Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΣΥ για την παράνομη απόλυση συνδικαλιστή

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FORTHNET
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
O Ηλίας Αζαμπί, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed, απολύθηκε πριν μερικές μέρες από τη Forthnet-NOVA, σε μια προσπάθεια αποτροπής της συλλογικής δράσης των εργαζομένων στην εταιρεία. Παρόμοιες τακτικές ακολουθούνται πια γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα. Ας μην αφήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία να θεριέψει και άλλο. Ας σταθούμε αλληλέγγυοι ως εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα
  • Καταγγέλουμε την απόλυση του Ηλία Αζαμπί ως απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Forthnet-NOVA, ως ευθεία επίθεση ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων.

  • Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed, εξαιτίας της δράσης του για την υπεράσπιση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αληθινός στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων που «τολμούν» ακόμα να συνδικαλίζονται και να αγωνίζονται συλλογικά για εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες.
  • Καταγγέλλουμε την απόπειρα της Forthnet-NOVA να στερήσει από τον Ηλία Αζαμπί τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Η αποζημίωση απόλυσης είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων και όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
  • Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Εργασίας, ο καθένας από τη θέση του, να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία και την ασύδοτη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με όσα λιγοστά όπλα μας έχουν απομείνει για έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας

Παλεύουμε ενωμένοι με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα,
για να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα,
για αξιοπρεπή εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο Υπουργειο Εργασιας, Κοινωνικης Ασφαλισης και Προνοιασ
asy-yeka.blogspot.com



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κυκλοφορεί μια φήμη,δεν ξέρω αν αληθεύει.Ότι στέλεχος μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, της(κάτα τα άλλα "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ" και "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ" κλπ.)ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ,αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή του νεοπασοκικού ΣΥΡΙΖΑ???"(απο χτεσινό σχόλιο που δεν απάντησε η ΑΠ).
Ανένταχτοι"συνάδελφοι της ΑΠ-ΑΣΥ αν ισχύει κάτι τέτοιο να μας δείξετε κι εμάς τον τρόπο να αποσπαστούμε.Ίσως στο γραφείο του σκληρού "αντιμνημονιακού" Βουδούρη που επέλεξε με "δημοκρατικές" διαδικασίες ως υποψήφιο στην Πελοπόννησο ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Κοντός είπε...

Αν και το θεμα αφορά τώρα άλλη συλλογικότητα, την Α.Π., η απάντηση συνάδελφε ειναι απλή όσον αφορά την ΑΣΥ: Ο καθένας μπορεί να ανήκει πολιτικά όπου θέλει, να δραστηριοποιείται πολιτικά όπως θέλει, να συμμετέχει στα κοινά, στη γειτονιά του, στο σχολείο των παιδιών του, στην πλατεία του κλπ.

ΌΜΩΣ, όταν στο υπουργείο μας επιλέξει να δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά μέσω της ΑΣΥ, αυτό σημαίνει 2-3 ξεκάθαρα πράγματα: αποδέχεται τις αρχές της ΑΣΥ και είναι συνεπής στις πράξεις του εντός του υπουργείου με αυτές τις αρχές.

Και για να μην το κουράζουμε,εκτός των άλλων, μεταξύ των βασικών αρχών μας ως ΑΣΥ είναι η αυτονομία από πολιτικά κόμματα, η άρνηση να επικυρώνει τον λόγο της και να προικίζεται με ψηφοφόρους λόγω της πρόσδεσης σε κάποιο κόμμα. Αν τα παραπάνω είναι σεβαστά, δεν ενδιαφέρει όπου και να ανήκει κάποιος κομματικά, αν εμπλέκεται στην πολιτική μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΕΛ ή του ΚΚΕ, γι ανα πούμε στην τυχη 2-3 κόμματα.

Για εμάς είναι ξάστερο. Ίσως και για σένα σε τελική ανάλυση

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι δεν περιμένεις απαντήσεις για τα θέματα που θέτεις μέσα από το blog την ΑΣΥ. Θα σου πρότεινα i) να περιμένεις απάντηση σχετικά με το μέλος της Α.Π. από την ίδια την Α.Π. και ii) να ρωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία απόσπασης Δημοσίων Υπαλλήλων στο Γραφείο του Βουδούρη τη Δ1 και το Γραφείο του Βουδούρη.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι αλήθεια αυτές οι φήμες και μάλιστα για δύο(!!!)μέλη του ψηφοδελτίου,τότε δεν υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας της παράταξης?Γιατί το έκρυβαν ότι είναι οργανωμένα μέλη του κόμματος και "ψάρευαν" ψήφους σε θολά νερά?Στο κάτω-κάτω,κακό είναι?