Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διαπιστώσεις...

Σε προφανείς διαπιστώσεις για τα δεινά που έχει επιφέρει η ...Τρόικα (θυμίζουμε ότι σε αυτά έχουν συναινέσει με τις υπογραφές τους οι πολιτικοί αρχηγοί) στον ελληνικό λαό και ειδικότερα στους Δημόσιους Υπαλλήλους, επικεντρώθηκε η τοποθέτηση του Γ.Γ της ΑΔΕΔΥ Ηλία Ηλιόπουλου στην ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, και την οποία είχε ζητήσει με αφορμή και την σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ, η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων.

Για την ουσία, δηλαδή την μορφή και τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα, τίποτε ουσιαστικό. 
Πέραν του αυριανού απογευματινού συλλαλητηρίου, τίποτε προετοιμασμένο. Απλές σκέψεις για συλλαλητήριο κάποιο Σαββατοκύριακο και απεργιακή κινητοποίηση σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ στο απώτερο μέλλον.
Κανένας προγραμματισμός και σχέδιο με συγκεκριμένο στόχο, ώστε μετά εύκολα και "λυτρωτικά" να κατηγορούμε τους συναδέλφους για μη συμμετοχή σε αποσπασματικές και ξεκάρφωτες κινητοποιήσεις. Το γνωστό έργο των τελευταίων τριών ετών.

Ωστόσο, μια κουβέντα του ΓΓ της ΑΔΕΔΥ αξίζει να μνημονευθεί. Είπε ότι η ΑΔΕΔΥ είναι έτοιμη να ακούσει τη φωνή των συναδέλφων σχετικά με τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Προέτρεψε μάλιστα να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις και να μεταβιβάσουμε τις προτάσεις μας για κινητοποιήσεις μέσω της Ομοσπονδίας στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Βέβαια, το πρόβλημα στο χώρο μας είναι η δυστοκία στη σύγκληση και διεξαγωγή οργανωμένων Γενικών Συνελεύσεων.  Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων θα αξιοποιήσει πάντως  την προτροπή αυτή του ΓΓ της ΑΔΕΔΥ. Θεωρούμε ότι εκτός από χρήσιμες ενημερωτικές συνελεύσεις, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα του χώρου μας από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: