Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Θ. Αμπατζόγλου νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ. Σφοδρές αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


πηγή: www.news247.gr

Ο Θ. Αμπατζόγλου θα είναι ο διάδοχος του Η. Κικίλια στην ηγεσία του ΟΑΕΔ. Δυσαρέσκεια σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με αιχμές για τη λειτουργία της κυβέρνησης

Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου είναι πρώην διοικητής του ΙΚΑ και πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Υπενθυμίζεται ότι η απομάκρυνση του κ. Κικίλια έγινε με υπουργική απόφαση καθώς ο ίδιος δεν υπέβαλλε παραίτηση.
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η κίνηση της απομάκρυνσης του κ. Κικίλια ωστόσο, προκάλεσε τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση.
Στελέχη της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου είχαν εξαπολύσει ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της απομάκρυνσης "κλείδωσε" όταν ο Ηλίας Κικίλιας αρνήθηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση διευθυντών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα από υπηρεσίες του Οργανισμού, κάτι που είχε ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Κικίλιας είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του ΟΑΕΔ το 2009 από την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Δυσφορία από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του, θεωρώντας ότι "το λιγότερο" ο κ. Κικίλιας έφυγε άκομψα και εσπευσμένα από τον Οργανισμό την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή.
"Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης" έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Ιπποκράτους.
Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την αποπομπή του διοικητή του ΟΑΕΔ Hλία Κικίλια
"Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης", αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά με τις αντιδράσεις, μην τυχόν και πληγεί η αγία Κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα βολέψουν μερικούς "σκλάβους" τους στα νέα Προγράμματα "καταπολέμησης της ανεργίας" και θα κάνουν μόκο...

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε,θα την βρουν την άκρη τα παιδιά και θα τους βολέψουν όλους σε καμία θέση τελικά.Μη ξεχνάμε εξάλλου ο κυρ-Φώτης έχει δείξει πόσο σκληρός είναι με τις κόκκινες γραμμές που θέτει...

lisvas2010 είπε...

Μην ξεχνάμε και την τροπολογία που "πέρασε νύχτα", συγκεκριμένα τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και που ανοίγει το δρόμο για προσλήψεις σε ΟΤΑ με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ ταυτόχρονα έχουν ανασταλεί μέχρι το 2016 οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Ο.Τ.Α. Ό,τι να ναι, μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και κανείς δεν αντιδρά. Μπράβο μας!