Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΕΑΔ

Αθήνα 12.2.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚ. «ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ  ΕΘΝΙΚΟ  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΕΙΕΑΔ)

Ο Υπουργός Ι. Βρούτσης στη διάρκεια της θητείας του οποίου η ανεργία και οι απολύσεις ξεπέρασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ, κυριολεκτικά πρωτοπορεί σε κυνισμό και κοροϊδία.

Προχωρά στη διάλυση ακόμα και των δικών του υπηρεσιών και οργανισμών που έχουν ρόλο και αποστολή την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης. 

Σε συμφωνία με τον Υπουργό Διοικητικής Αντιμεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη και: παρά την αντίθεση ακόμα και του κυβερνητικού εταίρου (ΠΑΣΟΚ), παρά την παρέμβαση όλων των εθνικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) υπέρ της αναγκαιότητας της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ, παρά την ολοκληρωτική αντίδραση των κλαδικών φορέων των εργοδοτών και των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, παρά το ρεκόρ των αρνητικών σχολίων που έλαβε η επιχειρούμενη κατάργηση στο ΕΙΕΑΔ, κατέθεσαν χθές στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τον ξαφνικό θάνατο του ΕΙΕΑΔ και την απόλυση των 65 εργαζομένων σε αυτό.

Ο Υπουργός «Εργασίας» επανειλημμένως και για αρκετό καιρό κορόιδευε τους εργαζόμενους περί της χρησιμότητας του ΕΙΕΑΔ και του υψηλού επιστημονικού επιπέδου του προσωπικού, το οποίο κατά τον ίδιο θα ήταν αδιανόητο να μην συμβάλλει στις μεγαλόστομες διακηρύξεις του για ανάπτυξη πολιτικών και μέτρων με σκοπό την ανάσχεση της ανεργίας.  

Σήμερα, οι Υπουργοί Εργασίας και Διοικ. Μεταρρύθμισης στο όνομα του δήθεν «συμμαζέματος» του κράτους και τήρησης της μνημονιακής δέσμευσης για 4.000 + 11.000 απολύσεις:

·        Πετούν στα αζήτητα 200 εκατ. Ευρώ κοινοτικών κονδυλίων που χειρίζεται το ΕΙΕΑΔ χρηματοδοτώντας αυτή την στιγμή μέσω του προγράμματος προσαρμοστικότητας 500 κλαδικούς φορείς εργοδοτών, 13.000 μικρές επιχειρήσεις και 100.000 εργαζόμενους.

·        Απολύουν στυγνά  65 υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου εργαζομένους που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 90% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, μεταπτυχιακοί και κάτοχοι διδακτορικών, ενώ  έχουν μεγάλη επιστημονική και διαχειριστική εξειδίκευση.

·        Αδιαφορούν πλήρως για την αγορά εργασίας και τις πολιτικές απασχόλησης τις οποίες δήθεν στηρίζουν, αφού καταργούν έναν (ήδη συγχωνευμένο από το 1ο Μνημόνιο) Οργανισμό που έχει όλες τις αναγκαίες αρμοδιότητες, την τεχνογνωσία και επιτελεί ωφέλιμο έργο, με τρόπο αποτελεσματικό και ευέλικτο, όπως όλοι οι κοινωνικοί εταίροι και οι εργαζόμενοι δηλώνουν.

·        Κοροϊδεύουν εάν ισχυρίζονται ότι οι ιδιώτες εργολάβοι στους οποίους σχεδιάζουν να εκχωρήσουν τα προγράμματα του ΕΙΕΑΔ μέσω του ΟΑΕΔ, θα είναι αποτελεσματικοί και δεν θα κάνουν το γνωστό φαγοπότι με τα 200 εκατ. του προγράμματος.

Αυτές οι πολιτικές είναι πολιτικά και κοινωνικά παράλογες.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να πουν όχι στην Κατάργηση του ΕΙΕΑΔ καταψηφίζοντας το σχετικό άρθρο 8 του νομοσχεδίου «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις».
 
 
Πηγή: Μπλογκ Σωματείου Εργαζομένων ΕΙΕΑΔ,   Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: