Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Χημικά στο Υπουργείο Υγείας

Η παρακάτω περιγραφή είναι από υπάλληλο στο Υπουργείο Υγείας και αφορά τα χθεσινά γεγονότα εκεί.
Εμείς τι να πούμε; Και στα δικά μας; 
Να ερχόμαστε με μάσκες και riopan στο Υπουργείο;

4/4/2013

Χρήση χημικών έγινε το μεσημέρι από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας εργαζομένων των φορέων ψυχικής υγείας των Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  (οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες).

Τα χημικά έπληξαν και το σύνολο των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι και εγκλωβίστηκαν εντός του Υπουργείου, καθώς πέραν του γεγονότος ότι τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την Κεντρική Είσοδο, ήταν αδύνατο για τους εργαζομένους να κατέβουν μέχρι το Ισόγειο καθώς η ατμόσφαιρα από το δεύτερο όροφο και μετά ήταν τρομερά αποπνικτική.

Προσωπικά εργάζομαι στον 4ο όροφο και συνάδελφός μου στο δίπλα γραφείο  λιποθυμησε από τις αναθυμιάσεις των δακρυγόνων.

Τελικά,  μετά από αρκετη ώρα καταφέραμε να φύγουμε από το Υπουργείο χρησιμοποιώντας την πλαϊνή πόρτα του πρωτοκόλλου.

Όταν δε συνάδελφοι παραπονέθηκαν στα ΜΑΤ για τη χρήση των δακρυγόνων αυτά τους απάντησαν να κοιτάνε τη δουλεία τους και ότι το έκαναν για να μας προστατέψουν!!!!

Για να μας προστατέψουν απο ποιούς;!! Από αυτούς τους ήρωες που αν και απλήρωτοι τόσο καιρό συνεχίζουν και προσφέρουν με όλη τους την ψυχή τις υπηρεσίες τους στους ψυχικά πάσχοντες και που χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό τους το σύστημα δεν έχει ακόμη καταρρεύσει!

Η Ελλάδα του 2013 δύο συναισθήματα μου προκαλέι θλίψη και ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: