Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πεπραγμένα Δ.Σ. Συλλόγου στις 17 Ιουνίου 2015

Σχετικά με τις εκλογές για τον Σύλλογο Εργαζομένων και την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου μας, στις 26-27 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας (Δραγατσανίου 8, 5ος όροφος).  Απουσίαζαν η Ζωή Πάσιου και η Κατερίνα Ξυγκάκη λόγω ανειλημμένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων. 

Η παρούσα είναι η 2η από μια σειρά συνεδριάσεις αφιερωμένες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στην προετοιμασία των εκλογών του Συλλόγου στις 26-27 Ιουνίου 2015 (η πρώτη σχετική συνεδρίαση έλαβε χώρα στις 11/06/2015 – δείτε εδώ).   Εξετάστηκαν θέματα που αφορούσαν τη μορφή των ψηφοδελτίων, την εγγραφή νέων μελών στον Σύλλογο, τη σύνταξη και εκτύπωση των ψηφοδελτίων, τους χρόνους ομιλίας και τη δέουσα ενημέρωση των συναδέλφων για τα ζητήματα όπου θα κληθούν να αποφασίσουν

Παράλληλα, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και το πολύ σοβαρό ζήτημα της μεταστέγασης της Υπηρεσίας «Ίριδα».


Αναλυτικότερα,

Το ζήτημα της μεταστέγασης της Υπηρεσίας  «ΙΡΙΔΑ»

Όπως είχε αποφασισθεί στις
11/06/2015, το Δ.Σ. απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νεφελούδη στηρίζοντας το αίτημα των συναδέλφων της «ΙΡΙΔΑ», για μη μεταστέγασή τους στα καταστήματα που βρίσκονται στην πρόσοψη της οδού Σταδίου (πχ ενδεχόμενος κίνδυνος ασφάλειας λόγω πορειών / διαμαρτυριών, δυσμενείς συνθήκες λόγω θορύβου).

Ενημερωθήκαμε ότι ο Γενικός Γραμματέας έστειλε απάντηση στην οποία αναφέρει ότι η ΊΡΙΔΑ θα πρέπει να επανέλθει εκεί που ήταν και παλαιότερα (δηλ. στην πρόσοψη της Σταδίου 29), ώστε να βρίσκεται σε εμφανές μέρος. 

Σε αυτό το σημείο, μέλος του ΔΣ εξεμάνη ζητώντας να καταγραφεί στα πρακτικά ότι θα πρέπει να αναλάβει η πολιτική ηγεσία τις ευθύνες της για τη συγκεκριμένη ενέργεια.  Λίγα μέτρα πιο κάτω, υπενθύμισε, υπήρξαν 3 νεκροί, (2010, Μαρφίν).



Διευθέτηση ζητημάτων ενόψει εκλογών      

Στην τωρινή συνεδρίαση ενημερωθήκαμε για τη συμφωνία των παρατάξεων, κατά τη συνάντησή τους στις 16 Ιουνίου, επί ζητημάτων ουσιαστικών για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου.  Αυτά είναι:

-    Τα ψηφοδέλτια για κάθε παράταξη θα είναι δύο  διακριτά μεταξύ τους.  Ένα για να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στον Σύλλογο και την εξελεγκτική επιτροπή, και ένα άλλο ξεχωριστό για να ψηφίσουμε τους εκλέκτορες για τα μέλη της Ομοσπονδίας    -εφόσον οι παρατάξεις επιθυμούν βέβαια τη συμμετοχή τους τόσο στις εκλογές για το Σωματείο των υπαλλήλων του υπουργείου όσο και για την ΟΣΥΠΕ, την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου.

-     Νέες εγγραφές μελών στον Σύλλογο μπορούν να γίνονται έως την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 13:00.  Ο εκλογικός κατάλογος θα δοθεί και στις παρατάξεις.  Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ο κατάλογος των μελών του Συλλόγου θα οριστικοποιηθεί την Πέμπτη 25/06/2015.

-    Θα πρέπει οι συνάδελφοι να επιβεβαιώσουν, μέσω των στοιχείων που λαμβάνουν από την αρμόδια διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών, ότι γίνεται παρακράτηση, από τη μισθοδοσία τους, της συνδρομής τους στον Σύλλογο.  Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι δεν γίνεται αυτό, θα πρέπει να μεριμνήσουν έως την Πέμπτη 25/06/2015, επικοινωνώντας με το ΔΣ του Συλλόγου, για να τακτοποιηθούν οικονομικά και να έχουν δικαίωμα ψήφου. 

-    Όσον αφορά τη σύνταξη και μορφή των ψηφοδελτίων, (α) ζητήθηκε από τις παρατάξεις να γνωστοποιήσουν τους τίτλους των ψηφοδελτίων τους έως την ερχόμενη Παρασκευή 19/06, και (β) τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κατατεθούν στον Σύλλογο, από τις παρατάξεις ή και από μεμονωμένους υποψηφίους, μέχρι τη Δευτέρα 22/06/2015 και έως τις 11:00.

-    Οι παρατάξεις θα έχουν δικαίωμα ομιλίας μέχρι 6 λεπτά, με προτεραιότητα βάσει της σειράς που κατέλαβαν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.  Δικαίωμα δευτερολογίας θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στις εκλογές (περίπου 2 λεπτά).

-    Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν τον λόγο, θα έχουν στη διάθεσή τους 2 ή 3 λεπτά (ανάλογα με το αν οι ομιλητές είναι πάνω ή κάτω από 15 άτομα)

-    Πριν από τις ομιλίες των παρατάξεων θα προηγηθεί ο διοικητικός και ο  οικονομικός απολογισμός.


-        Επίσης, να προσθέσουμε ενημερωτικά ότι, στη χθεσινή συνάντηση των παρατάξεων διατυπώθηκε η πρόθεση ότι η καταμέτρηση των σταυρών θα λάβει χώρα ενώπιον όλων.


Για τα παραπάνω ζητήματα στάλθηκε ανακοίνωση του Συλλόγου (18/06/2015), για την επίσημη ενημέρωση όλων των συναδέλφων (δείτε την εδώ).



Πρόταση σχετικά με τη σωστή  ενημέρωση των συναδέλφων ενόψει των εκλογών

Η Λίζα Σιδέρη κατέθεσε εκ μέρους της «Ανοικτής Συνέλευσης» πρόταση για έγκαιρη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου επί των κειμένων που θα διαβασθούν στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.  Ως παράδειγμα, ανέφερε την αποστολή αυτών των κειμένων, σε εύλογο χρόνο, μέσω ηλ. ταχυδρομείου.
 
Τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφώνησαν.   Ο πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι θα εκφωνήσει τον διοικητικό απολογισμό χωρίς κείμενο.  Ενώ, για τον οικονομικό απολογισμό ειπώθηκε ότι δεν μπορούν να σταλούν μέσω ηλ.ταχυδρομείου στοιχεία οικονομικής φύσης.  Και ο Ηλίας Κιούλος συμπλήρωσε ότι τα βιβλία του Συλλόγου είναι προσβάσιμα σε κάθε μέλος του.

Μέλος του ΔΣ (ίσως για να δημιουργήσει ανούσια και τεχνητή όξυνση) επέσυρε την απειλή για μήνυση κατά της «Ανοικτής Συνέλευσης», σε περίπτωση που αναρτηθούν στο ιστολόγιο μας τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου. Η εκπρόσωπος της «Ανοικτής Συνέλευσης» διευκρίνισε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η πρότασή μας για ορθή ενημέρωση των μελών του Συλλόγου αφορά καθαρά την αποστολή του οικονομικού απολογισμού σε συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου. Δεν τέθηκε ποτέ το θέμα της ανάρτησης στο διαδίκτυο των δεδομένων αυτών…

  

Λοιπά θέματα

-    Έγιναν δεκτές οι εγγραφές 7 καινούργιων μελών από την Β.Ελλάδα.
-    Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, την Τετάρτη 09:00, θα παρουσιασθούν τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου στα μέλη του ΔΣ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνετε και η ΙΡΙΔΑ χτενίζεται....

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίζουμε "συνάδελφε"/"συναδέλφισσα" να μην εφαρμοσθει η φοβερη ιδέα και μπει η ΙΡΙΔΑ φατσα καρτα σαν βιτρινα στο Υπουργείο. Αλλιώς σου ευχομαι να τοποθετηθεις στην ΙΡΙΔΑ για να σε δω πώς θα χτενίζεσαι εσύ όταν τύχει και "ο κόσμος χανεται"