Εξαίρεση αποτελούν οι λόγοι υγείας και ανάγκης για δικαστική συνδρομή, που θα εξετάζονται κατά παρέκκλιση της προτεραιότητας.  Τέτοιες ήταν και οι περιπτώσεις της συνεδρίασης της 8ης Οκτωβρίου.

Εξετάστηκαν αιτήσεις μελών του Συλλόγου μας (τέσσερις συνολικά) για στήριξή τους, για διάφορους λόγους (ανάγκη δικαστικής συνδρομής, αυξημένες υποχρεώσεις λόγω προβλημάτων υγείας, έντονη οικονομική στενότητα λόγω έλευσης έκτακτου γεγονότος). 

Και οι τέσσερις εγκρίθηκαν ομόφωνα, εκτός μίας όπου ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ διατύπωσε αντιρρήσεις.  Πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο Γ. Κοντός επέμενε για ψήφιση επί υπαρκτής αίτησης, που έχει δηλ. κατατεθεί και όχι απλώς επί προφορικών συνεννοήσεων.  Επίσης η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται, αν απαιτείται, από τα αναγκαία αποδεικτικά έγραφα. 

Πάντως δεν δόθηκε κάποια ικανοποιητική απάντηση, από τα μέλη του ΔΣ που ενέκριναν στην παρούσα συνεδρίαση τόσο τη στήριξη τεσσάρων μελών του Συλλόγου μας όσο και την οικονομική στήριξη του Συλλόγου συνταξιούχων, στην εξής εύλογη απορία του εκπροσώπου της ΑΣΥ:
Ποια θα είναι η ιεράρχηση που θα ακολουθηθεί στις παροχές οικονομικής βοήθειας, συγκριτικά με τον χρόνο που θα δοθεί η δωρεά στον Σύλλογο συνταξιούχων;  Η έγκριση αφορούσε συνδρομή στους συναδέλφους για κάλυψη έκτακτων, επειγόντων και σοβαρών γεγονότων, τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν.  Η απλή έγκριση της αίτησης δεν αρκεί.  Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη στενότητα στο αποθεματικό.

Είναι άξιο απορίας πώς μερικές φορές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ λαμβάνονται λες και «λεφτά υπάρχουν»… Λες;


------


Νέος Οργανισμός για το υπουργείο μας – Ζητήματα που δημιουργούνται για επαναστελέχωση και μετακινήσεις

Ο νέος Οργανισμός παγιώνει απλώς την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.  Οι καυχησιολογίες μερικών εδώ δεν χωράνε.  Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική «και πάλι καλά να λέμε» των «μεγαλοσυνδικαλιστών» μας.  Οι θέσεις μας (δείτε εδώ την ανακοίνωσή μας) είναι ξένες στη λογική της διαχείρισης και της επιλογής του μικρότερου κακού για τις δημόσιες υπηρεσίες, σαν να είχαμε να κάνουμε με μια αναπόφευκτη φυσική καταστροφή.

Στην τρέχουσα συνάντηση ζητήθηκε από τον πρόεδρο να δούμε σε τι ενέργειες θα προβούμε ως ΔΣ Συλλόγου μετά τη νέα κατάσταση που δημιουργείται. 
Ο καιρός πλησιάζει για την έκδοση, από τη διεύθυνση Διοικητικού, των διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης όλων μας σε νέους κλάδους και ειδικότητες,  και των κατανομών των οργανικών θέσεων ανά Γενική Δ/νση.  Όμως, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση των μελών του ΔΣ του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προκύπτουν:
(α) Πώς προωθείται η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου; Θα επανατοποθετηθούν στις υφιστάμενες θέσεις τους;
(β) Και το κυριότερο, πού θα τοποθετηθούν όσοι υπηρετούσαν σε οργανικές μονάδες που καταργούνται ή συγχωνεύονται;   

Πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, μιας και στο Σώμα αυτό εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου, με βάση τα σημερινά δεδομένα, συνάδελφοι ίσως αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλο νησί  (δείτε σχετικά και το σημείο γ στα πεπραγμένα της συνεδρίασης 03.10.2014 του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ).


------


Προς ένα νέο καταστατικό Συλλόγου υπαλλήλων υπουργείο Εργασίας - Ενημέρωση για το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα των εργασιών

Ζητήθηκε, από τον εκπρόσωπο της ΑΣΥ, ενημέρωση απο τον πρόεδρο για το πώς εκτιμάται το χρονοδιάγραμμα για την πορεία των εργασιών.  Η θεμελιώδης σημασία του καταστατικού (το «Σύνταγμα» ενός σωματείου) πιστεύουμε ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν.  Εντούτοις, οι συγκυρίες έθεσαν σε πρώτη προτεραιότητα άλλα ζητήματα – ιδίως τα σχετικά με τις ψευτο-αξιολογήσεις. 
Την τελευταία φορά που συζητήθηκε στο ΔΣ το εν λόγω θέμα ήταν στις 03/06/2014 (δείτε το 4ο θέμα της συνεδρίασης).  Εκεί υπήρξε μια δήλωση του προέδρου ότι η ανοικτή διαβούλευση για το καταστατικό θα ξεκινούσε το πιθανότερο αρχές Σεπτεμβρίου, με σκοπό μια καταστατική Γενική Συνέλευση στα μέσα του φθινοπώρου.

Στην τωρινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος δήλωσε λακωνικά ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω των τρεχόντων ζητημάτων της ψευτοαξιολόγησης που ακόμα δεν έχουν κλείσει, αλλά και των νέων δεδομένων και προκλήσεων που έθεσε ο νέος Οργανισμός. Πχ., θα πρέπει να δούμε πρώτα την οριστικοποίηση των υπηρεσιών, την νέα μορφή των οποίων θα  πρέπει λάβουμε υπόψη όταν θα επιδιωχθεί η συναίνεση των μελών του Συλλόγου, καθώς για την «τροποποίηση του καταστατικού … χρειάζεται η παρουσία των μισών τουλάχιστον μελών και πλειοψηφία των τριών τετάρτων των παρόντων», εκτός από τη μεταβολή των σκοπών του όπου χρειάζεται η συναίνεση όλων (άρθρα 99-100 Α.Κ.).

Ίσως και τον Φεβρουάριο αλλά σίγουρα πριν το Πάσχα του 2015, είναι η νέα προοπτική που μας έθεσε στη συνάντηση της 08.10.2014 ο πρόεδρος.  Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι όποτε και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία διαβούλευσης. 

Ήδη
- έχουμε κοινοποιήσει τις αρχές που θέλουμε να έχει το καταστατικό του Συλλόγου μας (δείτε εδώ)
και
- έχουμε καταθέσει στο πλαίσιο αυτό την πρότασή μας για το νέο καταστατικό (δείτε την εδώ).


Φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε το θέμα να οδηγηθεί σιγά-σιγά στις καλένδες.


------


Ενημέρωση για τα αιτήματα /αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογο και για τον τρόπο που έγινε η διαχείρισή τους

Κρίθηκε σκόπιμο και τέθηκε ως θέμα στην παρούσα συνεδρίαση, η πληροφόρηση για τα παραπάνω από τον Ιούνιο έως σήμερα, κατόπιν προφορικού αιτήματος του εκπροσώπου της ΑΣΥ, Γιάννη Κοντού. 

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι έχει κατατεθεί μία τέτοια αναφορά, από συναδέλφους της Γ.Γ. Πρόνοιας, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους, με αφορμή  πρόσφατη μετακίνηση υπαλλήλου. 

Όπως έγινε αντιληπτό, τα υπόλοιπα μέλη πλην του προέδρου δεν γνώριζαν κάτι σχετικό.  Επίσης, κατά δήλωση του προέδρου, δεν προέβη σε κάποια ενέργεια ούτε πχ συναντήθηκε σχετικά με την γενική γραμματέα κα. Στρατινάκη.

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ, με αφετηρία αυτά που ακούστηκαν, ζήτησε να τηρούνται ορθά οι αυτονόητες διαδικασίες: να ενημερώνονται τα μέλη του ΔΣ για οτιδήποτε κατατίθεται στον Σύλλογο και να έρχεται το θέμα αυτό ενώπιον των μελών του ΔΣ.

Η εξήγηση που δόθηκε από τον πρόεδρο, ότι δεν ενημερωθήκαμε επειδή ήταν περίοδος διακοπών και απουσιάζαμε, δεν μπορεί να σταθεί… Υπάρχει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Αυτά βέβαια δεν ξενίζουν, όταν διατηρείται μια νοοτροπία πολλών χρόνων ριζωμένη, που θέλει να βλέπει τον Σύλλογο να ταυτίζεται με τον πρόεδρό του, με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να είναι πάνω-κάτω διακοσμητικά.  Και το ίδιο να ισχύει για την, ας την πούμε, «εκτελεστική εξουσία» του ΔΣ.  Ο πρόεδρος ενεργεί κα τα υπόλοιπα μέλη κοιτάνε –στην καλύτερη περίπτωση, όταν δηλαδή γνωρίζουν τουλάχιστον για τα τεκταινόμενα.


Σημείωση:
Επίσης, το ίδιο διάστημα είχε κοινοποιηθεί στον Σύλλογο η αναφορά συναδέλφου προς τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, σχετικά με τα «προβλήματα, δυσλειτουργίες και παρενέργειες που έχουν προκύψει από την επιβολή κυρώσεων κατά τη διαπίστωση αδήλωτης εργασίας» (δείτε την εδώ).
Αλλά μάλλον δεν πρέπει να ήταν τόσο σημαντική για να μην αναφερθεί.

------



Άλλα θέματα

- Αποδοχή νέου μέλους
Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η αίτηση εγγραφής νέου μέλους στον Σύλλογό μας.


- Τρόπος αποζημίωσης δικηγόρων για της αιτήσεις ακύρωσης κατά των αποφάσεων επιμερισμού
Όπως είναι γνωστό, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, η Ομοσπονδία των Συλλόγων του υπουργείου (ΟΣΥΠΕ) προκήρυξε απεργία-αποχή από την ψευτο-αξιολόγηση, επιδίδοντας τα σχετικά εξώδικα προς τους Υπουργούς ΥΔΜΗΔ και Εργασίας (δείτε την ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ εδώ).

Όσον αφορά την πληρωμή των δικηγόρων για την σύνταξη και κατάθεση των αιτήσεων ακύρωσης κατά των αποφάσεων επιμερισμού, ομόφωνα προσυπογράφηκε η απόφαση που είχε πάρει 5 μέρες πριν το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ.  Σύμφωνα με αυτήν, οι αμοιβές θα βαρύνουν ισόποσα την ΟΣΥΠΕ και τους 3 Πρωτοβάθμιους Συλλόγους  (δείτε τα σημεία α και δ των πεπραγμένων της συνεδρίασης 03.10.2014 του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ).


- Εισήγηση σχετικά με τις αιτήσεις για έγκριση απογευματινής (εκτός υπουργείου) εργασίας συναδέλφων

Το θέμα ανακινήθηκε από τον Σταύρο Μπακέα.  Το ΔΣ κατέληξε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Ομοσπονδία την προώθηση των ενεργειών που της αναλογούν, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων συναδέλφων, προς το υπηρεσιακό συμβούλιο, για απογευματινή εργασία (ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή), ανεξάρτητα με τον κλάδο/ειδικότητα των αιτούντων.    

 -------------------------------


 Παραλειπόμενα:
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι γραφικότητες κατά την τελευταία συμμετοχή του Γ.Κοντού στο ΔΣ της τρέχουσας τριετίας, ως εκπρόσωπος της ΑΣΥ.  

Περίπου έναν χρόνο πριν, όταν πρωτοσυμμετείχε σε συνεδρίαση, άκουσε επιτιμητικά από γνωστό παλαιοσυνδικαλιστή: «ωραία αρχή έκανες».  Ακολούθησαν συνεδριάσεις όπου το βασικό (αν όχι μοναδικό) επιχείρημα από ένα (ή και δύο κάποιες φορές) μέλη ήταν οι υψωμένοι τόνοι και οι ύβρεις.

Ε τώρα, στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, το ίδιο άτομο, μεταξύ φωνών και λοιδοριών, έστειλε τον εκπρόσωπο της ΑΣΥ εκεί που… δεν θα ήθελε να πάει ποτέ ένας καλός χριστιανός.  Έκλεισε ταιριαστά αυτός ο κύκλος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την αναλυτική κατατοπιστική ενημέρωση. Συγχαρητήρια για την υπομονή και τις αντοχές!