Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 26 - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στις 10:00 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών (κάλυψη εξόδων μετακίνησης, προθεσμία εγγραφής νέων μελών, προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων κ.α).

Η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. στο Δ.Σ. ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τον κατάλογο των μελών και τα ταμειακά διαθέσιμα του Συλλόγου, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των σχετικών ζητημάτων.

Καλούνται οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να υποβάλουν σχετικές προτάσεις ή σχόλια, να επικοινωνήσουν μαζί μας (μέσω τηλ./ ηλ. ταχυδρομείου   ή  χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του ιστολογίου)


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορούν κάποιες φήμες για ένα "αγωνιστή" φιλοκυβερνητικό συνδικαλιστή που έγινε με άναθεση Προϊστάμενος τμήματος στον 1ο όροφο του Υπουργείου.Γνωρίζετε κάτι?

Γιάννης Κοντός είπε...

Συνάδελφε ανώνυμε 3:42, η δική μου ερώτηση τώρα προς εσένα: Θα πρέπει να μας αφορά αυτό; Έχει καμιά σχέση με κάποιας μορφής συνδικαλιστικό σου αγώνα;
Διότι εμείς από τη μεριά μας, είμαστε ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφής αυθαιρεσία των πολιτικών ηγεσιών και των διοικήσεων- υποχείριών τους. Χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις.

Αν πάλι θέλεις να κινηθουμε στο επίπεδο των κουτσομπολιών, ψάξε για άλλο σάιτ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι κουτσομπολιό.Είναι αλήθεια το ξέρουν όλοι στο Υπουργείο.Κρίμα.
Με ανέντοιμο τρόπο και παρακάμπτόντας άλλους παλιότερους συναδέλφους επειδή έχει βύσμα στον ΣΥΡΙΖΑ!

Γιάννης Κοντός είπε...

Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στον γνωστό, κατεστημένο, "συνδικαλισμό" μας, του βολέματος και των ημετέρων - θυμίζει κάτι; Αν όλοι μας, *ανεξάρτητα* πολιτικών ή άλλων προτιμήσεων, κρατούσαμε αυτή τη στάση, θα κάναμε ένα από τα αναγκαία βήματα προς ένα δημόσιο (όσο κι αν φαίνεται βαυκαλιστικό) καλύτερο για όλους μας.

Αυτός είναι εξάλλου από τους κεντρικούς λόγους που δραστηριοποιηθήκαμε ως "Ανοικτή Συνέλευση". Όπως τονίζουμε με κάθε ευκαιρία, το τυχόν διαφορετικό χρώμα των συνδικαλιζόμενων δεν αποτελεί με τίποτα εχέγγυο χρηστότητας και αλλαγών νοοτροπίας. Το αντίθετο.

Ωστόσο, γιατί να μην έχεις το θάρρος της γνωμης σου και να καταγγείλεις επώνυμα την περίπτωση που αναφέρεσαι, με συγκεκριμένα στοιχεία; Σε αυτην την περίπτωση, θα είμαστε φυσικά, πρώτοι από όλους, μαζί σου. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο -και απαγορευτικό από άποψη δεοντολογίας- να μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα με συναδέλφους (μάλλον) που χρησιμοποιούν τη λύση της ανωνυμίας.

Ανώνυμος είπε...

"Ωστόσο, γιατί να μην έχεις το θάρρος της γνωμης σου και να καταγγείλεις επώνυμα την περίπτωση που αναφέρεσαι, με συγκεκριμένα στοιχεία; Σε αυτην την περίπτωση, θα είμαστε φυσικά, πρώτοι από όλους, μαζί σου. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο -και απαγορευτικό από άποψη δεοντολογίας- να μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα με συναδέλφους (μάλλον) που χρησιμοποιούν τη λύση της ανωνυμίας". Απύθμενο το θράσος σας, να μιλάτε για δεοντολογία, για επώνυμες καταγγελίες με στοιχεία κλπ. Αλήθεια στο blog της ΑΣΥ δεν ήταν που ο Ποντικός της Σταδίου 29 ανώνυμα και συκοφαντικά έκανε λόγο για αισθητικούς κομμώτριες και Δντή του ΣΕΠΕ; Α, μάλλον, τα ξεχάσατε... Ίσως, επειδή αποσύρατε το σχετικό κείμενο σιωπηρά, κοινώς στα μουλωχτά, χωρίς να έχετε το θάρρος να ζητήσετε μια συγγνώμη ή να καταδικάσετε το γεγονός. Κατά βάθος, οι περισσότεροι που ασχολείστε με τον συνδικαλισμό είστε υποκριτές. Ό,τι σας βολεύει υποστηρίζετε και όταν κάνετε λάθος ουδεμία αυτοκριτική κάνετε. Κατά βάθος δεν πιστεύετε σε διαφάνεια και λογοδοσία. Γιατί αν τα πιστεύατε δεν θα αναρτούσατε τέτοιες συκοφαντίες και αν το κάνατε, έστω και άδολα, θα αναλαμβάνατε τις ευθύνες σας. Για αυτό.... "στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί".

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Γιάννη Κ.
Είναι σε όλους γνωστό πλέον ότι ο Ν.Μπ. έγινε τμηματάρχης με ανάθεση ενώ υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που είναι και παλιότεροι και με πιο πολλά μόρια.Επίσης η Δ.Στ.πήρε θέση με διπλή ανάθεση στο γραφείο του Σκουρλέτη...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αυτά θα λέμε.
Ο ειδικός επιθεωρητής που δεν εχει κριθεί τμηματάρχης ούτε διευθυντης γιατι είναι εκει με ανάθεση τόσα χρόνια απ ότι εχομε ακούσει. Αυτό δεν σας ενόχλησε.

Unknown είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του ανώνυμου της 11ης Ιουνίου 12:59, σημειώνουμε καταρχάς ότι κλείνοντας την τελευταία ανάρτηση του «ποντικού», αποσαφηνίζαμε πως «Ένα άλλο δωράκι του ποντικού (vol.1 το είχε αποκαλέσει) δεν μπορέσαμε να το δεχτούμε τελικά στο μπλογκ μας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθεί ούτε η επάρκεια ούτε η αξιοπιστία των στοιχείων και των πηγών».

Παρόλα αυτά, για να είναι τα πράγματα ακόμα πιο ξεκάθαρα, δηλώνουμε ότι πράγματι νοιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε και να παραδεχτούμε κατηγορηματικά ότι κάναμε πολύ μεγάλο λάθος που επιτρέψαμε να αναρτηθεί άρον-άρον, χωρίς να αντιδράσουμε άμεσα, ένα κείμενο που αποδεχόταν φήμες ως πραγματικά γεγονότα, οι οποίες δεν είχαν διασταυρωθεί.

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι η ανάρτηση αποσύρθηκε εγκαίρως (και σίγουρα πολύ πριν μια σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ), στη βάση της αιτιολογίας που αναφέρουμε στην 1η παράγραφο πιο πάνω. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι ***καμιά ανάρτησή μας δεν είναι ανώνυμη***. Όσες δεν έχουν συγκεκριμένο μεμονωμένο ονοματεπώνυμο και αφορούν ανάρτηση / θέσεις μας ως συλλογικότητα «Ανοικτή Συνέλευση», εννοείται ότι έχουν το όνομα όλων μας. Tα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι γνωστά και δημοσιοποιημένα στην ενότητα «Επικοινωνία» - για το συγκεκριμένο ζήτημα, σε αυτά προσθέστε και τα 2 πρώην μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης, Ν. Μποσινάκο και Δ.Σταθοπούλου.

Όπως, εξάλλου, αποδεικνύει η πορεία μας, δεν υπήρξε καμιά περίπτωση πέραν της συγκεκριμένης στην οποία έχουμε επαναλάβει τέτοιο σφάλμα. Το σπορ των φημών, των διαδρομολογιών και των πισώπλατων συκοφαντιών είναι ενάντια στην ίδια τη φύση της συλλογικότητάς μας και τους λόγους ύπαρξής της.

Τέλος, ευχόμαστε να ξεπεραστεί επιτέλους αυτή η αντίληψη για κάποιους λίγους που συνδικαλίζονται, με τους υπόλοιπους να αναθέτουν και να παρακολουθούν, ως χειροκροτητές ή επιτιμητές. Δεν είναι «κλειστό επάγγελμα» ο συνδικαλισμός. Ας ασχοληθούμε όλοι με τα κοινά, χωρίς κανενός είδους εξαρτήσεις.

Μετά και από αυτές τις διευκρινίσεις μας, θεωρούμε ότι το θέμα έχει κλείσει. Συνεπώς, τυχόν περαιτέρω ανακίνησή του δεν θα εξυπηρετούσε πάρα μόνο κακόβουλο σήκωμα κουρνιαχτού για να μπουν στην άκρη τα πραγματικά σημαντικά ζητήματά μας ως εργαζόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν σας τιμά ότι παραδέχεστε το λάθος σας.

Άλλωστε μάλλον πρέπει να απολογηθεί ο συντάκτης "ποντικός" που μετακόμισε σε άλΛο μαγαζί(βλέπε ΑΡΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ)προφανώς για να ωφεληθεί βάζοντας βύσμα και να γίνει τμηματάρχης στο Τμήμα ΚΟΙΣΠΕΠ.

Επίσης θα πρέπει να απολογηθεί η νέα συλλογικότητά του η ΑΡΣΥ διότι ενώ είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ χρησιμοποιεί αναξιοκρατικές και ανξιοπρεπείς μεθόδους για προσωπικό βόλεμα.

Ανώνυμος είπε...

Ως ανώνυμος/η 12:59 και εγώ με την σειρά μου θέλω να επικροτήσω την στάση σας, η οποία είναι καθόλα έντιμη και αξιοπρεπής και να σας συγχαρώ γιατί θέλει θάρρος να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, γιατί η ειλικρινής μεταμέλεια αποτρέπει την επανάληψη λαθών. Δύο παρόμοια σχόλια και ερωτήματα έθεσα και στο blog της ΑΡΣΥ πριν από καιρό, η οποία δεν τα δημοσίευσε, κάτι που προσωπικά θεωρώ ως λογοκρισία. Στο δεύτερο μάλιστα σχόλιο εξέφρασα ρητά την λύπη και απογοήτευσή μου, γνωρίζοντας πως ούτε αυτό θα δημοσιευόταν. Ο λόγος της μη δημοσίευσης προφανής: Ήθελαν να αποσιωπηθεί και να περάσει στα ψιλά....
Όσον αφορά τον ανώνυμο/η 3:49 μ.μ. συμφωνώ και προσυπογράφω. Όταν υποστηρίζεις πως είσαι το νέο, το διαφορετικό και πως έχεις το ηθικό πλεονέκτημα, οφείλεις να το αποδεικνύεις κιόλας, κάτι το οποίο εσείς ως ΑΣΥ ίσως να το έχετε, αλλά μάλλον μένει να δοκιμαστείτε επ' αυτού.
Τέλος, πάντων, αν ισχύει αυτό με το στέλεχος της ΑΡΣΥ, τότε ξαναγυρνάμε στο αιώνιο ερώτημα: Το νόμιμο είναι και ηθικό; Θέλει πολύ κουράγιο μάλλον για να αρνηθείς κάτι νόμιμο ή νομιμοφανές το οποίο στην ουσία του στερείται ηθικής. Δυστυχώς, όμως, μην περιμένετε γνήσια αξιολόγηση στο Δημόσιο. Πάντα θα υπάρχει τρόπος να παρακάμπτεται οποιαδήποτε αξιοκρατική διαδικασία - αυτόν τον καιρό είναι της μόδας οι απευθείας τοποθετήσεις. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το στέλεχος αυτό, το οποίο φωτογραφίζεται και δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά από ό,τι κατάλαβα γράφει στα blog επώνυμα και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί στα θετικά, είναι να εξηγήσει γιατί δέχτηκε αυτή την θέση και αν την επιδίωξε. Οι δημόσιες εξηγήσεις είναι σημαντικές, γιατί μπορεί ο συγκεκριμένος νόμιμα να τοποθετήθηκε ως ο αρχαιότερος της Υπηρεσίας του, ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος (δεν γνωρίζω αν τοποθετήθηκε απευθείας ως Προϊστάμενος ή ως Αναπληρωτής). Διότι, αν δεν το κάνει αυτό, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί πως "ξεπουλήθηκε" κάτι το οποίο απεύχομαι για οποιονδήποτε ασχολείται με τον συνδικαλισμό. Προσωπικά, ο συνδικαλισμός για μένα σημαίνει ανιδιοτελής προσφορά, μακριά από κόμματα, καρέκλες και οφίτσια. Για αυτόν που συνδικαλίζεται η προσφορά μίας τέτοιας θέσης αποτελεί μάλλον όνειδος.

Και πάλι από μένα προς την ΑΣΥ για την απάντησή σας: Respect...

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς εκεί στο υπουργείο δεν έχετε τι να κάνετε και τα ξύνεται τα ........... νύχια σας;

Ανώνυμος είπε...

είχε δίκιο ο σοφός λαός που έλεγε “Ποιος σου έβγαλε το μάτι σου; - Ο αδερφός μου. - Γι' αυτό είναι έτσι βαθειά βγαλμένο"

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνυμο/η 12:59 και 6:18, έχεις δίκιο υπάρχουν αναθεσεις και αναθεσεις. Άλλες περιπτώσεις οι αλεξιπτωτιστες και αλλο οι υπαλληλοι της υπηρεσίας που ηρθε η σειρα τους αλλά δεν μπορουν να κριθουν. Τώρα έχουμε μία περίπτωση αλεξιπτωτιστή, από αλλού άσχετος ήρθε.

Ανώνυμος είπε...

Στο Δημόσιο, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο μας, υπήρξε η δυνατότητα αξιολόγησης των υποψηφίων Προϊσταμένων Τμημάτων εν έτει 2011.
Ας σημειωθεί ότι η αξιολόγηση, με βάση το νόμο που ίσχυε τότε, προχώρησε σε όλες της Κ.Υ. και Γ.Γ. του Δημοσίου (με εξαίρεση το ΥΠΕΣ - και όχι το ΥΔΜΗΔ, το επισημαίνω διότι πολλοί μπερδεύουν το ΥΠΕΣ με το ΥΔΜΗΔ). Σε ό,τι αφορά "το στενό χώρο" του Υπουργείου μας: Τόσο στη ΓΓΚΑ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας (δλδ και στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας - όταν άνηκε στο Υπ. Υγείας) η διαδικασία των αξιολογήσεων προχώρησε.
Στην - τότε - Κ.Υ. του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και στο Σ.ΕΠ.Ε.- η διαδικασία των αξιολογήσεων για τους υποψήφιους Προϊστάμενους Τμημάτων σταμάτησε - χωρίς καμία αιτιολογία - και μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση των μορίων που έλαβαν οι υποψήφιοι (γιατί, άραγε);
Όταν έγινε αυτό (το 2011), γιατί το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν αντέδρασε;
Γιατί δεν αντέδρασε το Δ.Σ. όταν έγινε "εν μία νυκτί", και πάλι το 2011, η βίαιη απόσπαση υπαλλήλων (από ΕΠΑΝΑΔ και ΕΥΣΕΚΤ) στο Υπουργείο;
Γιατί δεν αντέδρασε το Δ.Σ. στις 31/10/2014 όταν έγιναν τοποθετήσεις Προϊσταμένων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις που όριζε ο ν.4275/2014 (και ειδικά στις μεταβατικές του διατάξεις); Το Δ.Σ. αντέδρασε για πρώτη φορά (με τη δική μου μειοψηφία) μόνο σε μία τοποθέτηση συναδέλφου (από τη Γ.Γ.Κ.Α.). Όπως ανέφερα επανειλημμένως στο Δ.Σ., αλλά και στην Πολιτική Ηγεσία, όταν συναντηθήκαμε ως Δ.Σ. Συλλόγου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.4275/2014. Δεν μας αρέσει; Ας ζητήσουμε τροποποίηση του ν.4275/2014. Ας γίνουν, επιτέλους, και στο δικό μας Υπουργείο, κρίσεις.
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά τον "Αλεξιπτωτιστή" συνάδελφο: Συμφωνώ με τα σχόλια. Να επισημάνω, όμως, ότι ο "Αλεξιπτωτιστής" θα είχε τις προϋποθέσεις να κριθεί ως Προϊστάμενος ΑΝ είχαν διενεργηθεί οι κρίσεις Προϊσταμένων το 2011. Να επισημάνω, επίσης, ότι ο "Αλεξιπτωτιστής" πήρε τη θέση κάποιου άλλου, ο οποίος πήρε τη θέση κάποιου άλλου κλπ (όπως είπα και κατ' ιδίαν στον "Αλεξιπτωτιστή", "μου προκαλούν αηδία τέτοιες αλλαξο-θέσεις". Για να το πω, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, "Το πιρούνι ανακαλύφθηκε για να μην τρώμε με τα χέρια και αν κάποιος το χρησιμοποιήσει για να βγάλει το μάτι κάποιου, δε φταίει το πιρούνι".
Μας ικανοποιεί να χρησιμοποιείται με τέτοιον τρόπο "το πιρούνι";
Εμένα, όχι.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Πάντως νομίζω ότι με τα διαφωτιστικά που διαβάζουμε εδώ γίνεται φανερό ότι ενώ η ΑΣΥ έκανε αυτοκριτική για τα ανώνυμα σχόλια,η νέα συλλογικότητα(ΑΡΣΥ) στην οποία μετακόμισε ο "ποντικός"(όλοι γνωρίζουμε πλέον το πρόσωπο-πρόκεται για τον προαναφερθέντα "Αλεξιπτωτιστή") και είναι και υποψήφιος της ενώ την εκπροσωπεί και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, τηρεί σιγή ιχθύος προσπαθώντας στα μουλωχτά να μετακυλίσει ΟΛΗ την ευθύνη στους συναδέλφους της ΑΣΥ.

Γιατί δεν βγαίνουν και αυτοί να αποστασιοποιηθούν και ασκήσουν κριτική σε τέτοιες (τουλάχιστον ατυχείς) πρακτίκες?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως στα φρενοκομεία, δεν χρησιμοποιούνται πιρούνια. Για ευνόητους λόγους. ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά μου παιδιά -καλά μου συριζάκια ,είχα δικιο όταν έλεγα για αλεξιπτωτιστές-συνδικαλιστές. Ξέρω επειδή ήμουν πράγματι αλεξιπτωτιστής με 29 άλματα
Ο παλιός

Ανώνυμος είπε...

"Παλιέ" ανώνυμε συνάδελφε,
χρησιμοποίησα τη λέξη "Αλεξιπτωτιστής", δανειζόμενη την έκφραση αυτή από προγενέστερο σχόλιο.
Το σχόλιο αυτό αφορούσε σε "Αλεξιπτωτιστές" σε Τμήματα.

Δεν αφορούσε σε "Αλεξιπτωτιστές - Συνδικαλιστές". Έχω τοποθετηθεί, πολλές φορές, επί αυτού: Αν και δεν υπάρχει σαφής ορισμός, κατά τη γνώμη μου, ο Συνδικαλιστής είναι αυτός που υπερασπίζεται τα κοινά συμφέροντα των εργαζόμενων στο χώρο εργασίας.
Τονίζω το "κοινά".
Δυστυχώς, στο Υπουργείο μας, δεν έχω δει "παλιούς" συνδικαλιστές να υπερασπίζονται τα "κοινά" συμφέροντα των εργαζομένων.
Ελπίζω ότι οι "νέοι" συνδικαλιστές θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους.

Υ.Γ.: Ασχολείσαι ακόμα με "ταμπέλες". Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ' όσα είπαμε στο Δ.Σ...

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.37 12-6-2015

Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις.Η στάση της ΑΡΣΥ είναι ακατανόητη σε αυτό το ζήτημα.

Αφού είναι μέλος της(πλέον) και μάλιστα την εκπροσωπεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν θα έπρεπε να πάρει δημοσίως θέση και να απολογηθεί εφόσον ανέχεται αυτού του είδους τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές?

Αλήθεια τώρα που ο "ποντικός" μετακόμισε στο μαγαζί της ΑΡΣΥ θα συνεχίσει την καριέρα του στο ιστολόγιο της?

Και τι θα κάνει η ΑΡΣΥ ως συλλογικότητα θα το ανεχτεί?

Ανώνυμος είπε...


Πολύ αρνητική εντύπωση προκαλεί και σχολιάζεται απο όλους,το γεγονός ότι η διαχειρίστρια/ες του ιστολογίου της ΑΡΣΥ δεν δημοσιεύει σχεδόν κανένα (κριτικό πος την ΑΡΣΥ)σχόλιο πλέον.

Βέβαια δικό τους είναι ότι θέλουν κάνουν.Όμως έτσι χάνουν σε επισκεψιμότητα και κυρίως σε αξιοπιστία.

Ανώνυμος είπε...

Και μια απάντηση που χρωστά ο ποντικός στα άλλα ζωάκια της φάρμας (ενδεικτικά κηφήνες, ύαινες, αρπακτικά, φίδια κ.α)

Για τις αναρτήσεις του ποντικού δεν έχει καμία ευθύνη και εμπλοκή η ΑΡΣΥ και τα μέλη της.

Ο “ποντικός” δεν είναι ένας, αλλά όλα τα πρώην και νυν μέλη της ΑΣΥ. Όλοι προτείναμε και συναποφασίζαμε για την “τροφή του”. Όλοι ευθυνόμαστε για όσα έχει δημοσιεύσει. Μέρος της ευθύνης ανήκει προφανώς και σε εμένα.

Σε ότι αφορά την επίμαχη ανάρτηση, τα θέματα είναι δύο:

1ον. Στο Υπουργείο μας υπάλληλοι ενός λογιστικού γραφείου έχουν αναλάβει την εκκαθάριση δαπανών του ΠΔΕ. Στη Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης έχουν πρόσβαση δηλαδή ιδιώτες και μάλιστα με τρίμηνη σύμβαση. Αυτό γιατί δεν ευαισθητοποίησε τους κατά άλλα υπερευαίσθητους σχολιαστές;;; Το πραγματικό αυτό γεγονός αποτελεί όνειδος για το Υπουργείο μας, για την πολιτική ηγεσία που το αποφάσισε, την διοικητική ιεραρχία που το εισηγήθηκε και το δέχτηκε και είναι προσβολή για όλους μας καθώς “αποδεικνύει” οτι δεν μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο Υπουργείο 3-4 άνθρωποι να στελεχώσουν το σχετικό Τμήμα.

2ον. Σχετικά με την εμπλοκή Δ/ντριας του ΣΕΠΕ στην υπόθεση, όντως η πληροφορία δεν είναι πλήρως διασταυρωμένη. Αν ήταν, δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του “ποντικού”, αλλά καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση, κατά το μέρος που ευθύνομαι, ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Όσοι θεωρούν ότι θίγονται (στην ανάρτηση δεν υπήρχαν ονόματα), ας πράξουν τα δέοντα.

Να επαναλάβω ότι τα σχόλια του ποντικού ΔΕΝ ήταν ανώνυμα. Ήταν της ΑΣΥ και των γνωστών σε όλους μελών της.

Ανώνυμος είπε...

Και μια απάντηση που χρωστά ο ποντικός στα άλλα ζωάκια της φάρμας (ενδεικτικά κηφήνες, ύαινες, αρπακτικά, φίδια κ.α)

Για τις αναρτήσεις του ποντικού δεν έχει καμία ευθύνη και εμπλοκή η ΑΡΣΥ και τα μέλη της.

Ο “ποντικός” δεν είναι ένας, αλλά όλα τα πρώην και νυν μέλη της ΑΣΥ. Όλοι προτείναμε και συναποφασίζαμε για την “τροφή του”. Όλοι ευθυνόμαστε για όσα έχει δημοσιεύσει. Μέρος της ευθύνης ανήκει προφανώς και σε εμένα.

Σε ότι αφορά την επίμαχη ανάρτηση, τα θέματα είναι δύο:

1ον. Στο Υπουργείο μας υπάλληλοι ενός λογιστικού γραφείου έχουν αναλάβει την εκκαθάριση δαπανών του ΠΔΕ. Στη Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης έχουν πρόσβαση δηλαδή ιδιώτες και μάλιστα με τρίμηνη σύμβαση. Αυτό γιατί δεν ευαισθητοποίησε τους κατά άλλα υπερευαίσθητους σχολιαστές;;; Το πραγματικό αυτό γεγονός αποτελεί όνειδος για το Υπουργείο μας, για την πολιτική ηγεσία που το αποφάσισε, την διοικητική ιεραρχία που το εισηγήθηκε και το δέχτηκε και είναι προσβολή για όλους μας καθώς “αποδεικνύει” οτι δεν μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο Υπουργείο 3-4 άνθρωποι να στελεχώσουν το σχετικό Τμήμα.

2ον. Σχετικά με την εμπλοκή Δ/ντριας του ΣΕΠΕ στην υπόθεση, όντως η πληροφορία δεν είναι πλήρως διασταυρωμένη. Αν ήταν, δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του “ποντικού”, αλλά καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση, κατά το μέρος που ευθύνομαι, ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Όσοι θεωρούν ότι θίγονται (στην ανάρτηση δεν υπήρχαν ονόματα), ας πράξουν τα δέοντα.

Να επαναλάβω ότι τα σχόλια του ποντικού ΔΕΝ ήταν ανώνυμα. Ήταν της ΑΣΥ και των γνωστών σε όλους μελών της.

Νίκος Μποσινάκος