Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις του Υπουργείου Εργασίας

Μαζική και ελπιδοφόρα ήταν η διήμερη  κινητοποίηση (στάση εργασίας και 24ωρη απεργία) των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Εργασίας. (Κεντρική Υπηρεσία, ΓΓΚΑ, ΣΕΠΕ, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ)

Με δυναμική παρουσία, με ενότητα και συντονισμό, και με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας (Κεντρικές Υπηρεσίες, Σ.ΕΠ.Ε, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) διεκδίκησαν και πέτυχαν καταρχήν να αποτρέψουν την ...οριστική καταστροφή της εργασιακής τους ασφάλειας. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των Προεδρείων των Ομοσπονδιών, ο Υπουργός Εργασίας απέσυρε τα ...διαβόητα άρθρα 10 και 11 και αφαίρεσε τη "φυλάκιση και απόλυση" λόγω αμέλειας (άρθρο 9) του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή. Είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη...

Φυσικά, ούτε λόγος για χορήγηση εξόδων κίνησης στους Επιθεωρητές Εργασίας, για νομική θωράκιση τους κατά τη διενέργεια ελέγχων ή για εξαίρεση του ΣΕΠΕ από τις διαδικασίες απομείωσης  δομών. Για αυτά τα θέματα, η ευθύνη απόρριψης τους έγινε πάσα στα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (και κατ' επέκταση στη Τρόικα...)

Το συμπέρασμα από τις κινητοποιήσεις είναι ότι για να πετύχουμε οτιδήποτε πρέπει να είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Αν θέλουμε να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, να υπηρετήσουμε την αποστολή μας ως δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά αντικείμενο (εργασία και ασφάλιση), θα πρέπει να μπούμε όλοι μπροστά και να παλέψουμε με σχέδιο, πρόγραμμα, ενότητα και συντονισμό.

Αυτές τις ημέρες, σώσαμε  το αυτονόητο.
Χωρίς επανάπαυση, συνεχίζουμε για να κερδίσουμε το δίκαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: