Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πεπραγμένα Δ.Σ. Συλλόγου στις 11 Ιουνίου 2015

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας (Δραγατσανίου 8, 5ος όροφος), προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή τη συνεδρίαση αφορούν κυρίως τα διαδικαστικά της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, τη διαδικασία της ψηφοφορίας κα την κάλυψη των εξόδων κίνησης των συναδέλφων που θα έρθουν από την περιφέρεια.

Αναλυτικότερα:

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2015, θα αρχίσει στις 10:00, ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14:30 και να ξεκινήσει αμέσως μετά, στις 15:00, η ψηφοφορία (δείτε παρακάτω αναλυτικότερα).

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά της Συνέλευσης, συμφωνήθηκε ότι ο χρόνος που θα μπορεί να κάνει χρήση η κάθε παράταξη για να τοποθετηθεί θα ανέρχεται σε 7 λεπτά (και σε 2 λεπτά για τις δευτερολογίες). Η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. επισήμανε ότι θεωρεί δεδομένο πως η Α.Σ.Υ., αν και δεν
θα συμμετάσχει στις παρούσες εκλογές, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση του 7λέπτου, σε περίπτωση που θελήσει να παρέμβει. Τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν.



Κάλυψη εξόδων μετακίνησης
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των εξόδων των συναδέλφων από την περιφέρεια, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Για τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν με ΚΤΕΛ ή με τρένο, ο Σύλλογος θα καλύψει το σύνολο του αντιτίμου του εισιτηρίου.
- Για όσους συναδέλφους μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους θα δοθεί αποζημίωση ίση με το αντίτιμο του εισιτηρίου του ΚΤΕΛ (θα πρέπει να προσκομίζεται ο αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου και απόδειξη από τα διόδια των Εθνικών οδών).
- Τέλος, για όσους μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς θα καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου και έως το ποσό των 140€ με την προσκόμιση των εισιτηρίων.


Διαδικασία εκλογών
Στις 15:00 θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, μετά το πέρας της συνέλευσης, και θα διαρκέσει έως τις 20:00. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί το Σάββατο 27 Ιουνίου από τις 08:00 έως τις 19:00. Το απερχόμενο Δ.Σ. θα ζητήσει να προηγηθούν κατά την ψηφοφορία οι συνάδελφοι που έρχονται από την περιφέρεια.

Σε σχέση με τη διαδικασία των εκλογών, η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. πρότεινε να γίνει ξεχωριστή ψηφοφορία, μία για την εκλογή των εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Συλλόγου (και εξελεγκτικής Επιτροπής) και μία για την εκλογή εκλεκτόρων για την Ομοσπονδία. Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα της «Ανοικτής Συνέλευσης» για προσφορά όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκών συνθηκών για ελευθερία επιλογών στους συναδέλφους και παραμερισμό της μονολιθικότητας.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και το μέλος της ΠΑΣΚ Μ. Τσάλης, αντέδρασαν παραθέτοντας ως επιχειρήματά τους ότι η διαδικασία αυτή θα καταστεί χρονοβόρος, καθώς και ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι, κάτι το οποίο συνεπάγεται υψηλότερο οικονομικό κόστος. Τέλος, ανέφεραν ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί σύγχυση στους συναδέλφους και να ψηφίζουν σε λάθος κάλπη, με κίνδυνο «μέχρι και να ακυρωθούν οι εκλογές»

Τελικά ο πρόεδρος πρότεινε να γίνει συνάντηση μεταξύ των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές προκειμένου να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα. Η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. συμφώνησε, αναφέροντας ότι υπάρχει παράταξη η οποία δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. και είναι σκόπιμο να ακουστεί και η δική της άποψη (Αγωνιστική Συσπείρωση).

Η συνάντηση των παρατάξεων θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 10:00.


Ενημέρωση σχετικά με αίτημα συναδέλφων
Τέλος, ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Υπηρεσία «ΙΡΙΔΑ» απέστειλαν έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ζητώντας να μην μεταστεγαστούν στα καταστήματα που βρίσκονται στην πρόσοψη της οδού Σταδίου (πχ ενδεχόμενος κίνδυνος ασφάλειας λόγω πορειών / διαμαρτυριών, δυσμενείς συνθήκες λόγω θορύβου) Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει το αίτημα των συναδέλφων αποστέλλοντας επιστολή στον Γενικό Γραμματέα.


Διευθέτηση υπόλοιπων ζητημάτων ενόψει εκλογών
Τα υπόλοιπα ζητήματα (προθεσμία εγγραφής νέων μελών, προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων κ.α) θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/06/2015 και ώρα 10:00.


Παραλειπόμενα:
Σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης, μέλος του ΔΣ, συνήθης ύποπτος για τις επιθέσεις εναντίον της "Ανοικτής Συνέλευσης", άρχισε να φωνάζει χαρακτηρίζοντάς μας ως "τους χειρότερους διαδρομολόγους και συκοφάντες", κραδαίνοντας παλαιότερες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

13 σχόλια:

Πέντας Γιάννης είπε...

Για το ζήτημα της ξεχωριστής ψηφοφορίας,(μία για την εκλογή των εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Συλλόγου (και εξελεγκτικής Επιτροπής) και μία για την εκλογή εκλεκτόρων για την Ομοσπονδία), συμφωνούμε τόσο με την πρόταση όσο και με την επιχειρηματολογία της συναδέλφισσας Λίζας Σ.
Γιάννης Πέντας

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, Γιάννη Πέντα, θα τα συζητήσετε και στη συνάντηση που πρότεινε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. την Τρίτη 16/06. Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας είναι υπαρκτά, το οικονομικό κόστος δεν θεωρώ ότι θα είναι "δυσβάστακτο", νομίζω ότι τα προσκόμματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

Καλή επιτυχία και στη δική σας παράταξη,
και ελπίζω να τα λέμε πλέον "επωνύμως".

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να αποφασίζει το ΔΣ και οι παρατάξεις κατά το δοκούν για τέτοια θέματα;
Οι εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου είναι διαφορετικές από τις εκλογές για του αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ.
Μία παράταξη ή μεμονωμένος υποψήφιος μπορεί να θέλει συμμετέχει μόνο σε μία από τις δύο εκλογές. Με μία κάλπη αποκλείεται εκ των προτέρων η υποψηφιότητα παράταξης ή μεμονωμένου σε μια από τις δύο εκλογές. Είναι σοβαρός περιορισμός του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

(Αλήθεια γνωρίζετε από σήμερα, που δεν έχουν λήξει οι υποψηφιότητες ποιοι είναι οι υποψήφιοι ως παρατάξεις ή/και μεμονωμένοι;)

Πρακτικά προβλήματα με δύο κάλπες δεν υπάρχουν ίναι απλώς δικαιολογίες. Με δύο κάλπες ψηφίζουμε στις Περιφερειακές Εκλογές στην Ελλάδα την τελευταία περίπου 20ετία. Όλοι είμαστε συνηθισμένοι να ψηφίζουμε με δύο κάλπες.
Πρακτικά, δεν γίνονται δύο ουρές. Η διαδικασία γίνεται παράλληλα. Μία φορά σε βρίσκουν στον εκλογικό κατάλογο. Πρώτα ψηφίζεις στην μία κάλπη, παίρνεις αμέσως τα ψηφοδέλτια για την άλλη και μπαίνεις ξανά στο παραβάν. Ούτε 3 λεπτά καθυστέρηση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί δύο εφορευτικές;

Με την επιχειρηματολογία του προέδρου σας θα έπρεπε να ψηφίζουμε πακέτο σε περιφερειακές και δημοτικές ή ακόμα και σε εθνικές και ευρωεκλογές όταν γίνονται μαζί.

Προσοχή στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Γιάννης Κοντός είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου ανώνυμε 13/06, 9:42. Ιδίως η παρατήρησή σου της 1ης παραγράφου, από μόνη της φτάνει και περισσεύει γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δεχτούμε τις λύσεις-πακέτο που προωθουν ξανά οι της ΠΑΣΚΔΑΚΕ (τα καλά και συμφέροντα βεβαίως βεβαίως). Εμείς ως "Ανοικτή Συνέλευση" υποστηρίζουμε σθεναρά την επιλογή των 2 εκλογών. Περιμένουμε να πάρουν επίσημη θέση και οι άλλες παρατάξεις. Σε κάτι τέτοιες επιλογές φαίνεται η ουσία και όχι σε "ανακοινώσεις-λογοτεχνήματα".

ΥΓ: Έχω μια απορία. Γιατί λες "του προέδρου *σας* "; Δεν ειναι όλων μας πρόεδρος; :-)

Ανώνυμος είπε...

Όχι. Δεν είναι Πρόεδρος των Τεχνικών, αλλά ούτε και του Συλλόγου της Β. Ελλάδας (ακόμα). :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλά μου παιδιά ο πρόεδρος θα είναι και παλι ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
Η ΠΑΣΚ θα είναι πρώτη δύναμη γιατί το αξίζει
Ο παλιός

Ανώνυμος είπε...


Φίλε "παλιέ"

Δεν ξέρω αν είσαι στα αλήθεια φίλος του Προέδρου,αλλά με αυτά τα χουλιγκάνικα που γράφεις δεν τον βοηθάς καθόλου μα καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Πέντα,

Η συνάντηση της προσεχούς Τρίτης γίνεται για να ακουστεί και η συλλογικότητα που συμμετέχεις και δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ. Ωστόσο, για τα θέματα αυτά δεν είναι αρμόδιο να αποφασίζει ούτε το ΔΣ ούτε οι παρατάξεις. Οι δύο κάλπες προβλέπονται από το Νόμο και την κοινή λογική.Και την δημοκρατία.
Δηλαδή αν οι παρατάξεις αποφασίσουν να γίνει η ψηφοφορία χωρίς παραβάν, θα ισχύσει.
Η πρόταση για δύο κάλπες δεν είναι προφανώς μόνο της Λίζας Σιδέρη, όπως έντεχνα αναφέρεις, αλλά και του Γ.Εμμανουηλίδη (μέλος της ΑΡΣΥ) και του Ματθ. Ασλανίδη που συμμετείχαν στο ΔΣ και τοποθετήθηκαν σχετικά . Αντίθετα, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ παραπέμπουν στην ...συνάντηση της Τρίτης.

Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Γραψτε το ψηφοδέλτιο

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα συνάδελφε Ν.Μποσινάκο,

Όταν λές "έντεχνα" τι ακριβώς εννοείς?

Όπως γνωρίζεις μου αρέσει η λεγόμενη "έντεχνη ελληνική μουσική" αλλά μέχρι εκεί φτάνει η σχέση μου με την τέχνη...

Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μου παιδιά γιατί μαλώνετε σε ξένο αχυρώνα.
Αφού η ΠΑΣΚ θα είναι Πρώτη δύναμη και με διαφορά και αφού ο Ηλίας θα είναι ξανα πρόεδρος και ΠΡΟΕΔΡΟΣ, προς τι το μίσος και η αλληλεξόντωση

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος15-6-2015 1.07μμ ξέχασα να υπογράψω και σας πω ότι όταν εκπαιδεύτηκα αλεξιπτωτιστής μου προτάθηκε τότε να γίνω και αλεξιπτωτιστής -ελευθέρας πτώσεως-.
Μήπως κάποιος από σας τους αλεξιπτωτιστές εχει εκπαίδευση ελεύθερης πτώσης....θα του χρειασθεί στις ερχόμενες εκλογές.
Δηλαδή θα απολαύσουμε κολοτούμπα Βαρουφάκη-Τσίπρα και ελεύθερη πτωση
ΑΡΣΥ και λοιπών συνονθυλευμάτων και περίεργων κραμάτων....
Ο Παλιός

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα!

Ίσως θα ήταν σκόπιμο να αφήσουμε στην άκρη τα διαδικαστικά και να μιλήσουμε λίγο για προτάσεις και πως θα πάμε ένα βήμα παραπέρα στο ΣΕΠΕ και στην ΚΥ...

Βασιλειάδης Χριστόφορος