Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδρίαση Ο.Σ.ΥΠ.Ε 14.2.2014

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ την Παρασκευή 14.2.2014 συμμετείχαν 6 από τα 9 μέλη (απουσίαζαν οι Αλεξάκης, Κούρκουλου και Κουλούρης).

  • Έγινε ενημέρωση από την πρόεδρο σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΔΕΔΥ και την πρόσφατη σύσκεψη Ομοσπονδιών.Επίσης, για τις επικείμενες κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει η ΑΔΕΔΥ ενόψει των απολύσεων όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων (σχολικοί φύλακες, καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, καθαρίστριες Υπ.Οικονομικών κ.α.) στις 22 Μαρτίου εκτός θετικού απροόπτου απολύονται και οι 10 συνάδελφοι μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
  • Αποφασίστηκε η έκδοση Ανακοίνωσης με την οποία θα καταγγέλλεται το Σχέδιο Νόμου σχετικά με τις καταργήσεις φορέων και ειδικότερα σε ότι αφορά την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) αλλά και η επιχειρούμενη θεσμοθετηση ποσόστωσης στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δείτε εδώ τη σχετική Ανακοίνωση. Από την ΑΣΥ ζητήθηκε στην Ανακοίνωση να τονίζεται ότι θα αντιταχθούμε συλλογικά όχι απλώς στην ψήφιση αλλά και στην εφαρμογή των προβλεπόμενων σχετικά με την αξιολόγηση.
  • Η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση
  • Τέλος, αποφασιστήκε η πραγματοποίηση Κοινής Συνεδρίασης των ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων (Υπουργείου Εργασίας, ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ) την Παρασκευή 21.2.2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: