Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οι τελευταίες ανακοινώσεις των παρατάξεων μετά τις εκλογές μας στις 26-27 Ιουνίου 2015

και μία του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΓΓΚΑ



Δείτε  εδώ τις τελευταίες πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, όπως αναρτήθηκαν σχολιασμένες στην ειδική σελίδα του ιστολογίου μας.


4 σχόλια:

arsy_05 είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να σας παρακαλέσω να συμπληρωθεί το εισαγωγικό σχόλιό σας στην τελευταία Ανακοίνωση της ΓΓΚΑ με την επισήμανση ότι η υποψήφια της ΑΡΣΥ ενήργησε ως εκπρόσωπος και μετέφερε την άποψη της παράταξής της και όχι ως μεμονωμένο άτομο. Αυτό δηλώνεται ρητά και ξεκαθαρίζεται στην Ανακοίνωση – Απάντηση της ΑΡΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΓΓΚΑ στρέφεται αντιδεοντολογικά και αντισυναδελφικά απέναντι στο πρόσωπό μου και μόνο. Πρόκειται για προσωπική επίθεση και προσβολή προσωπικότητας η οποία στηρίζεται και σε ψευδές γεγονός πράγμα το οποίο και ξεκαθαρίζεται και καταγγέλλεται από την ΑΡΣΥ.

Η πρακτική της «φωτογράφισης» και στοχοποίησης συναδέλφων σε δημόσιες Ανακοινώσεις δεν είναι σωστή. Βγαίνει μια Ανακοίνωση εναντίον προσώπου χωρίς όνομα, δεν του δίνεται κανένα δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, στρέφονται άλλοι συνάδελφοι εναντίον του μέσω φημών και στη συνέχεια δουλεύει ο διάδρομος και ότι συνήθως επακολουθεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

Έγινε, ηδη.
Σε κάθε περίπτωση, θέλω και εγώ, με τη σειρά μου, να επισημάνω ότι το σχόλιο μου, το οποίο υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους μου, της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων, δεν αφορούσε σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Αφορούσε, ακριβώς, σε αυτό που περιγράφεις: Ότι η παράταξη "ΑΡΣΥ" δεν δέχθηκε να παρευρίσκεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου τη Γ.Γ.Κ.Α. κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. μας.
Υ.Γ.1: Το γεγονός αυτό δείχνει την τεράστια απόσταση που χωρίζει την Α.Ρ.Σ.Υ. από την Α.Σ.Υ. Η απόσταση που μας χωρίζει δεν είναι ένα "Ρ".
Υ.Γ.2: Ας ασχοληθούμε - επιτέλους - τις μέρες που έρχονται, με τα (πραγματικά)σημαντικά.

Λίζα Σιδέρη

Νικος Μποσινάκος είπε...

Συνάδελφοι και φίλοι,

Ας ξεκολλήσουμε από την ανούσια και τόσο μάταιη συζήτηση του τι εννοεί ο Ν.1264/82 ή του αν η απόσταση μεταξύ ΑΣΥ και ΑΡΣΥ είναι ένα Ρ ή κάτι περισσότερο.(Ποιος προπορεύεται;:) Σίγουρα μας χωρίζουν πολλά και ως ανθρώπους και ως συλλογικότητες κτλ. Μας ενώνουν όμως πολλά περισσότερα τα οποία δυστυχώς και κακώς τείνουμε να παραβλέπουμε και να ξεχνάμε. Ειδικά, με τους συναδέλφους της ΑΣΥ μας ενώνουν κοινοί αγώνες και προσπάθειες τις οποίες καμία διαφορά δεν μπορεί να σβήσει. Και φυσικά μας ενώνει η παρόμοια (για εμένα κοινή, αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη) οπτική σχετικά με τα κοινά προβλήματα του χώρου μας και γενικότερα.
Τις ημέρες (όχι πιο μετά, μιλάμε για ημέρες πια) που έρχονται πρέπει να συναντηθούμε όχι κρατώντας τις σημαίες των παρατάξεων μας αλλά κρατώντας την διάθεσή για προσφορά του καθενός μας. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε. Προτείνω, σκόπιμα από εδώ, ανοικτά και πέρα από παρατάξεις, να βρεθούμε μέσα στην εβδομάδα όσοι ενδιαφέρονται να συζητήσουμε για ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας ενόψει της κρίσιμης περιόδου που έρχεται. Συζητήστε το με τους εαυτούς σας, με τις παρατάξεις σας, στα συλλογικά όργανα κτλ, πάρτε αποφάσεις και μιλάμε.
Πέρα από μέλη κομμάτων, συλλογικότήτων, υπερασπιστές των ιδεών μας κτλ είμαστε και άνθρωποι
Καλή ψήφο και καλή δύναμη σε όλους μας
Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε καταλήξει στη θέση ότι οι συζητήσεις μας για ένα δίκτυο αλληλεγγύης/ αλληλοβοήθειας έχει νόημα (συμφωνούμε) να γίνουν και να υλοποιηθούν άμεσα. Οπότε θα πρέπει να προωθηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, *αλλά* στο πλαίσιο του Συλλόγου και των οργάνων του. Και, συμφωνούμε, όχι μέσω επιλεκτικών διαπαραταξιακών συνεννοήσεων.

Όσο για το τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει, η γνώμη για "παρόμοια οπτική" ειναι φυσικά σεβαστή, ως υποκειμενική. Όμως, κάθε μερα στην πορεία μας αναδεικνύει αντικειμενικά ξεκάθαρα ότι οι διαφορές είναι ουσιώδεις (αναμενόμενο). Αφήνοντας πίσω το περιστατικό στη ΓΣ, τελευταίο χρονικό σημείο -ορόσημο θα έλεγα- είναι αυτό σχετικά με τη στάση μας απέναντι στο "δημοψήφισμα". Προσοχή: ας μην ερμηνευτεί ότι αυτή η διαπίστωση έχει σχεση με οπαδούς του "ναι" και του "όχι".
Για το ποιος προπορεύεται, αφήνω το δίλημμα σε όσους ενδιαφέρονται.

Έτσι λοιπόν, η επιβεβαίωση είναι συνεχής στο ότι είμαστε το ίδιο κοντά και εξίσου μακριά με κάθε παράταξη του υπουργείου μας. Με κάθε μια από αυτές, μας ενώνουν και μας χωρίζουν σημεία. Και δεν βαραίνει η πλάστιγγα προς κάπου συγκεκριμένα.

Καλή τύχη και από μένα, για τις επόμενες μέρες. Και ας συγκεντρώσουμε άμεσα ιδέες και σχέδια για τις πιθανές δυσμενείς εξελίξεις

Γιάννης Κοντός