Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Cocaine Socialism

Ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα ενόψει των εκλογών μας στις 26-27 Ιουνίου 2015

(ελληνική απόδοση των στίχων)
"Θέλω να σε δω, να συζητήσουμε τη συμβολή σας/ Για το μέλλον της καρδιάς και της ψυχής του έθνους μας .../ Λοιπόν, τραγουδάτε για τους κοινούς ανθρώπους και τους ασουλούπωτους και τους απροσάρμοστους / έτσι, μήπως μπορείτε να τους φέρετε στο κόμμα μου και να τους κάνετε όλους να σνιφάρουν από αυτό εδώ; / Και αυτό που θέλω να πω είναι: ελάτε και δελέαστε τους για να με ψηφίσουν.../ Μπορείτε να είστε αυτό που θέλετε να είστε / ε... μόνο εφόσον δεν προσπαθείτε να με ανταγωνιστείτε/  Περιμέναμε τόσο καιρό για την ευκαιρία να βοηθήσουμε το είδος μας, έτσι ελάτε τώρα και προωθήστε τη γραμμή* του κόμματος  / Ω το οφείλετε στον εαυτό σας, μην σκέφτεστε κανέναν άλλον / Και υποσχόμαστε ότι δεν θα το πούμε"
* αμφίσημο: ή "την κοκαϊνη του κόμματος"         

Δείτε τους πλήρεις στίχους, στα αγγλικά, εδώ
και μια απόδοσή τους στα ελληνικά εδώ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη περίοδο για να αντέξει κανείς κάποια ΔΣ χρειαζόταν "σκληρά". Ελπίζουμε μετά τις εκλογές να πέσουμε τουλάχιστον στα "μαλακά"

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε, το νόημα του τραγουδιού, αυτό που μας έκανε και το αναρτήσαμε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές μας, βρίσκεται αλλού ;-)

Ίσως βοηθήσουν η ελληνική απόδοση, η αμφισημία συγκεκριμένων φράσεων, αλλά και κάποιοι επεξηγηματικοί σύνδεσμοι που υπάρχουν σε μερικές λέξεις.

Ωστόσο, όπως σε κάθε γραπτό με ποιητική διάσταση, ας γίνει η ερμηνεία από τον καθένα όπως το προσλαμβάνει, του ταιριάζει ή τον... βολεύει.

Γιάννης Κοντός