Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η εαρινή σύναξη των συναδέλφων!

Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τελειώσαν (είχαν το ..."ενωτικότερο" αποτέλεσμα)  και το ΠΑΣΧΑ έρχεται μαζί με την άνοιξη (όσο και αν αυτή αντιστάθηκε). Να μια καλή ευκαιρία για γιορτή!

Την Παρασκευή 03-04-2015 και ώρα 9:30μμ σας περιμένουμε στο belraybar (Φαλήρου 88) στο Κουκάκι για να πιούμε ένα ποτό, να μιλήσουμε, να περάσουμε όλοι μαζί καλά !


Σας περιμένουμε !

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζητάω απάντηση.
Αφού το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστό 3-4%,γιατι στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ εχει 40%.

Δώστε μου μια ερμηνεία.

Ανώνυμος είπε...

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης "ΠΑΣΚ" έλαβε 33%.
Πιστεύεις, πράγματι, ότι όσοι ψήφισαν ΠΑΣΚ το Σάββατο είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ (και όχι, π.χ., Ποτάμι ή Ν.Δ.) τον Ιανουάριο; (Ρητορική η ερώτηση).

Ανώνυμος είπε...

Στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ψήφισαν: 1130, Άκυρα: 56, Λευκά: 64.

Η ΠΑΣΚ πήρε 306 ψήφους, άρα αφαιρώντας τα άκυρα το ποσοστό είναι 28,4% (ούτε 40%, ούτε 33%, ούτε 54% που έγραφαν μόνοι τους σε μια πρόσφατη ανακοίνωση).

Όσον αφορά τη διαφορά από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές είναι πραγματικότητα ότι η ΠΑΣΚ του Υπουργείου έχει μεγαλύτερα ποσοστά.

Κινήθηκε δε κατά την βουλευτική προεκλογική περίοδο απόλυτα ταυτισμένη με το ΠΑΣΟΚ, με συγκεντρώσεις συναδέλφων σε κομματικά γραφεία και προκλητική συνοδεία συνδικαλιστικών στελεχών σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας κομματάρχες δεκαετίας του ’60.

Στην ρητορική ερώτηση γιατί, απάντηση είναι νομίζω γνωστή σε όλους:
ΠΕΛΑΤΙΑΚΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μήπως αυτό πρέπει να σταματήσει ????

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είδαμε ότι και η «Αυτόνομη» Πρωτοβουλία (με την οποία συνεργάζεται εκλογικά η ΑΣΥ),έκανε προεκλογικά ομιλία με υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αμφιθέατρο της Αγησιλάου, οι οποίοι μερικές μέρες μετά έγιναν υπουργοί, ενώ στέλεχος της παράταξης που είχε εκλεγεί στο ΔΣ του Συλλόγου ως «αυτόνομος» είναι αποσπασμένος ως σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού και παλιότερα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιός εγγυάται ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε παρόμοιες πρακτικές?

Ανώνυμος είπε...

Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Μια ανοικτή πολιτική συζήτηση που μπορεί να παρευρεθεί Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, να ακούσει και να συζητήσει, γιατί έχει πρόβλημα? Οι πολιτικές συζητήσεις, όταν γίνονται ανοικτές ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, με νόμιμο τρόπο μέσα στους χώρους εργασίας μάλλον θεμιτές είναι και προάγουν τον διάλογο.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να καλείς ΜΕΡΟΣ και όχι ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που τους θεωρείς πολιτικά προσκείμενους σε εσένα για κομματικές συγκεντρώσεις εκτός του χώρου εργασίας με την παρουσία της τότε πολιτικής ηγεσίας. «ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ???»

Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι ΤΩΡΑ μέλος των συνδικαλιστικών οργάνων, και μάλιστα σε θέσεις του Προεδρίου, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αντί να δουλεύεις για συμφέροντα των εργαζομένων, να δουλεύεις (κανονικό ωράριο και υπερωρίες) για κομματικά γραφεία.

Νομίζω ότι κανείς δεν ψήφισε τους εκπροσώπους του για τα παραπάνω. Και όποιος το έκανε ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Τώρα, ποιος εγγυάται ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια????

ΕΜΕΙΣ, το σύνολο των συναδέλφων, μόνο μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Με την ψήφο μας και τη συμμετοχή μας στα συλλογικά όργανα. Να μην το ανεχτούμε άλλο, να μην το διαιωνίσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά….

Θυμηθείτε το κλασικό παραμύθι Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ…

Ανώνυμος είπε...

(προς ανώνυμο 10:14): κανείς...

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΗΣΑ ΠΑΣΚ ΕΠΕΙΔΗ,
Διορίστηκα από το ΠΑΣΟΚ.
Πήγα σε κλιμάκιο του εξωτερικού και κονόμησα λεφτα,
Εγινα Διευθυντης πριν από ολους της σειράς μου.
Μετατέθηκα και μετακινήθηκα οπου ήθελα,
Ήμουν σε επιτροπές και έπερνα ....σχεδόν διπλό μισθό

Ανώνυμος είπε...

11,12
Ξέχασα να γράψω ότι όλα τα παραπάνω τα κέρδισα με την αξία μου και με τις γνωσεις μου,

Ανώνυμος είπε...

Κοντέ, στους 334 ψήφους πήρες 27, δηλαδή σε πέρασε το σχήμα "αδικημένοι από τη ζωή" του βασίλη λεβέντη (τσιτσιόλη) του Υπουργείου...Τελικά μετά από τόσο φτύσιμο μήπως πρέπει να αποχωρήσεις και να μην κάνεις τον αδιάφορο ότι ψιχαλίζει;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να φύγει ο Κοντός.
Ίσως ψηλώσει....

Ανώνυμος είπε...

Με τόση λάσπη που έφαγε, και πολλές πήρε.
Υ.Γ.1: Εννοώ τις ψήφους και όχι τους ψήφους (όπως τις αναφέρεις κάνοντας βόλτες στους διαδρόμους).
Υ.Γ.2: Ακόμα συνεχίζεις να δημοσιεύεις ως ανώνυμος; Τι φοβάσαι; Ότι το να εκθέτεις την άποψή σου ανοικτά θα σου στερήσει και εσένα ψήφους;

Λίζα Σιδέρη

Unknown είπε...

Ποιος είναι ο ανώνυμος που έχει άποψη για το ποιος πρέπει να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια και γενικώς στα κοινά; Τον θερμοπαρακαλούμε να φανερωθεί και να μας προτείνει κατάλληληλότερα πρόσωπα από τον Γιάννη.

Γιάννης Κοντός είπε...

Χμμ.. ενδιαφέρον...Είδατε και αποείδατε, οπότε είπατε "δεν πιάνουμε τη μόνη τέχνη που ξέρουμε και μας ταιριάζει; ".

Ας αφήσουμε στην άκρη ότι σε μια συλλογικότητα σαν τη δικιά μας δεν παίζουμε πιτσικουλιές, σε πράγματα όπως το ποιος πήρε περισσότερες ψήφους (αλλά κατανοώ ότι δεν μπορείτε παρά να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια).

Ας αγνοήσουμε επίσης, ως κλασσικό αυτογκόλ, το ότι επιτίθεσθε σε συγκεκριμένο άτομο πίσω από την καθ' έξιν ανωνυμία σας (είναι και η λάσπη στον ανεμιστήρα που λέγαμε....).

Και ας σταθούμε στο ότι κόπτεστε (εσείς...) για το αν θα πρέπει να αποχωρήσω ή όχι από την ΑΣΥ. Γιατί τέτοια πρεμούρα; Τόσο ενδιαφέρον; Τι έγινε; Σας πόνεσα κάπου; Συνηθίστε το, διότι με την ΑΣΥ δεν θα είναι ξανά τα πράγματα όπως τα ξέρατε και τα θέλατε, είτε είμαι είτε δεν είμαι εγώ στα ψηφοδέλτιά της.

Αυτά με τα νταραβέρια της αλληλογραφίας με αγνωστους χασομέρηδες. Πάντως, περισσότερο και από τις ψήφους, οι ανύπαρκτου επιπέδου λυσσασμένες επιθέσεις από θρασύδειλους γνωστούς-αγνώστους μας δίνουν τελικά τόση αξία όση δεν φαντάζεστε.

Ίσως, κάποτε, να μπορέσουμε να τα πούμε στο πεδίο των ιδεών, με ονοματεπώνυμο. Τι λέτε; Σας έβαλα πάλι δύσκολα; Μέχρι τότε, "Hasta la vista".

(όπως πάντα) ένας επώνυμος που έχει το θάρρος της γνωμης του

Ανώνυμος είπε...

Θα συναντηθούμε -όχι στα γουναράδικα-αλλα στα τσιπουράδικα.
Μεγάλη βδομάδα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψήφησα ΠΑΣΚ Ελενάκι μου.
Συχάθηκα

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς όχι στα γουναράδικα - ελπίζω να μην είσαι νοσταλγός αυτών των εποχών.

Λίζα Σιδέρη

Elya Kourenta είπε...

Σε αυτό το post ειπώθηκαν (έστω και ανώνυμα) πολλά και σημαντικά. Νομίζω επίσης ότι απαντήθηκε επαρκώς η άδικη επίθεση στον Γιάννη.

Θέλω όμως να σταθώ σε μια κουβέντα που πέρασε σχετικά απαρατήρητη. Στην απάντηση που δόθηκε από έναν ανώνυμο σχολιαστή στην ερώτηση «Ποιός εγγυάται ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε παρόμοιες κομματικές - πελατειακές πρακτικές ?». Η απάντησή του λοιπόν ήταν ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΚΑΝΕΝΑΣ».

Σε αυτό το μεγαλοπρεπέστατο «ΚΑΝΕΝΑΣ» πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε. Δεν είμαστε όλοι ισοπεδωτικά ίδιοι. Η πλειονότητα από εμάς δουλεύει σκληρά, με ανιδιοτέλεια και μακριά από πελατειακές πρακτικές. Η συμπεριφορά κάποιων συνδικαλιστών δεν μας χαρακτηρίζει όλους.
Πολλοί συνάδελφοι (με ονοματεπώνυμο) και ΞΕΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν τα πράγματα. Κάποιοi από εμάς το έχουμε ξανακάνει και θα το ξανακάνουμε κάθε φορά που χρειάζεται για να προχωρήσουμε μπροστά.

Δεν υπάρχει «ΚΑΝΕΝΑΣ». Πίσω από το «ΚΑΝΕΝΑΣ» βρίσκεται ο παλιός εργατοπατέρας που εφόσον όλοι είναι ίδιοι θα συνεχίζει ανενόχλητος τον πορεία του.

Αξίζει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας και να αλλάξουμε τα πράγματα.

Έλυα Κούρεντα