Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

"Μια προσωπική (;) ιστορία"

Δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε ο συνάδελφος Νίκος Μποσινάκος, με αφορμή σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο ιστολόγιο μας. [Σημείωση: το παρόν κείμενο είναι επικαιροποιημένο σε σχέση με το αρχικά αναρτημένο, μετά από την εκ νέου αποστολή τυυ από τον συνάδελφο.  Η αλλαγή του έγινε την 14/06/2015, 16:52]

Το ιστολόγιο της "Ανοικτής Συνέλευσης" είναι ανοικτό σε κείμενα, συναδέλφων ή μη. Ιδιαίτερα στην τρέχουσα περίοδο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, διευκρινίζουμε ότι είμαστε ανοικτοί και στη δημοσίευση κειμένων εκπροσώπων ή μελών οποιασδήποτε παράταξης, θέλοντας να συνδράμουμε ουσιαστικά στην προσφορά μιας δημιουργικής, πολιτισμένης αντιπαράθεσης επιχειρημάτων.

Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: asy.yeka@gmail.com
 

 "Οι απόψεις των ανώνυμων συγγραφέων/σχολιαστών, ή όσων δημοσιεύουν επώνυμα κείμενα με όνομα διαφορετικό της διαχείρισης του ιστολογίου, δεν εκφράζουν αναγκαστικά τις απόψεις του ιστολογίου της Ανοικτής Συνέλευσης.  Αυτές διαμορφώνονται αφού συζητηθούν και συμφωνηθούν με συλλογικές διαδικασίες και φέρουν την υπογραφή <Ανοικτή.Συνέλευση Υπαλλήλων>." 

του Νίκου Μποσινάκου

Με αφορμή τα ανώνυμα σχόλια σχετικά με το πρόσωπό μου στο συγκεκριμένο blog και τους ψιθύρους στους διαδρόμους, παραθέτω μια πραγματική ιστορία για να καταδείξω με συγκεκριμένο παράδειγμα πως βλέπουμε όσοι συμμετέχουμε στην Α.Ρ.Σ.Υ το θέμα των κρίσεων/αναθέσεων αλλά και γενικότερα πως εννοούμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων:

Η αλήθεια λοιπόν, γυμνή:

Ο “αλεξιπτωτιστής”, «προβεβλημένος», “φιλοκυβερνητικός” συνδικαλιστής, ΣΥΡΙΖΑΙος, Ν.Μπ. και άλλα διάφορα είναι ο υπογραφών Νίκος Μποσινάκος, υπάλληλος στη Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών, μέλος της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας και του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ από το 2013.

Δεν θα ξοδέψω λέξεις για τους συκοφάντες, ούτε θα επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς. Θα παραθέσω απλώς γεγονότα και έγγραφα. Όχι φυσικά για να απολογηθώ αλλά για να κάνω εμφανές το μέγεθος της υποκρισίας.

Ιανουάριος 2011: Προκηρύσσονται θέσεις Τμηματαρχών (Εδώ η σχετική πρόσκληση). Υποβάλλω αίτηση και μοριοδοτούμαι στις 13/1/2012 με 604,33 μόρια (εδώ το σχετικό έγγραφο). Οι  κρίσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ΠΟΤΕ!

Δεκέμβριος 2011: Ο Προϊστάμενος Τμήματος Ι της Δ/νσης Οικονομικού Λιάσκος συνταξιοδοτείται. Ο Δ/ντης Πουρνιάς μου αναθέτει, ως αρχαιότερο στο Τμήμα (7 χρόνια), καθήκοντα Τμηματάρχη. Στο Υπουργείο ανθεί το σύστημα των αναθέσεων με τη γνωστή διαδικασία της αναπάντητης αίτησης στην Δ/νση Προσωπικού και Οικονομικού.

Ιούνιος 2013: Ο Δ/ντης Οικονομικού παύεται με απόφαση του Υπουργού Βρούτση, Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Οικονομικού, μεταξύ τους και εγώ αντιδρούμε συνυπογράφωντας σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας.

Ιούνιος 2013: Παραιτούμαι από τα καθήκοντα Τμηματάρχη  για τους λόγους που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο (Μείον 200 ευρώ στο εισόδημα)

Νοέμβριος 2013: Τοποθετούνται με απλή απόφαση Υπουργού (χωρίς αιτήσεις, κρίσεις και λοιπά περιττά) Προϊστάμενοι Δ/νσεων και Τμημάτων στις οικονομικές Υπηρεσίες. Ο επί 9 χρόνια υπάλληλος του Τμήματος Μποσινάκος Νίκος ΔΕΝ ορίζεται Τμηματάρχης.

Νοέμβριος 2013: Με έγγραφο μου ζητώ από την Δ/νση Προσωπικού ενημέρωση σχετικά με το γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις από το 2007, Εδώ το σχετικό έγγραφο και η απάντηση της Δ/νσης Προσωπικού.

Νοέμβριος 2013: Δημοσιεύω σε πανελλαδική εφημερίδα επώνυμα κείμενο στο οποίο στηλιτεύεται η κατάσταση στο Υπουργείο Εργασίας σε ότι αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων

Δεκέμβριος 2013: Απορρίπτεται για υπηρεσιακούς λόγους αίτησή μου για μετακίνηση στην Δ/νση Αμοιβής Εργασίας. Εδώ η απάντηση της Δ/νσης Προσωπικού

Ιανουάριος 2014: Μετακινούμαι στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ μετά από την 1η Ανοικτή Προκήρυξη που δημοσιεύτηκε από το 1999. Στο μεσοδιάστημα 1999-2013 δεκάδες υπάλληλοι πήγαν στις Διαχειριστικές Αρχές με τις «γνωστές» αδιάβλητες διαδικασίες. Ενώ είμαι σε ολιγοήμερη άδεια λόγω γέννησης της κόρης μου, υπηρεσιακοί παράγοντες μου τηλεφωνούν στο κινητό για να μου πουν πως η αίτηση μου “προχωράει”. Εννοούν ότι μου κάνουν χάρη. Επισημαίνω ότι μετά τον Ν.4024/2011, όσοι μετακινούνται σε Διαχειριστικές Αρχές το μόνο “έξτρα” που παίρνουν είναι φόρτος εργασίας.

Μάρτιος 2015: Με έγγραφο που υπογράφει  ο Δ/ντης Οικονομικής Διαχείρισης αποκλείονται 14 υπαλλήλοι της ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ (μεταξύ τους και  εμένα) από τα συνεργεία ελέγχου του ΣΕΠΕ λόγω της πρόβλεψης του Ν.4314/2014 ότι οι εν λόγω Υπηρεσίες υπάγονται στο Υπ. Οικονομίας. Μείον 160 ευρώ στο εισόδημα

Μάιος 2015: Παρά τις συλλογικές προσπάθειες των 14 συναδέλφων (καθώς ο Σύλλογος περιορίστηκε σε μια συνάντηση διαβούλευσης με υπηρεσιακούς παράγοντες) και τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για επίλυση του θέματος,  η απόφαση Πουρνιά δεν αλλάζει και αναγκάζομαι να ζητήσω άρση της απόσπασης μου και επιστροφή στην οργανική μου θέση, προκειμένου να επιστρέψω στα συνεργεία ελέγχου

Μάιος-Ιούνιος 2015: Υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σπεύδουν μέσω τρίτων ή και απευθείας να μου “βρουν” κενά Τμήματα για να πάρω θέση Προϊσταμένου. Κάποιος, υψηλά ιστάμενος,  με αρμοδιότητα ακριβώς αυτό, μου αναφέρει επί λέξη το εξής: “Έλα μωρέ Νίκο, μέχρι να μαζέψουμε τα μόρια για να γίνουν κρίσεις θα περάσουν καναδυο χρόνια”

Ιούνιος 2015: Αιτούμαι μετακίνηση στην Δ/νση Αμοιβής Εργασίας με αποκλειστικό κριτήριο το ενδιαφέρον αντικείμενο. Στην συγκεκριμένη Δ/νση όλες οι θέσεις Προϊσταμένων είναι καλυμμένες. Εδώ το σχετικό έγγραφο


Ιούνιος 2015: Σε τυχαία συνάντησή μου με τον ΓΓ Νεφελούδη, του αναφέρω ότι
έχω επιστρέψει στην Δ/νση Οικονομικού αλλά έχω αιτηθεί μετακίνηση στη Δ/νση Αμοιβής. Μου αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στο Τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας και του λέω επί λέξη ότι “δεν έχω πρόβλημα να πάω όπου έχει ανάγκη η Υπηρεσία”.

Ιούνιος 2015: Η Δ/νση Προσωπικού εκδίδει απόφαση μετακίνησης μου στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και …ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένου στο Τμήμα Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας.

12 Ιουνίου 2015: Ζητώ διόρθωση της απόφασης από τον ΓΓ Νεφελούδη, ο οποίος δίνει σχετική προφορική εντολή για μετακίνησή μου ως απλού υπαλλήλου. (Μείον 200 ευρώ στο εισόδημα). Σε περίπτωση που για διάφορους λόγους (διοικητική αδράνεια, τρικυμία εν κρανίω, φόρτος λόγω ...εκλογών) δεν υλοποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη εντολή, έχω πρόχειρη και αυτή την αίτηση.

Με λίγα λόγια το μοναδικό ρουσφέτι πού ζήτησα από πολιτικό πρόσωπο είναι να με “απαλλάξει” από την με αυτό το τρόπο ανάθεση καθηκόντων.

Περιμένω δε με χαρά τον επόμενο “με ανάθεση” Προϊστάμενο στο Τμήμα που θα υπηρετήσω από εβδομάδα...

Επισημαίνω δε ότι αυτή είναι μια από τις πολλές παρόμοιες προσωπικές ιστορίες σε αυτό το υπουργείο. Μπορεί για κάποιους να είναι λάθος αλλά σίγουρα βασίζεται σε αρχές. Επιπλέον, πέρα από τις θεωρίες και τα λόγια στις ανακοινώσεις, καλό είναι όλοι να στηρίζουμε έμπρακτα έννοιες όπως αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και άλλα που εύκολα λέγονται αλλά δύσκολα βιώνονται...

Κλείνοντας, θέλω να παρακαλέσω τους συναδέλφους που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, να μην δώσουν τη σημασία και τον χρόνο που δίνω εγώ σε αυτό. Τα σημαντικά είναι όσα πραγματικά αφορούν τον εργασιακό μας χώρο και αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού για όσους συμμετέχουμε στην Α.Ρ.Σ.Υ. αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
Αυτές τις ημέρες προσπαθούμε να μιλήσουμε επί της ουσίας με τους συναδέλφους, περνώντας γραφείο-γραφείο. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα σημαντικά και κρίσιμα, και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για τους ...ανώνυμους. Εμείς και παρά τις προσπάθειες κάποιων, συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασισμένα.
Ευχαριστώ όσους αντέξατε μέχρι το τέλος. Το ίδιο υπόσχομαι ότι θα κάνω και εγώ...

Συναδελφικά,

Νίκος Μποσινάκος
 


 

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο απορίες πρός τον συνάδελφο.

Αφού είσαι μέλος της ΑΡΣΥ γιατί το κείμενο σου δημοσιεύεται μόνο στο μπλόγκ της ΑΣΥ?

Για τα ανώνυμα συκοφαντικά σχόλια απέναντι σε διάφορους συναδέλφους ποιά η θέση της νέας συλλογικότητάς σου?

Η ΑΣΥ με ανακοίνωσή της παραδέχτηκε το λάθος της.Εσείς γιατί δεν παίρνετε θέση?

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η απορία σου δημιουργήθηκε αγαπητέ ανώνυμε; Από όλα αυτά, προβληματίστηκες μόνο γιατί δεν έχει αναρτηθεί και στο blog της ΑΡΣΥ; Γιατί η διαχειρίστρια του blog έχει πάει για μπάνια.Σου αρκεί αυτή η απάντηση;;;
Για τα υπόλοιπα σε λίγο, γιατί πρέπει να πάω και εγώ για μπάνιο

"Αλεξιπτωτιστής σε ελεύθερη πτώση"

Ανώνυμος είπε...

Και μια απάντηση που χρωστά ο ποντικός στα άλλα ζωάκια της φάρμας (ενδεικτικά κηφήνες, ύαινες, αρπακτικά, φίδια κ.α)

Για τις αναρτήσεις του ποντικού δεν έχει καμία ευθύνη και εμπλοκή η ΑΡΣΥ και τα μέλη της.

Ο “ποντικός” δεν είναι ένας, αλλά όλα τα πρώην και νυν μέλη της ΑΣΥ. Όλοι προτείναμε και συναποφασίζαμε για την “τροφή του”. Όλοι ευθυνόμαστε για όσα έχει δημοσιεύσει. Μέρος της ευθύνης ανήκει προφανώς και σε εμένα.

Σε ότι αφορά την επίμαχη ανάρτηση, τα θέματα είναι δύο:

1ον. Στο Υπουργείο μας υπάλληλοι ενός λογιστικού γραφείου έχουν αναλάβει την εκκαθάριση δαπανών του ΠΔΕ. Στη Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης έχουν πρόσβαση δηλαδή ιδιώτες και μάλιστα με τρίμηνη σύμβαση. Αυτό γιατί δεν ευαισθητοποίησε τους κατά άλλα υπερευαίσθητους σχολιαστές;;; Το πραγματικό αυτό γεγονός αποτελεί όνειδος για το Υπουργείο μας, για την πολιτική ηγεσία που το αποφάσισε, την διοικητική ιεραρχία που το εισηγήθηκε και το δέχτηκε και είναι προσβολή για όλους μας καθώς “αποδεικνύει” οτι δεν μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο Υπουργείο 3-4 άνθρωποι να στελεχώσουν το σχετικό Τμήμα.

2ον. Σχετικά με την εμπλοκή Δ/ντριας του ΣΕΠΕ στην υπόθεση, όντως η πληροφορία δεν είναι πλήρως διασταυρωμένη. Αν ήταν, δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του “ποντικού”, αλλά καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση, κατά το μέρος που ευθύνομαι, ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Όσοι θεωρούν ότι θίγονται (στην ανάρτηση δεν υπήρχαν ονόματα), ας πράξουν τα δέοντα.

Να επαναλάβω ότι τα σχόλια του ποντικού ΔΕΝ ήταν ανώνυμα. Ήταν της ΑΣΥ και των γνωστών σε όλους μελών της.

Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Εκλαψα

Ανώνυμος είπε...

Και για να προλάβω νέα σχόλια του τύπου "ψηφοθήρας", προσθέτω ότι η ανωτέρω απάντηση και οι ενέργειες μου δεν σχετίζονται προφανώς με τις εκλογές. Φυσικά, περιμένω να ακούσω από κάποιους ακόμη και το εξωφρενικό ότι "θυσίασε τις θέσεις για να εκλεγεί στο ΔΣ...". Τι να κάνουμε υπάρχουν και τέτοια μυαλά... Να κάνω εγώ απλώς μια ερώτηση: Αν δεν συνδικαλιζόμουν και μάλιστα με την ΑΡΣΥ (και παλιότερα με την ΑΣΥ, για εμένα είναι το ίδιο) θα γινόταν όλος αυτός ο ντόρος από τους γνωστούς αγνώστους; Ή μήπως θα ήμουν απλώς ...άλλος ένα "καπάτσος" που βολεύτηκε όπως τόσα άλλα καλά παιδιά; Νίκος Μποσινάκος σε

Ανώνυμος είπε...

Ο συνάδελφος έχει απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες ιστορίες στο Υπουργείο. Απλώς δεν μιλάει ο κόσμος. Για τον συγκεκριμένο έχω να πω ότι μάλλον πληρώνει το γεγονός ότι δεν συχνάζει σε πολιτικά και μεγαλοδιευθυντικά γραφεία και χρησιμοποιεί το τηλέφωνο μόνο για υπηρεσιακούς λόγους. Έχω δουλέψει μαζί του και ξέρω από πρώτο χέρι

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 4:41. Θα ήθελα την άποψη του κυρίου Μποσινάκου, γιατί από ό,τι φαίνεται είναι ο μόνος από τη ΑΡΣΥ που επώνυμα βγαίνει και έχει το θάρρος της γνώμης του και αυτό τον τιμά: Καταδικάζει τα σχόλια του "Ποντικού Σταδίου 29" και ιδιαίτερα το περιεχόμενο τους, πέραν του γεγονότος της ανώνυμης κατασυκοφάντησης προσώπων; Δεν θεωρεί ο κύριος Μποσινάκος πως και αυτά τα θέματα είναι σημαντικά, γιατί είναι θέματα ουσίας και μάλιστα δημοκρατίας;
Επίσης, πραγματικά είναι αξιοπερίεργο ο κύριος Μποσινάκος να δημοσιεύει στο blog της ΑΣΥ τις θέσεις του και όχι σε εκείνο της ΑΡΣΥ. Αυτό ίσως και να μας το εξηγήσει, διότι παρόμοια σχόλια για την τοποθέτησή του έχουν ανέβει και στο blog της ΑΡΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 12.06 πμ για το θέμα του ποντικού δες προηγούμενο επώνυμο σχόλιο μου.
Δεν θα το επαναλάβω, αν θες στο δίνω και με υπογραφή.
Η ΑΡΣΥ δεν έχει καμία σχέση και έχει σοβαρότερα ζητήματα ενασχόλησης (π.χ να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους και να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Σύλλογο).
Οι αναρτήσεις του ποντικού ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΕΣ.Ηταν της ΑΣΥ. Αντίθετα, πολλές ανυπόστατες καταγγελίες δημοσιεύονται από ανώνυμους στα blog.Π.χ για "βολεμένους" συνδικαλιστές, "αλεξιπτωτιστες" κτλ. Αυτοί οι ανώνυμοι θα λογοδοτήσουν κάποτε;;;

Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...


Με λύπη διαπιστώνω ότι ο κος Μποσινάκος εξελίσσεται σε μια "απεργοποιημένη κινούμενη βόμβα"για την παράταξή του ξεσήκώνοντας την γενική κατακραυγή μεταξύ των συναδέλφων.Μετά τα δύο πρώτα λάθη(ποντικός,προνομιακή ανάθεση καθηκόντων τμηματάρχη) τώρα διαπράττει και τρίτο.

Ποιοί είναι "μεγαλοπαράγοντες του Υπουργειού" κε Μποσινάκο,που μπορούν αψηφούν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος στο οποίο ανήκετε.

Ισχυρίζεστε ότι σας έστησαν παγίδα.Ποιοί, ο γενικός διευθυντής διοικητικής υποστηρίξης και η διευθύντρια προσωπικού μήπωςΔεν πείθει ο κύριος Μποσινάκος ότι δεν ήξερε τίποτα για την "νόμιμη μεν μη ηθική δε", προαγωγή του.
Άλλωστε το είχατε αναφέρει σε συγκεκριμένα πρόσωπα ότι θα σας πάνε ως προϊστάμενο με ανάθεση εκεί.
Άρα ήσασταν σε συννενόηση με την πολιτική ηγεσία(Νεφελούδη).
Μετά την κατακραυγή ζήτησσατε ακύρωση της τοποθέτησης.Και έγινε δεκτή.Προσωρινά μέχρι τις εκλογές του συλλόγου θα μπορούσε να πεί κάποιος κακόπιστος.Μετά αφού κάτσει η σκόνη βλέπουμε.
Αυτά για τους μεγαλοπαράγοντες του Υπουργείου προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας,γιατι γνωρίζουμε ότι υπακόύν σε πολιτικές εντολές δεν κάνουν ότι τους κατέβει.
Το γεγονός ότι μπορεί να εισακούγεται ο κος Μποσινάκος τόσο πολύ και τόσο εύκολα απο τον ΓΓ τι άλλο δείχνει απο νοοτροπία κομματικού πελατειακού μαγαζιού?

Δίκος μας είναι ο Γραμματέας ότι θέλουμε κάνουμε.Ακριβώς ότι έκαναν και προηγούμενοι δηλαδή.Κρίμα.
.

Γιάννης Κοντός είπε...

Τριπλή διευκρίνιση: Καταρχάς, ο «ποντικός» *ξετρύπωνε*, ποτέ δεν φημολογούσε στη βάση μη διασταυρωμένων στοιχείων. Πάντα. Με μοναδική εξαίρεση την πρόσκαιρη ανάρτηση σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή δντριας του ΣΕΠΕ με λογιστικό γραφείο κλπ, για την οποία όμως έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας ως Ανοικτή Συνέλευση.

Με άλλα λόγια, μέσω της «περσόνας» του ποντικού αναδεικνύονταν *ειδήσεις* (όχι φήμες), φωτίζονταν πραγματικά και τεκμηριωμένα περιστατικά. Τα οποία ενώ, γενικά, δεν ήταν κρυμμένα, χανόντουσαν, προφανώς αρκετές φορές βολικά, ιδίως μέσα στον κυκεώνα της υπερπληροφόρησης. Μια απλή ματιά στη σελίδα του ιστολογίου της Ανοικτής Συνέλευσης, με την ταμπέλα «Ο ποντικός της Σταδίου 29» αποδεικνύει τα παραπάνω.

Δεύτερον, οι αναρτήσεις με την ετικέτα του ποντικού ποτέ δεν θα μπορούσαν να είναι ανώνυμες. Αν και αυτονόητο, το έχουμε διευκρινίσει ξανά πρόσφατα. Ας το ξαναπούμε για άλλη μια φορά πιο …παραστατικά. Είναι τόσο ανώνυμες όσο ανώνυμες μπορεί να είναι οι ανακοινώσεις οποιασδήποτε συλλογικότητας/ παράταξης της οποίας τα μέλη είναι γνωστά.

Και τέλος, ας ξεκαθαριστεί ένα άλλο αυτονόητο. Με την εξαίρεση της διαβόητης προαναφερθείσας παροδικής ανάρτησης, *όλες* οι άλλες αναρτήσεις του ποντικού εξακολουθούν να ισχύουν, να μας εκφράζουν και να έχουν την αποδοχή μας.

Αυτά ας είναι προς γνώση τυχόν θιγμένων από προηγούμενα ξετρυπώματα του «ποντικού», που μέσα στη φασαρία των ημερών ίσως (λέμε τώρα) προσπαθήσουν να βγάλουν γκαιμπελικά το άχτι τους, μιλώντας (ανώνυμα ή επώνυμα, τρολάροντας ή μη) ισοπεδωτικά και με εσκεμμένες ανακρίβειες εναντίον μας. Επαναλαμβάνω λοιπόν αυτό που πρόσφατα τονίσαμε ως Ανοικτή Συνέλευση: ότι τυχόν εμμονή σε τέτοιες ανακρίβειες ως προς τα παραπάνω σημεία, παρά τις διευκρινίσεις που ξανα-ξαναδόθηκαν εδώ, είναι φανερό ότι δεν εξυπηρετούν πάρα μόνο κακόβουλη, κενού περιεχομένου, δημιουργία σαματά για να παραμεριστούν από το προσκήνιο τα πραγματικά σημαντικά ζητήματά μας ως εργαζόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε συνάδελφε 14/06-1:21 μ.μ.,

Τα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Δημοσίου (Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων αλλά και Προϊστάμενοι Τμημάτων) ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ σε πολιτικές εντολές.

Εάν ήταν έτσι αλίμονό μας... Δεν θα υπήρχε δημόσια διοίκηση.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αντιλαμβάνονται έτσι οι ίδιοι τον ρόλο τους. Δεν είναι αχυράθρωποι.
Διοικούν, αποφασίζουν και έχουν την ευθύνη των υπογραφών τους.



Νικος Μποσινάκος είπε...

Ανώνυμε 1.21μμ
Δεν θα υποκριθώ ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου η πιθανότητα να μου ανατεθούν καθήκοντα. Δεν έχω κερδίσει τα 9,5 εκατ. στο Τζόκερ. Έχω δύο παιδιά και δύο δάνεια. Έκανα όμως το εξής: Κατόπιν των πληροφοριών που έσπευσαν να μου "προσφέρουν" οι υπηρεσιακοί παράγοντες, πήγα ο ίδιος και βρήκα τους παλαιότερους συνάδελφους στα "κενά" Τμήματα. Τους ρώτησα στα ίσα αν δημιουργείται πρόβλημα με την πιθανή τοποθέτησή μου εκεί. Λαμβάνοντας υπόψη και τις απαντήσεις τους, ΥΠΕΒΑΛΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Όσο για τον ισχυρισμό σου ότι μπορώ να επηρεάζω τον ΓΓ επειδή ικανοποίησε το αίτημα μου να ΜΗΝ είμαι Τμηματάρχης, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει.
Τα σχετικά με το κόμμα που δήθεν ανήκω, στα επιστρέφω. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, απλώς ψηφίζω κάποιο (και όχι πάντα το ίδιο)

Ανώνυμος είπε...

Άρα, συνάδελφε (14/6 - 6:18) θεωρείς ότι η εν λόγω μετακίνηση ήταν απόφαση των υψηλόβαθμων στελεχών που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα (Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσων, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων κλπ); Φαντάζομαι ότι είχαν την ευθύνη των υπογραφών τους και όταν προέβησαν σε αυθαίρετες - σε πολλές περιπτώσεις - τοποθετήσεις το φθινόπωρο, παρακάμπτοντας τις σχετικές διατάξεις. Δεν δημιουργήθηκε σε κανέναν η απορία γιατί "δεν κουνήθηκε φύλλο" το φθινόπωρο;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε (14/6-8:30μ.μ.),

Υπερασπίζομαι την αξία και την υπευθυνότητα της δημοσιοϋπαλληλίας.
Για να υπάρχουμε πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, αλλιώς...

Θυμίζω τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα - Νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών:

1. Ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και τη νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών.

2. Ο υπάλληλος οφείλει να υπακούει στις διαταγές των προϊσταμένων του. Όταν όμως εκτελεί διαταγή, την οποία θεωρεί παράνομη, οφείλει, πριν την εκτελέσει, να αναφέρει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του και να εκτελέσει τη διαταγή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η διαταγή δεν προσκτάται νομιμότητα εκ του ότι ο υ­πάλληλος οφείλει να υπακούσει σε αυτήν.

3. Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή. Όταν σε διαταγή, η οποία προδήλως αντίκειται σε διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων, διατυπώνονται επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος ή όταν, ύστερα από άρνηση υπακοής σε πρώτη διαταγή που προδήλως αντίκειται σε τέτοιες διατάξεις, ακολουθήσει
δεύτερη διαταγή που εκθέτει επείγοντες και εξαιρετι­κούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, ο υπάλληλος οφείλει να εκτελέσει τη διαταγή και να αναφέρει συγ­χρόνως στην προϊσταμένη αρχή εκείνου που τον διέ­ταξε. Επί νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εφό­σον εκείνος που διέταξε είναι το διοικητικό συμβούλιο ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης, η αναφορά υποβάλλεται στον εποπτεύοντα υπουργό. Εάν εκείνος που διέταξε είναι ο υπουργός, η αναφορά υποβάλλεται στον πρωθυπουργό.

4. Αν ο υπάλληλος έχει αντίθετη γνώμη για εντελ­λόμενη ενέργεια, για την οποία είναι αναγκαία η προ­συπογραφή ή η θεώρησή του, οφείλει να τη διατυπώσει εγγράφως για να απαλλαγεί από την ευθύνη. Εάν παραλείπει την προσυπογραφή ή θεώρηση, θεωρείται
ότι προσυπέγραψε ή θεώρησε.

5. Οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων οφείλουν να προσυπογράφουν τα έγγραφα που ανήκουν στην αρ­μοδιότητά τους και εκδίδονται με την υπογραφή του προϊσταμένου τους. Αν διαφωνούν, οφείλουν να δια­τυπώσουν εγγράφως τις τυχόν αντιρρήσεις τους. Αν
παραλείψουν να προσυπογράψουν το έγγραφο, θεω­ρείται ότι το προσυπέγραψαν.

6. Ο υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη σύνταξη, με κάθε μέσο, εγγράφου για θέμα της αρμο­διότητας του, εφόσον διαταχθεί γι' αυτό από οποιον­δήποτε από τους προϊσταμένους του. Αν διαφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου, εφαρμόζεται η παρ, 4
του παρόντος.

Ανώνυμος είπε...

Άρα, προφανώς, στα Σχέδια των προαναφερθεισών (8:30) τοποθετήσεων & μετακινήσεων πρέπει να υπάρχει διατυπωμένη εγγράφως η αντίθετη γνώμη / διαφωνία των υπηρεσιακών παραγόντων ...

Νικος Μποσινάκος είπε...

Επίσης, ανώνυμε 1.21μμ

Σχετικά με τη γενική κατακραυφλη που ξεσηκώνω όπως λες, θα πρέπει να μην έχεις και πολύ δουλειά στο Υπουργείο για να μπορείς να συζητάς με όλους τους συναδέλφους σχετικά με τη γνώμη τους για εμένα και να ερμηνεύεις το συλλογικό αίσθημα. Εγώ πάντως αρκούμαι στην καλή υπηρεσιακή συνεργασία που έχω στο δικό μου κομμάτι ευθύνης και δουλειάς. Αν υπονοείς ότι πρέπει να μην μιλάω για να εξασφαλίσω ψήφους ενόψει τον εκλογών είσαι βαθιά νυχτωμένος. Όπως είπα οι ενέργειες μου δεν έχουν εκλογική σκοπιμότητα, είναι απλώς η αλήθεια.
Τα δικά σου σχόλια ωστόσο είναι προφανώς προεκλογικά.
Για τα υπηρεσιακά στελέχη, καλύτερα να τα ρωτήσεις και εσύ απευθείας γιατί δεν έχουν γίνει κρίσεις εδώ και 7 χρόνια. Η απάντηση "δεν ήθελε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία" είναι δεκτή μόνο αν υπήρχαν εισηγήσεις της Διοίκησης που απορρίφθηκαν. Υπήρχαν;;;
Το θέμα των κρίσεων είναι γάγγραινα που δηλητηριάζει την Διοίκηση και σπέρνει θύελλες. Αν δεν επιλυθεί σύντομα και δίκαια, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτε. Αυτό είναι προσωπική μου άποψη, την υπερασπίζω και μαζί με τους συναδέλφους μου στην ΑΡΣΥ και στον Σύλλογο θα παλέψουμε για αυτό. Όσοι έχουν πρόβλημα, πρόβλημα τους...Για τους κακόπιστους που λές, που θα θεωρήσουν ότι μετά τις εκλογές θα ...γίνω Τμηματάρχης, δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Εγώ γενικά είμαι καλόπιστος και προφανώς δεν μου έχει βγει σε καλό. Πάντως, προσύμφωνο για την υπηρεσιακή μου εξέλιξη δεν μπορώ να υπογράψω!
Και κάτι σχετικά με τις εκλογές...Όσο οι ανώνυμοι τρολάρουν σχετικά με αυτό το θέμα, τόσο θα δίνουν βήμα στην ΑΡΣΥ να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Και δεν σας συμφέρει. Συνεχίστε λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε 14/6 8:30, κάποια φύλλα κουνήθηκαν τότε. Φυσικά δεν ήταν από το ΔΣ. Αφού είχαμε και έχουμε συγκυβέρνηση και στον Σύλλογό μας. Θυμίζω μερικά από αυτά τα φύλλα:
http://asy-yeka.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html και
http://asy-yeka.blogspot.gr/2014/11/blog-post_14.html και
http://asy-yeka.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Όταν κατατεθούν οι υποψηφιότητες όλων των παρατάξεων να μετρήσετε πόσοι με ανάθεση Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων είναι υποψήφιοι σε κάθε παράταξη.

Δεν θέλει και πολύ σκέψη... Όλα τα άλλα είναι απλώς υποκρισία...

Νικος Μποσινάκος είπε...

Με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο, να επισημάνω ότι όσες φορές προσπάθησα να ανοίξω θέμα στο ΔΣ (μαζί με τους συναδέλφους μου της ΑΣΥ και της ΑΠ) σχετικά με κρίσεις, τοποθετήσεις κτλ, αντιμετώπιζα από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σιγή ιχθύος ή παραινέσεις του στυλ "μην ανοίγουμε περιττά μέτωπα, μην διαταράξουμε ισορροπίες, μην τσακωθούμε μεταξύ μας κτλ"
ΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:02, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Συλλόγου. Στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές των Υπηρεσιακών όλοι οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ είχαν τοποθετηθεί τον περασμένο Οκτώβριο Προϊστάμενοι Τμημάτων & Διευθύνσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν κριθεί ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Μία απορία έχω.
Τον Δεκέμβριο του 2011 διορίστηκε ο συνάδελφος;
Αν όχι ας μας γράψει όλες τις θέσεις που υπηρέτησε,έτσι για την συμπλήρωση του βιογραφικού.

Ανώνυμος είπε...

Ο Συνάδελφος Νίκος Μποσινάκος δεν διορίστηκε το 2011.
Το blog μας δεν αποτελεί χώρο κατάθεσης βιογραφικών.
Υπάρχει καταλληλότερος χώρος κατάθεσης βιογραφικών, και αυτός βρίσκεται στον 5ο όροφο του Υπουργείου μας - Σταδίου 29.
Ας αναζητηθούν εκεί τα βιογραφικά των υπαλλήλων, οι μοριοδοτήσεις που λάβανε οι υποψήφιοι προϊστάμενοι Τμημάτων το 2011, καθώς και οι εξηγήσεις για το πάγωμα των διαδικασιών.
Υ.Γ. Και εγώ έχω τη δική μου - προσωπική ιστορία - να σας παραθέσω. Δεν θα χρησιμοποιήσω, όμως, το συγκεκριμένο blog. Ούτε "Αλεξιπτωτικές" διαδικασίες. Προτιμώ τις πιο "αποτελεσματικές" διαδικασίες (Διοικ. Δικαστήρια, Γ.Ε.Δ.Δ.).

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι πιο αποτελεσματικό συναδέλφισσα Σιδέρη.
Η μαζική δημοσιοποίηση "προσωπικών" ιστοριών- "Μια επανάσταση κόντρα στη σιωπή" μέσω blog όπως αυτό ή η χρονοβόρα μοναχική προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και στο ΓΕΔΔ (αλήθεια σε αυτές τις Υπηρεσίες γίνονται ...κρίσεις;;;)

Ανώνυμος είπε...

Στη περίπτωση της δημοσιοποίησης υπάρχει δηλαδή η αμυδρή ελπίδα ότι κάποιος φουκαράς πιθανόν να ακολουθήσει το παράδειγμά σου...Είμαστε δύο, είμαστε τρεις...Αλήθεια,πόσοι είμαστε τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Τα Διοικ.Δικ. και ο Γ.Ε.Δ.Δ. δεν είναι "Υπηρεσίες". Διέπονται από ειδικές διατάξεις σχετικά με τη στελέχωσή τους.
Οι προσφυγές σε αυτά τα Όργανα γίνονται μεμονωμένα - και κατά περίπτωση.
Το τι έκανα εγώ δεν αφορά τους λοιπούς συναδέλφους, καθώς η κάθε περίπτωση διαφέρει από τις υπόλοιπες.
Ο κάθε συνάδελφος επιλέγει τα μέσα δικονομικής άμυνάς του, κατά περίπτωση.
Καμία προτροπή δεν υπάρχει, προς κανέναν συνάδελφο, σχετικά με τον τρόπο δικονομικής άμυνας του.
Λίζα Σιδέρη