Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Για την "διπλή" προεδρία σε Σύλλογο και Ομοσπονδία

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με την ανάδειξη του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και στη θέση του Προέδρου ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) αναδεικνύεται με τον πλέον συμβολικό τρόπο η κρίση αντιπροσώπευσης που χαρακτηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η κρίση αυτή έχει λάβει πλέον εκφυλιστικά χαρακτηριστικά στο Υπουργείο Εργασίας, όπου χρειάστηκε να παραιτηθούν 3 επιλαχόντες υποψήφιοι της ΠΑΣΚ για να συμμετέχει τελικά στο ΔΣ ο τέταρτος και να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου ΔΣ με τις ψήφους τόσο της ΠΑΣΚ όσο και της ΔΑΚΕ! Με λίγα λόγια, κανένας από τους 7 πρώτους σε σταυρούς στην πλειοψηφούσα παράταξη στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας δεν ήταν κατάλληλος για την θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας (η οποία κενώθηκε μετά την συνταξιοδότηση της προηγούμενης Προέδρου), παρά μόνο ο 8ος που είναι πρόεδρος και στο πρωτοβάθμιο Σωματείο.


Οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια τη μεθόδευση της ΠΑΣΚ, με την ανοχή της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ, η οποία εξευτελίζει τον θεσμό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και αποθαρρύνει νέους συναδέλφους από το να ασχοληθούν με τα κοινά στον εργασιακό μας χώρο. Eδώ βρίσκεται η ουσία του ζητήματος και η λύση του προβλήματος: Μόνο με ενεργό συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στις κοινές μας υποθέσεις και στα συνδικαλιστικά δρώμενα, μπορούν να αποτραπούν τέτοια κωμικοτραγικά φαινόμενα.

Σταθερή επιδίωξη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας και της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων είναι η διαφανής, συμμετοχική, δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μακριά από λογικές «βοσκών» και «ποιμνίων». Για ένα συνδικαλισμό που δεν θα είναι υπόθεση λίγων «εκλεκτών». Για ένα συνδικαλισμό που όλοι και όλες θα έχουμε λόγο στα θέματα που μας απασχολούν, θα συναποφασίζουμε και θα συν-πράττουμε.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σεις αγαπητοί συνάδελφοι «συνδικαλιστές» της ΑΣΥ – ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ- τάχα μου ανεξάρτητοι – – που εναλλάσσεστε στις θέσεις του Συλλόγου σαν τους φαντάρους στη σκοπιά, τάχα μου για να αποκτήσουν όλοι συνδικαλιστική εμπειρία (ουαου)!!!, δεν αποτελεί μεθόδευση και κωμικοτραγικό φαινόμενο;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα

Γιάννης Κοντός είπε...

Πάντως εμείς σε προσκαλούμε συνάδελφε ανώνυμε "13 Δεκεμβρίου 2014 10:53 μμ". Έλα και συ στη σκοπιά μας, όπως το λες, και συνδικαλίσου με τον τρόπο μας (που για σενα θέλει εισαγωγικά).
Εκτός και αν...είσαι από αυτούς τους καρεκλοκένταυρους αιώνιους συνδικαλιστές (αλλά ποτέ εργαζόμενους). Ε τότε, έχεις βρει το νόημα της ζωής σου: διαδρομολογία, κολλητηλίκια με την πολιτική ηγεσία, εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων κλπ κλπ.
Α! ξέχασα και μια αλλη πιθανότητα. Να είσαι από αυτούς τους επαναστάτες του γλυκού νερού (λόγια-λόγια και φαφλατισμοί αλλά στην πράξη πιο βαρετοί συστημικοί από όλους τους υπόλοιπους). Όμως και πάλι, μάλλον σε καμιά παρέα με την προηγούμενη ομαδούλα θα σε πετύχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω κύριε Κοντέ ότι δε γνωρίζετε όλες τις περιπτώσεις ... ξεχνάνε μία και βασική: των ανθρώπων που εργάζονται για την Υπηρεσία, δεν είναι καρεκλοκένταυροι ούτε είναι οροφολάτρες και ξέρουν να συνδικαλίζονται με αξιοπρέπεια! Μήπως πρέπειεσύ να ψάξεις να μας βρεις? Αν και μάλλον δεν είμαστε το στοιχείο σου!
Απαντάω εγώ: Μάλιστα