Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 3.10.2014

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ της Παρασκευής 3.10.2014 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Για την "αξιολόγηση": Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στον δικηγόρο οι αποφάσεις επιμερισμού που εξέδωσαν οι Γενικοι Διευθυντες, Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου και ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης. Ωστόσο, κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η επιτυχία της αποχής θα κριθεί από το βαθμό συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο όλων των συναδέλφων. Επιδόθηκαν τα εξώδικα προς τους Υπουργούς ΥΔΜΗΔ και Εργασίας με τα οποία η ΟΣΥΠΕ προκηρύσσει απεργία-αποχή από την "αξιολόγηση"

β) Για τον Οργανισμό: Η ΟΣΥΠΕ με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία ζητούσε συνάντηση για αυτό το θέμα, ωστόσο δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Εν τω μεταξυ, προωθείται τροποποίηση του ΠΔ για τον νέο Οργανισμό, με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα κάλυψης αριθμού θέσεων ευθύνης και από κλάδους ΤΕ και ΔΕ, ενώ δεν θα περιλαμβάνονται πλέον στο Οργανόγραμμα οι Υπηρεσίες Διαχείρισης, εν αναμονή του νέου Νόμου για την οργάνωση της Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η Δ/νση Διοικητικού τις επόμενες ημέρες θα εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης όλων των υπαλλήλων σε νέους κλάδους και ειδικότητες (π.χ η ειδικότητα Διοικητικού θα μετατραπεί σε Διοικητικού-Οικονομικού) καθώς και τις κατανομές των οργανικών θέσεων ανά Γενική Δ/νση.

γ) Για το ΣΕΠΕ: Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματεα του ΣΕΠΕ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΣΕΠΕ αλλά και τις προωθούμενες αλλαγες στο ελεγκτικό έργο των Επιθεωρητών (συνδρομή από Οικονομική Αστυνομία, αλλαγές σε ύψος προστίμων, ειδικό βιβλίο υπερωριών και τροποποίησης ωραρίου κ.α)

δ) Τέλος, αποφασίστηκε η πληρωμή των δικηγόρων για την επίδοση των εξωδίκων της αποχής από την "αξιολόγηση" να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ΟΣΥΠΕ και οι αμοιβές τους για την σύνταξη και κατάθεσης των αιτήσεων ακύρώσης κατά των αποφάσεων επιμερισμού να βαρύνουν ισόποσα την ΟΣΥΠΕ και τους 3 Πρωτοβάθμιους Συλλόγους. Επίσης, δόθηκε έντολή στον Ταμία να προχωρήσει σε καταβολή της συνδρομής 2013 της ΟΣΥΠΕ προς την ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: