Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζουμε στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Υποψήφια για θέση αιρετού εκπροσώπου
ΣΙΔΕΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
                                             

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 ψηφίζουμε για την εκλογή των δύο αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ας έχουμε υπόψη μας όταν θα ψηφίζουμε ότι

- Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι αρμόδια για σημαντικά θέματα της υπηρεσιακής μας κατάστασης.  Με τις αποφάσεις τους πραγματοποιούνται οι μονιμοποιήσεις, μετακινήσεις, προαγωγές, χορηγήσεις αδειών, απολύσεις και διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων.

-    Παρόλο που το περιθώριο λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι αυστηρά καθορισμένο και οι αριθμητικοί συσχετισμοί είναι εις βάρος των αιρετών (δύο σε σύνολο πέντε) εκπροσώπων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκλέξουμε πρόσωπα που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων χωρίς ιδιοτέλειες και παραταξιακές εξαρτήσεις.

-     Σε αυτήν την περίοδο της προγραμματισμένης απαξίωσης του δημόσιου τομέα και διαπόμπευσης των δημόσιων λειτουργών, η στάση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων παίρνει ιδιαίτερη αξία, ακόμα και για ζητήματα που δείχνουν τυπικά.

-        Ωστόσο, ο θεσμός του Υπηρεσιακού Συμβουλίου έχει «παραδοσιακά» ευτελιστεί σε ένα μέσον δημιουργίας πελατειακών εξαρτήσεων και συνδικαλιστικών επιρροών, συντελώντας στη μεταστροφή από τους συλλογικούς τρόπους διεκδικήσεων στις ατομικές εξυπηρετήσεις.

Η κεντρική μας θέση είναι η διενέργεια των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ένα κοινό ψηφοδέλτιο.  Για να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας κρίνοντας με βάση το έργο και την παρουσία τους, αποδεσμευμένοι από κομματικά/παραταξιακά ψηφοδέλτια. Επειδή, όσο είναι αλήθεια ότι κάθε μας ενέργεια στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων δεν είναι πολιτικά και ιδεολογικά ουδέτερη, τόσο είναι επίσης αλήθεια ότι τα Υ.Σ. στο Υπουργείο μας θα πρέπει να πάψουν να είναι μονοσήμαντα συνδεδεμένα με παραταξιακές λογικές. 

Δυστυχώς, η θέση αυτή δεν βρήκε υποστηρικτές για άλλη μια φορά.


Οι επιλογές μας, με αυτές τις συνθήκες, μοιάζουν μάλλον περιορισμένες.
Όμως, εμείς, η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων,
πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι καθοριστικές.Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουμε στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της υποψήφιας Ελισάβετ Σιδέρη. 

Σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας την επιδίωξή μας να μετατρέψουμε τις τυπικές διαδικασίες σε ένα νέο ξεκίνημα με πρωταγωνιστές μόνο εμάς τους εργαζόμενους.Με την παρουσία μας επιδιώξαμε, μακριά από κομματικά βαρίδια και ιδεοληψίες, τη λογοδοσία, τη διαβούλευση, τη διαφάνεια, την ενημέρωση όλων.  Πολλά από αυτά μπήκαν αναγκαστικά στην ατζέντα των παραδοσιακών παρατάξεων, έστω και ως μέρος του νέου τους προσωπείου.

Σήμερα που οι κομματικοί υποψήφιοι θέλουν να περνιούνται για ανεξάρτητοι, που οι συντεχνιακές τακτικές αποδείχθηκαν αδιέξοδες, που δεν ξεγελιόμαστε πια από τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της ανάγκης μας για μια διαφορετική πορεία, η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να αλλάξουμε όλοι μαζί ξανά τους κανόνες του παιχνιδιού.  


Ως Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε μαζί, με όπλο μας
·          Την πίστη μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στον χώρο εργασίας μας, όταν λειτουργήσουμε πραγματικά συλλογικά, αδιαμεσολάβητα, χωρίς αναθέσεις της τύχης μας σε τρίτους.
·          Τη μέχρι σήμερα πορεία μας, ως έμπρακτη απόδειξη της συνέπειας και προσήλωσής μας στις αρχές μας, της ικανότητάς μας να δρούμε σύμφωνα με αυτές, σε συνδικαλιστικό επίπεδο αλλά και στην καθημερινότητα της εργασίας μας.
·          Το όραμά μας για δικτύωση όλων μας μέσω συμμετοχικών και ανοικτών διαδικασιών.


                                                 
Η ψήφος στο Ψηφοδέλτιο της υποψήφιάς μας Ελισάβετ Σιδέρη είναι ψήφος ενάντια στις κατεστημένες νοοτροπίες, για ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο έξω από παραταξιακές σκοπιμότητες και από προσωπικά οφέλη, που θα λειτουργεί με λογοδοσία και ισοτιμία, δίκαια και αξιοκρατικά.

                                                        
                                                                                                              

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΙΔΕΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: