Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Που είναι το Οργανόγραμμα οέοοο;;

Και ενώ η τρόικα πιέζει για υποχρεωτικές αποχωρήσεις (απολύσεις) από το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι όλων των Υπουργείων παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με τα Οργανογράμματα και τις μεταβολές στον αριθμό των θέσεων εργασίας που αυτά συνεπάγονται.

Στο Υπουργείο μας επικρατεί μια χαλαρή ικανοποίηση ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν προκύπτει πλεονάζον προσωπικό. Επισημαίνουμε ότι αυτό δεν έχει ειπωθεί επισήμως από την πολιτική ηγεσία, αλλά παραμένει εκτίμηση υπηρεσιακών παραγόντων

Επίσης, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πλήρες σχέδιο Οργανογράμματος (μέχρι επίπεδο Τμήματος και οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν). Ο Σύλλογος έχει ζητήσει ενημέρωση από τη ΓΓ, αλλά ακόμη περιμένουμε. Αντί για αυτό, μαραθώνιες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων και της ΓΓ με σχέδια επί χάρτου και προσομοίωση τοποθέτησης των υφιστάμενων υπαλλήλων στις νέες οργανικές μονάδες. Επίσης, παζάρι μεταξύ Γενικών Γραμματέων για μετακινήσεις Τμημάτων μεταξύ Γενικών Δ/νσεων, με μοναδικό σκοπό να υπάρχει λόγος ύπαρξης των Γενικών Γραμματέων. 
Και στο βάθος, η απαίτηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μείωση προσωπικού κατά 20% το 2015 σε σχέση με το 2010, με το Υπουργείο μας να προτείνει κάλυψη του εν λόγω ποσοστού μέσω συνταξιοδοτήσεων.

Για άλλη μια φορά αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ας αναλογιστούμε όλοι μέχρι πότε θα συμβαίνει και τι σημαίνει για όλους μας αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: