Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η αξιολόγηση ως πρόφαση για απόλυση

Η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει προκαθορισμένα αποτελέσματα. 25 % άριστοι, 60% μέτριοι, 15% κακοί. Για τους δε τοποθετημένους σε θέσεις ευθύνης (πως τοποθετούνται είναι άλλο θέμα...) τα πράγματα είναι ευνοϊκά: 70% είναι εξ ορισμού άριστοι! 

Το αίσχος που τέθηκε σε διαβούλευση και θα κατατεθεί προσεχώς για ψήφιση στη Βουλή είναι απλώς ένα ακόμη λιθαράκι για το χτίσιμο ενός πλήρως αναξιοκρατικού, ελεγχόμενου και αναποτελεσματικού Δημοσίου. Ενός Δημοσίου φέουδου της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και των προσωπικών επιδιώξεων όποιου κατέχει εξουσία. Και φυσικά συμβάλει στον στόχο-φετίχ της νεοφιλελεύθερης κλίκας που ηγείται της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας για ένα "μικρό" Δημόσιο. Με φτωχά Δημόσια αγαθά εννοείται. Και με φτωχούς πολίτες έρμαια στις ορέξεις της θεοποιημένης αγοράς.

Για ενημέρωση σας , δείτε:

Επίσης:
Την εγκύκλιο με την οποία το ΥΔΜΗΔ ζητά από τις Δ/νσεις Προσωπικού να παρανομήσουν, αναστέλλοντας τις ετήσιες διαδικασίες αξιολόγησης όπως εφαρμόζονταν μέχρι τώρα. Ο Μητσοτάκης δηλαδή προδικάζει την ψήφιση από τη Βουλή του εκτρώματός του και ζητά από τους Προισταμένους Διοικητικού να μην εφαρμόσουν ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα.

Τέλος, για προβληματισμό περί του τι θα μπορούσε να είναι η αξιολόγηση σε ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, δείτε τον ενδιαφέροντα διαδικτυακό διάλογο στην αντίστοιχη ανάρτηση του blog της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: