Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Προβληματα κατά την εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμών συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Π.Δ.Ε.

Η απάντηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών


Στις 27/02/2015 υποβλήθηκε, στην αρμόδια διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κείμενο που συνδιαμόρφωσαν και συνυπέγραψαν 31 συνάδελφοι, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα υπεύθυνου λογαριασμού και παράλληλα καθήκοντα "εισηγητή εκκαθαριστή".  Στο κείμενο εντοπίζονται τα προβλήματα, αλλά επιπλέον προτείνονται λύσεις για το νέο σύστημα πληρωμών ΠΔΕ (δείτε το κείμενο εδώ).


Για την πληρότητα της ενημέρωσης και προκειμένου να διευκολυνθεί η εξαγωγή συμπερασμάτων για τα σημαντικά αυτά ζητήματα, επανερχόμαστε στο θέμα και δημοσιεύουμε την απάντηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών.









2 σχόλια:

Γιάννης Κοντός είπε...

Δεν θα προβώ σε τεχνικά και νομικά σχόλια, για ένα θέμα που εξάλλου προσωπικά με απωθεί τόσο που απαξιώ να εντρυφήσω.

Θα εστιάσω εντούτοις σε 1-2 σημεία, ενδεικτικά του πνεύματος της απάντησης:

- Στην απάντηση αυτή διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι με την απανωτή έκδοση ΥΑ του υπουργείου μας διορθώνονται τα στρεβλά της ΚΥΑ, οι ανακολουθίες με τη νομοθεσία, οπότε όλα πια είναι ξεκάθαρα και λυμένα.

- Αξίζει ιδίως να σταθούμε στην προκλητικότητα του τέλους του κειμένου, όπου μας μέμφει που δεν σκεφτόμαστε του συνανθρώπους μας ωφελούμενους- ανέργους που πρέπει να πάρουν το επίδομά τους και τους το στερούμε.

Ο χαρακτηρισμός "θράσος" είναι απόλυτα ταιριαστός για μενα. Όταν ακριβώς για αυτούς τους ανθρώπους προχωρούμε ήδη σε πληρωμές, κινούμενοι σε κενά νομοθεσίας, ασάφειες ρυθμίσεων και δεινοσαυρικού επιπέδου ευελιξία.

Ενω οι ιθύνοντες, παρόλο που γνωριζαν πολύ πριν το τελος του 2014 ότι από το νέο έτος θα έχουμε νέο σύστημα πληρωμών, περίμεναν πολύ, μα πολύ εκ των υστέρων, να δουν, να καταλάβουν και να δράσουν στοιχειωδώς. Προφανώς, από την ευαισθησία τους έναντι των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, είχαν φαίνεται αδρανήσει...

- Τελικά, ο συντάκτης μάλλον επενδύει στο ότι δεν έχει απέναντί του, εκεί που απαντά, μια μόνιμη δομή, η οποία θα μπορούσε να αντιγυρίσει τις δεουσες πληρωμενες ανταπαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παραιτουντε να πάνε άλλοι,που θέλουν και μπορούν.