Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Το μεγάλο ξεπούλημα

"Μέχρι το 2015 κάτι τέτοιο θα ήταν ξεπούλημα, ενώ τώρα [η κυβέρνηση] κατάφερε μια εκπληκτική αξιοποίηση με τεράστια οφέλη για τον ελληνικό λαό."  

"Το Ελληνικό είναι ο οδηγός για όλη την οικονομία" πανηγυρίζουν οι τραπεζίτες (όπως εδώ).   Μπας και είναι έτσι; Λέτε να γίνουν αυτά τα καταπληκτικά που μας παραμυθιάζουν;  Τότε γιατί θρηνεί ο κακομοίρης υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και μιλάει για ξεπούλημα;    

Μάλλον, καταλήγουμε, έτσι είναι: η ιστορία του Ελληνικού δείχνει πράγματι τον δρόμο για το τι έχουμε να περιμένουμε και από αυτήν την νεοφώτιστη μνημονιακή συγκυβέρνηση.  Όσο για το "μεγάλο ξεπούλημα" του τίτλου, ταιριάζει γάντι σε αυτούς που επιμένουν προσβλητικά, για κάθε στοιχειώδη νοημοσύνη. να αυτοαποκαλούνται αριστεροί - ό,τι και να σημαίνει αυτός ο προσδιορισμός σε ένα καθεστώς σαν κι αυτό που ζούμε.

Δείτε άρθρα για την παραχώρηση στη Lamda Developmentτης της δημόσιας ( της δικής μας; ) περιουσίας στο Ελληνικό :  
- Από το dikaiologitika.gr, εδώ
- Από τον Ημεροδρόμο, εδώ
- Από το BankingNews, εδώ



Η άλλη πλευρά:
Να και πώς περηφανεύεται η κυβέρνηση, σε πείσμα του αρμόδιου υπουργού (εδώ), τι λέει στο σχετικό δελτίο τύπου η Lamda Development και τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (εδώ)

            capital.gr
μέχρι το 2015 κάτι τέτοιο θα ήταν ξεπούλημα, ενώ τώρα κατάφερε μια εκπληκτική αξιοποίηση με τεράστια οφέλη για τον ελληνικό λαό

www.dikaiologitika.gr
μέχρι το 2015 κάτι τέτοιο θα ήταν ξεπούλημα, ενώ τώρα κατάφερε μια εκπληκτική αξιοποίηση με τεράστια οφέλη για τον ελληνικό λαό

www.dikaiologitika.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όσο για το "μεγάλο ξεπούλημα" του τίτλου, ταιριάζει γάντι σε αυτούς που επιμένουν προσβλητικά, για κάθε στοιχειώδη νοημοσύνη. να αυτοαποκαλούνται αριστεροί - ό,τι και να σημαίνει αυτός ο προσδιορισμός σε ένα καθεστώς σαν κι αυτό που ζούμε."

Αυτή η φράση δεν βγάζει νόημα. Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι όποιος δηλώνει αριστερός είναι συνένοχος στο μεγάλο ξεπούλημα. Οτι όποιος δηλώνει αριστερός είναι υπέρ αυτής της "αριστερό-δεξιάς" Κυβέρνησης; Ότι όποιος δηλώνει αριστερός ταυτίζεται με την καπήλευση της έννοιας αυτής, από ότι απέμεινε στο "κόμμα" ΣΥΡΙΖΑ; Λίγη προσοχή στο να μην απαξιώνουμε έννοιες και ιδέες που ταυτίζονται με αγώνες, με ιστορία, με ιδέες και είναι υπεράνω της πρόσκαιρής εκμετάλλευσης τους από πολιτικούς απατεώνες όπως ο Τσίπρας και η παρεα του.
Και τέλος το θέμα δεν είναι ποιοι αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αλλά ποιοι ζουν και δρουν σαν αριστεροί...

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζόταν και τόση ανάλυση του... ποιήματος. Απλά και καθαρά, όποιος αυτοαποκαλείται αριστερός ενώ πράττει αυτά που πράττει ως κυβέρνηση, προσβάλλει και τη νοημοσύνη μας αλλά και ανθρώπους σαν και εσάς, από ό,τι βλέπω.

Ήταν ξεκάθαρο νομίζω το σχόλιο. Με ελάχιστη προσοχή στο διάβασμα, πριν αρχίσουμε την κριτική, γίνεται φανερό ποιοι είναο "αυτοί" που καπηλεύονται τον χαρακτηρισμό. Αναφέρονται μόλις λίγες λέξεις πιο πριν. Κάθε άλλη τραβηγμένη ποιητική ερμηνεία δεν βγάζει νόημα. Εκτός και αν κάποιος θεωρεί ότι ταυτίζεται η αριστερά με τους κυβερνώντες ή κατατρύχεται από σύμπλεγμα ενοχής ή περιμένει κάθε αφορμή για να μιλήσει ξανά για τους αγώνες και την ιστορία.

Και η δευτερεύουσα πρόταση "ό,τι και να σημαίνει αυτός ο προσδιορισμός σε ένα καθεστώς σαν κι αυτό που ζούμε.", αν είναι αυτή που ξένισε, προχωράει σε άλλη ιστορία, δίνοντας μόνο ένα κέντρισμα για περαιτέρω σκέψεις και συζητήσεις. Αλλά όχι εδώ, Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, ΕΔΩ, ένα είναι το ζήτημα και τίποτα άλλο: "Το μεγάλο ξεπούλημα".

Γιάννης Κοντός

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλημέρα.
Μην μας μπερδέυετε με μεγάλες αναλύσεις,στο Σύνταγμα θα πάμε την Τετάρτη,και αν ναι τι ωρα

Unknown είπε...

Προς ανώνυμο 14/06/2016, 8:16: Καλημέρα. Όπως έχουμε ξαναπει, αν πάτε δύο αναρτήσεις πιο πριν στο ιστολόγιό μας θα δείτε τη θέση μας για το γεγονός της 15/06/2016 που αναφέρετε (ανάρτηση με τίτλο "Συλλαλητήριο" - παρωδία στο Σύνταγμα 15 Ιουνίου 2016, ημερομηνία ανάρτησης 03/06/2016, asy-yeka.blogspot.gr/2016/06/blog-post_3.html). Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους των κομμάτων που το διοργανώνουν