Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση ΑΣΥ για τις κινητοποιήσεις


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η άρνηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, να ενσωματώσει στο Σχέδιο Νόμου, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, την νομική θωράκιση των Επιθεωρητών Εργασίας και όσων ασκούν ελεγκτικό έργο καθώς και την χορήγηση των εξόδων κίνησης, βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις μέχρι τώρα ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων.
Πολιτικές που στόχο είχαν εξ αρχής της γενικευμένη και βίαιη εσωτερική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας.
Για να θυμηθούμε λοιπόν τα ισχύοντα:
Υπάρχει η ρήτρα της συγκρίσιμης ευθυγράμμισης (ανταγωνιστικής υποτίμησης) με τις χώρες της Κεντρικής και Ν.Α. Ευρώπης (σελ. 713 του ΦΕΚ Α 28/14-2-2012, ν. 4046/2012). Ρήτρα διαρκής και μόνιμη (δομική) της ελληνικής αγοράς εργασίας, ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας και της βιωσιμότητας του χρέους.
Στην τρίτη επικαιροποίηση του πρώτου Μνημονίου (2-7-2011) αναφέρεται (σελ. 12-13 του ΦΕΚ Α 152/1-7-2011, ν. 3986/2011) ότι: «Οι μισθοί των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις θα είναι σε αρμονία με το νέο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα». Για δε τους μισθούς στο δημόσιο τομέα αναφέρει ότι: «…θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα επιτυγχάνοντας μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους.». Ως εκ τούτου, οι μεταβολές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα είναι γνώμονας και για τους λοιπούς.

Ως φαίνεται η βουλγαροποίηση των μισθών δεν είναι αρκετή γι’ αυτούς.
Θέλουν και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Πρώτα η εφεδρεία, μετά η διαθεσιμότητα , τώρα οι επίορκοι
Πόσους επίορκους σκοπεύουν να κατασκευάσουν, μετά και την ποινικοποίηση της αμέλειας;

Και μετά τι;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στη συντονισμένη κοινή στάση εργασίας (12 έως λήξη του ωραρίου) την Τετάρτη 20 Μαρτίου και την κοινή 24η απεργία την Πέμπτη 21 Μαρτίου δεν αποτελεί απλώς όπλο μας για τη διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων, αλλά άρνηση και αντίσταση στις πολιτικές που κατεδαφίζουν θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτών της εργασίας και της αξιοπρεπούς αμοιβής.

Επίορκη είναι η κυβέρνηση που καταπατά το Σύνταγμα και ισοπεδώνει δικαιώματα.

Η Α.Σ.Υ. σας καλεί να συμμετάσχετε όλοι και όλες στον αγώνα. 


Μετά τις κινητοποιήσεις ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε Γενική Συνέλευση, η οποία ούτως ή αλλως προβλέπεται στην αρχή κάθε έτους και από τοΚαταστατικό του Συλλόγου, ώστε να αποφασίσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ την κλιμάκωση και τις κατάλληλες μορφές του αγώνα. 
Οι μόνοι σίγουρα επιτυχημένοι αγώνες είναι αυτοί που αποφασίζονται και υλοποιούνται από τη βάση!

Είναι αναγκαίο αυτή τη φορά να βρεθούμε σε εγρήγορση ΠΡΙΝ έρθει το επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων, απολύσεων και περικοπών.
Σήμερα που οι λαοί της Ευρώπης, τολμούν να αρνηθούν την "κοινοτική αλληλεγγύη", είναι πλέον όσο ποτέ απαραίτητο να υψώσουμε τα δικά μας μικρά ΟΧΙ στις πιέσεις των τροικανών και των υπαλλήλων τους που υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: