Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ : ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ


 
 Αθήνα04-04-2013
                                                                                                                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όλοι οι  εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο μας, υιοθετώντας τη μνημονιακή πολιτική, με αλλεπάλληλα νομοσχέδια καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων συρρικνώνοντας μισθούς και συντάξεις, μειώνοντας τα εφάπαξ, καταργώντας συμβάσεις εργασίας. Παράλληλα είμαστε και εμείς, οι εργαζόμενοι σε αυτό το Υπουργείο, θύματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν μεθοδευμένα τις προηγούμενες εβδομάδες οι πέντε Ομοσπονδίες του Υπουργείου μας (ΠΟΠΟΚΠ – ΟΣΥΠΕ – ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΟΑΕΔ – ΠΟ. ΥΓ. ΕΟΠΠΥ), με την ενεργό συμμετοχή των πρωτοβαθμίων Συλλόγων μελών και της ΑΔΕΔΥ, είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση των αυταρχικών, αυθαίρετων και αντισυνταγματικών διατάξεων που περιείχε το πρόσφατα ψηφισθέν νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου μας και αφορούσε πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες για όλους τους εργαζόμενους στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτές οι διατάξεις αυστηροποιούσαν το ήδη υπάρχον σκληρό και άδικο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Επιπλέον, το θέμα της νομικής μας προστασίας κατά τη διάρκεια των ελέγχων και κυρίως το ζήτημα που αφορά την αυτόφωρη διαδικασία προωθείται προς επίλυση από το Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το επόμενο διάστημα με τροποποίηση του Ν.4093/12 και η ρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει όλους του ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πέραν των ανωτέρω, στο συγκεκριμένο Νόμο επιλύθηκε το θέμα της παρουσίας μας στους χώρους εργασίας για την πραγματοποίηση των ελέγχων.
Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ, ομόφωνα και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας κατ’ εξουσιοδότηση της Γενικής του Συνέλευσης, αποφάσισε να αναστείλει από αύριο 05-04-2013 το απεργιακό μέτρο της μη πραγματοποίησης ελέγχων στους χώρους εργασίας.
Είναι ανάγκη όλοι μας να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί είναι ανοιχτά ακόμα πολλά μέτωπα όπως καταργήσεις οργανισμών, διευθύνσεων και τμημάτων, αξιολογήσεις προσωπικού, κινητικότητα κλπ.
Είναι ανάγκη με συλλογικές διαδικασίες, μαζική συμμετοχή και μαχητικές κινητοποιήσεις να αντιμετωπίσουμε κάθε ενέργεια και επίθεση που θα δεχόμαστε.  
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ                                                                ΕΛΥΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: