Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Επιθεώρηση Εργασίας αδειάζει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Κλειδωμένοι ήταν οι εργαζόμενοι

Πηγή: enet.gr

Για εγκλεισμό των υπαλλήλων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών,στα Προπύλαια, κάνει λόγο το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας. «Ζητείται αυτή τη στιγμή να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες που μπορεί να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου» αναφέρουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές. Δεν συμφώνησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι με τον πρύτανη για την ελεγχόμενη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
Διαφώνησαν στο ζήτημα της ελεγχόμενης πρόσβασης στο κτήριο της Πρυτανείας, μετά τη συνάντηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκη και εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων. Αύριο στη γενική συνέλευση οι διοικητικοί θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.
 
Η επιθεώρηση εργασίας
 
Οι επιθεωρητές, σημειώνουν ότι η Διοίκηση αρχικά αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο στο κτήριο και διαπίστωσαν ότι όλες οι εξωτερικές αλλά και εσωτερικές πόρτες του κτηρίου ήταν κλειδωμένες. Το ΔΣ του ΕΚΠΑ, δεν εφάρμοσε την υπόδειξη της Επιθεώρησης, αλλά αντιθέτως η Διοίκηση κλείδωσε την πύλη μέχρι την ώρα που το κτήριο άνοιξε από εργαζόμενους και φοιτητές, τη Δευτέρα. 
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου "Οι επιθεωρητές, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Διοίκηση αρχικά αρνήθηκε να τους επιτρέψει την είσοδο στο κτήριο, διαπίστωσαν ότι:
- Οι εξωτερικές πόρτες του κτηρίου ήταν όλες κλειδωμένες
 
- Εσωτερικές πόρτες ήταν κλειδωμένες επίσης
 
Μετά από τη διαπίστωση των σχετικών παραβάσεων, απαίτησαν: Να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του κτηρίου που τυχόν μπορεί να εγκλωβίσουν εργαζόμενους και να παραμείνει τουλάχιστον μία από τις εξωτερικές του κτηρίου ανοικτή. Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, δεν εφάρμοσε τη δεύτερη υπόδειξη ούτε την Παρασκευή, ούτε τη Δευτέρα, αντίθετα, αμέσως μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών την Πέμπτη, η εξωτερική πύλη κλειδώθηκε και παρέμεινε κλειδωμένη μέχρι και την ώρα που το κτήριο άνοιξε από εργαζόμενους και φοιτητές, τη Δευτέρα".
 
 
Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα την Τετάρτη φοιτητές συνάντησαν τον πρύτανη Θ. Φορτσάκη με τον οποίο είχαν διάλογο λίγων λεπτών, αφού κρέμασαν πανό στο γραφείο του.
 
Οι κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο Πέμπτη
 
Σήμερα Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ συμμετέχουν στην συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, στα Χαυτεία, στις 18.00.
 
Την Πέμπτη συμμετέχουν στην συγκέντρωση μαθητώνμ στα Προπύλαια στος 12.00, ενώ στις 16.00, καλούν εργαζόμενους και φοιτητές, σωματεία και συλλόγους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συλλογικότητες, στο συντονιστικό στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ προκειμένου να αποφασίσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας. Τέλος, στις 18.00, καλούν στην πανεκπαιδευτική πορεία μαζί με την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και τους φοιτητικούς συλλόγους, στα Προπύλαια.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: