Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομη απόλυση συνδικαλιστή-Το ΔΣ "δεν ασχολείται", ο λόγος στα μέλη

Καταθέσαμε στο ΔΣ (31.1.2014) του Συλλόγου Ψήφισμα καταγγελίας της παράνομης απόλυσης συνδικαλιστή της Forthnet. H πρόταση μας απορρίφθηκε από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ο Σύλλογος να ασχολείται με "κάθε μεμονωμένη απόλυση". 

Η θέση μας: Οι συνδικαλιστικοί φορείς του Υπουργείου Εργασίας ΟΦΕΙΛΟΥΝ να στέκουν αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους εργαζόμενους, και ειδικά σε αυτούς του Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίοι υφίστανται τις πολιτικές που ασκούνται ή διεκπεραιώνονται μέσω του Υπουργείου Εργασίας. Δεν κοστίζει τίποτε μια Ανακοίνωση. Δεν μειώνεται το κύρος του Συλλόγου με ανακοινώσεις συμπαράστασης σε εργαζόμενους ή καταγγελίας εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Απεναντίας, η σιωπή μας για τα όσα έχουν μετατρέψει την αγορά εργασίας σε "ζούγκλα" αποτελεί ως έναν βαθμό συνενοχή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, μιλάμε για απόλυση συνδικαλιστή χωρίς καταβολή καν της προβλεπόμενης αποζημίωσης. Μιλάμε δηλαδή για κατάφωρη παραβίαση του εργατικού δικαίου και ευθεία επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αν δεν κάνουμε λάθος για αυτά τα θέματα (συνδικαλισμός, εργατική νομοθεσία) αρμόδιο είναι το Υπουργείου μας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση, είχαμε ομόφωνα εγκρίνει Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα. Δυστυχώς, όταν έρχεται η ώρα , για μετουσίωση των Ψηφισμάτων των ΓΣ σε συγκεκριμένες πράξεις, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες περί άλλων τυρβάζουν.

Εμείς σε εφαρμογή του εν λόγω Ψηφίσματος, σας καλούμε ως απλοί εργαζόμενοι να ενημερωθείτε και αν θεωρείτε σκόπιμο να διαμαρτυρηθείτε στέλνοντας την πρότυπη επιστολή στην διοίκηση της FORTHNET-NOVA (δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: