Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κοινή Συνεδρίαση Ο.Σ.ΥΠ.Ε και Πρωτοβάθμιων

Την Παρασκευή 21.2.2014 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του Υπουργείου μας (Σύλλογοι Υπουργείου, ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ).
Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα και θα είναι πολύ πιο λειτουργική, διαδραστική και ενημερωτική σε σχέση με την υπάρχουσα.
Στη συνέχεια κόπηκε η πίτα
Ακολούθησαν τοποθετήσεις της προέδρου της ΟΣΥΠΕ και των προέδρων των Συλλόγων, και πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενόψει της συζήτησης του Σ/Ν για την αξιολόγηση και τις καταργήσεις φορέων και της απόλυσης του πρώτου κύματος διαθεσίμων.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 48ωρη απεργία τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου (αναμένεται την εβδομάδα 4-7 Μαρτίου) και 48ωρη απεργία στις 13-14 Μαρτίου με προοπτική κλιμάκωσης ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας των απολύσεων (22 Μαρτίου).
Εκ μέρους της ΑΣΥ τοποθετήθηκαν οι Ν. Μποσινάκος και Γ.Κοντός τονίζοντας ότι: 
Παρά τις διαφωνίες ως προς τρόπο που προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ τις απεργίες, πρέπει όλοι να δουλέψουμε εντατικά για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και την αποτελεσματικότητα των αγώνων μας. 
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται: α)ενημέρωση των συναδέλφων με συνελεύσεις και  περιοδείες σε χώρους δουλειάς κλιμακίων συνδικαλιστών με συμμετοχή και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ β) ανύψωση του ηθικού και στήριξη της απεργίας που δυστυχώς θα μπορούσε πρακτικά να γίνει μέσω ταμείου αλληλοβοήθειας, κάτι που είναι πάγιο αίτημα της ΑΣΥ και γ) με την εκ των προτέρων αποφασιστική δήλωση των συνδικάτων ότι αυτό το νομοθέτημα και η συγκεκριμένη "αξιολόγηση" δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: