Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σε απόγνωση οι καθαρίστριες στο υπουργείο μας - Οκτώ μήνες απλήρωτες!

Η υπομονή τους εξαντλήθηκε.  Από την Τρίτη 13/03/2016 ξεκινούν, εκτός απροόπτου, αποχή από τις εργασίες καθαριότητας* του κτιρίου της Σταδίου 29


Ο πρώην υπουργός εργασίας αποφάσισε να προσληφθούν οι καθαρίστριες απευθείας από το Υπουργείο, με σύμβαση έργου, ώστε να μην εξαρτάται η εργασιακή τους σχέση από εταιρίες δανεισμού εργαζομένων.  Το ελεγκτικό συνέδριο, όμως, δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους, καθώς δεν είχε προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός. Έτσι, συμπληρώνονται οκτώ μήνες πια που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς να πληρώνονται.
 
Τελευταία (ανεπιβεβαίωτη) πληροφορία που ακούσαμε, κάνει λόγο για αποτυχία και της τελευταίας προωθούμενης φόρμουλας για σταδιακή εξόφλησή τους.  Μετά από αυτό, οι εργαζόμενες ως καθαρίστριες στο υπουργείο μας ξεκινούν από την Τρίτη 13/03/2016 (κατά πάσα πιθανότητα) κινητοποιήσεις, σταματώντας την καθαριότητα του κτηρίου του υπουργείου εργασίας στη Σταδίου 29.
 
Σχετικά, μας κοινοποιήθηκε πρόσκληση που απηύθυνε η Αγωνιστική Συσπείρωση προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας για έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ την Παρασκευή 11-3-2016 με θέμα "την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την συνεχιζόμενη εδώ και οκτώ μήνες μη καταβολή μισθοδοσίας στις 7 καθαρίστριες του κτηρίου της Σταδίου 29, καθώς και τον επιμερισμό των πολιτικών ευθυνών που προκύπτουν για την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας."

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα αυτό των καθαριστριών στο υπουργείο μας αλλά και αλλού, έχει αναδειχθεί με άρθρο που δημοσιεύθηκε 20 μέρες πριν, στον Ελεύθερο Τύπο.  Δείτε τι ανέφερε, για πληρέστερη εικόνα:

"Απλήρωτες επί 7 μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες που προσέλαβε η κυβέρνηση στο υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο.

Στο υπουργείο Εργασίας, προχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στην πρόσληψη καθαριστριών, οι οποίες μέχρι τώρα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό ενώ είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους".

Επιπλέον αναφέρεται ότι:
"οι γυναίκες αυτές δεν παίρνουν ούτε καν έναντι από τους μισθούς των 600 και 750 ευρώ και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες πρόσληψής τους και να μην μπορούν να πληρωθούν ακόμη και όταν λήξουν οι συμβάσεις τους.

Την εμπλοκή στις πληρωμές προκαλεί το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους το οποίο έχει κρίνει μη σύννομη τη σύμβαση ορισμένου χρόνου με την οποία έγινε η πρόσληψή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμών τους ενώ για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία.

Πληροφορίες του Ε.Τ. αναφέρουν ότι και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες (όχι οι μόνιμες που μετά την απομάκρυνσή τους επαναπροσλήφθηκαν), αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.".

*είναι ευνόητο τι θα σημάνει αυτό.  Για αυτό, συνάδελφοι, ας ετοιμαστούμε για ...αυτοοργάνωση, ξεκινώντας από την υγιεινή του χώρου μας 

Πηγές:  e-typos, newsbomb

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κάποιος να μας πει τι συμβαίνει με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ.Κάποια δημοσιεύματα διαβάσαμε,δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.Τι άραγε συμβαίνει στο συριζέϊκο....

Ανώνυμος είπε...

Σύμβαση έργου,μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών,αντισκηνα....,διαδήλωση,συμπαράσταση,επαναπρόσληψη,τοποθέτηση,μετάταξη.ΠΛΑΓΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Απο protothema.gr:

"Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν το «κεφάλι« του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ γιατί δεν διορίζει δικά τους παιδιά.
Non paper της κομματικής οργάνωσης τον καρφώνει πως προτιμά στελέχη της ΠΑΣΚ - Υποστηρίζουν ότι έχει διαλύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Φαίνεται πως έχει πέσει επιδημία “βολέψτε με” στην Κουμουνδούρου, αλλιώς δεν εξηγείται η ξαφνική επίθεση κατά του διορισθέντος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, τον οποίο καταγγέλλουν με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία διότι….. δεν τους “τακτοποιεί” στον κομματικό μηχανισμό.

Μάλιστα, ζητούν την παραίτησή του σε περίπτωση που δεν αξιοποιήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο οργανόγραμμα του ΣΕΠΕ και καλούν όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ταυτόχρονα τον καταγγέλλουν πως “βολεύει” τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και τονίζουν πως αν συνεχιστεί αυτή η τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ψηφοφόρους, διότι οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα απογοητεύουν τους υπαλλήλους που είναι φίλα προσκείμενοι στο κόμμα και θεωρούν ότι πρέπει και εκείνοι να τακτοποιηθούν.

Όπως σημειώνει η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου Εργασίας στο non paper προς την πολιτική ηγεσία “είναι επιτακτική ανάγκη αλλαγής του Ειδικού Γραμματέα”. Αναφέρουν ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι “ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο θα μπορούσε με σωστή λειτουργία και αναβάθμιση να προσφέρει πολλά στην προστασία των εργαζομένων και να βοηθήσει την εικόνα της αριστερής κυβέρνησης”.

Στη συνέχεια σημειώνουν: “Στο ΣΕΠΕ υπάρχει σημαντικό αριθμός υπάλληλων που βρίσκονται κοντά στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ανιδιοτελή προσφορά στην αναβάθμισή του”. Και συνεχίζουν αφήνοντας αιχμές για ευνοϊκή μεταχείριση υπαλλήλων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως “ δυστυχώς όμως η κατάσταση στο ΣΕΠΕ είναι χειρότερη από ποτέ όπως διαπιστώνει το σύνολο των υπαλλήλων - με την εξαίρεση ίσως κάποιων βολεμένων της ΠΑΣΚ - με κύρια ευθύνη του Ειδικού Γραμματέα”.

Προειδοποιούν μάλιστα πως “με τις ανερμάτιστες και παράλογες συμπεριφορές και αποφάσεις του Ειδικού Γραμματέα οι υπάλληλοι έχουν αρχίσει ( δυστυχώς δικαιολογημένα) να στρέφονται κατά της πολιτικής ηγεσίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα το κόμμα να χάνει ένα χώρο που στην πλειοψηφία του ήταν φίλα προσκείμενοι σε αυτό (!)”.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν λέγοντας ότι έχουν ενημερώσει επανειλημμένα το κόμμα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. “Επειδή δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά, καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η αντικατάσταση ενός Ειδικού Γραμματέα που μόνο προβλήματα δημιουργεί στο ΣΕΠΕ και φθορά στην κυβέρνηση και το κόμμα - και μάλιστα σε έναν προνομιακό χώρο για άσκηση φιλεργατικής πολιτικής”, αναφέρουν και συνεχίζουν “Σε άλλη περίπτωση και προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας , το ΣΕΠΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε δημόσια καταγγελία του ειδικού γραμματέα και όσων συνεχίζουν να τον στηρίζουν”.

Ανώνυμος είπε...

προς αυτόν που αναζητεί στο ιστολόγιό μας, εναγωνίως με απανωτά σχόλια, τη φωτιά πίσω από τον καπνό των δημοσιευμάτων που αναπαράγει, σχετικά με τα τεκταινόμενα στο "συριζαίικο":
Λάθος μέρος διαλέξατε συνάδελφε για να ψάξετε λύση στις απορίες σας. Αυτονόητη όμως η δική μου απορία. Γιατί δεν απευθύνεστε στο κατάλληλο μέρος;
Γιάννης Κοντός

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα είναι αυθεντικό και το μοιράζει παντού ο ίδιος ο Σούκος.
Στο έγγραφο αυτό τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν την ΑΡΣΥ ως δική τους παράταξη ενώ διαχωρίζουν τους συναδέλφους σε προσκείμενους και μη..

Ανώνυμος είπε...

Τότε, γιατί δεν απευθύνεστε στην ΑΡΣΥ;

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Η Α.Ρ.Σ.Υ ΔΕΝ είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ΑΡΣΥ. (Αυτό γράφει και το περίφημο κείμενο)
Μέλη άλλων οργανώσεων, φορέων κτλ συμμετέχουν ΕΠΙΣΗΣ στην ΑΡΣΥ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Ν.Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, δεν μπορώ να παρακολουθήσω, ως αναγνώστης του blog, τον "πόλεμο' ΑΡΣΥ - ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Γ. Σ.Ε.Π.Ε. Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ειλικρινά, λυπάμαι για το επίπεδο των επιχειρημάτων και των σχολίων που δημοσιεύετε.
"Ο Παλιός"

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω - σε γενικές γραμμές - με τον "παλιό". Θα διαφωνήσω, όμως, για το σχόλιο περί "επιπέδου". Το blog δημοσιεύει όλες τις αναρτήσεις, σύμφωνα, πάντα με τους κανόνες λειτουργίας του. Θα υπενθυμίσω, επίσης, ότι η Α.Ρ.Σ.Υ. διατηρεί το blog "arsyeka@blogspot.com", καθώς και ότι η Α.Σ.Υ. ουδεμία σχέση έχει με την Α.Ρ.Σ.Υ.
Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Σούκο πού έμπλεξες! Με το ΣΥΡΙΖΑ του Υπουργείου Εργασίας - ΑΡΣΥ να στέλνει σημειώματα στον Υπουργό για ξήλωμά σου, επιδή τους χαλάς τη συνταγή. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τα συριζοπαίδια νοιώθουν ότι έχουν ρεύμα στο Υπουργείο και τους το χαλάς λένε. Τσ τσ τσ. Αναμένουν, λένε ακόμα, θρίαμβο στις εκλογές της Ομοσπονδίας και αν δεν τον κάνουν ΕΣΥ θα φταις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ «παλιέ»,

Δυστυχώς δεν φταίει το επίπεδο των επιχειρημάτων και των σχολίων, αλλά το επίπεδο του θέματος που αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε. Γιατί το επίπεδο έχει φτάσει στο «μηδέν» αποκλειστικά από την συμπεριφορά του Ε.Γ. απέναντι στους συναδέλφους του Σ.ΕΠ.Ε.

Αρχικά, θέλω να σας επισημάνω ότι θα ήθελα να γράψω αυτό το σχόλιο επώνυμα.
Όμως δεν θα το κάνω, γιατί απλά φοβάμαι. Όχι για τη γνώμη μου, αλλά για τις συνέπειες που θα έχω στην εργασία μου από τον επικεφαλής του Σ.ΕΠ.Ε. ο οποίος δεν ανέχεται καθόλου την οποιαδήποτε κριτική και δρα εκδικητικά σε όποιον μπορεί να έχει αντίθετη άποψη από τη δική του.

Το θέμα δεν είναι εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, ή για να το πω διαφορετικά, το εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφορά τη λειτουργία της υπηρεσίας και το σύνολο των υπαλλήλων και όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει, είτε είναι συνδικαλιστικό όργανο, είτε υπηρεσιακός παράγοντας, είτε η ανώτερη πολιτική ηγεσία είναι απλά «ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ».

Οι υπάλληλοι του Σ.ΕΠ.Ε. βιώνουν καθημερινά μια επικίνδυνη και δύσκολη πραγματικότητα που δεν συνάδει με τη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας. Είμαστε Επιθεωρητές Εργασίας και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει διάκριση και εκδίωξη στο χώρο εργασίας:

-Πολλοί συνάδελφοι στην κεντρική και τις περιφερειακές υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. κατηγορούνται χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία και χωρίς στοιχεία με τη μέθοδο της «λάσπης στον ανεμιστήρα» ως διεφθαρμένοι. Η ψυχολογική φθορά είναι τεράστια…
- Συνάδελφοι, αλλά και υπηρεσίες ολόκληρες, δεν καλούνται, ή ακόμα χειρότερα αποτρέπονται από το να παραστούν, σε εκδηλώσεις της υπηρεσίας που γίνονται στον χώρο εργασίας και εν ώρα εργασίας όπως π.χ. η πίτα του Σ.ΕΠ.Ε. Είναι προφανές ότι αυτό το σκηνικό δημιουργεί σοβαρή διάκριση ανάμεσα στους υπαλλήλους.
- Συνάδελφοι απαξιώνονται καθώς σε δημόσιο χώρο ο Ε.Γ. δεν τους απευθύνει τον λόγο, τους γυρίζει το κεφάλι ή κάνει ότι δεν τους βλέπει. Και πολλά άλλα, και πιο σοβαρά υπηρεσιακά θέματα στα οποία δεν θα επεκταθώ σε αυτό το σχόλιο…

Δεν θα υπάρξει εύκολα επίσημη καταγγελία για όλα τα παραπάνω. Είναι στο όριο των ανεπίσημων σχέσεων στο χώρο εργασίας και δεν αποδεικνύονται εύκολα. Πολλές φορές αγγίζουν και το όριο του γελοίου.

Πρέπει όμως να ασχοληθείτε όλοι. Και η ΑΣΥ και η ΑΡΣΥ και το ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ. Και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να διαχωρίζει τους υπαλλήλους. Και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να διασύρει του υπαλλήλους. Μπορείτε να το κάνετε εφόσον είσαστε ενωμένοι. Πάνω από όλα είναι η αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να ασχοληθούμε με πραγματικά προβλήματα, normal ανθρώπων;

http://arsyeka.blogspot.gr/2016/03/mazi-me_22.html

Ν.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο 17-3-2016 7,28
Δεν ειχα πρόθεση να κάνω πικρόχολο σχόλιο ουτε για την ΑΡΣΥ ουτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλως δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά εκτιμω τον Σούκο.Τον γνωρίζω από Δικηγόρο.Ειναι καλός άνθρωπος,εξυπνος ,εργατικός,και τίμιος χαρακτήρας.Μεθοδικός και δουλευτάρης.
Καλοί μου συνάδελφοι αφήστε τον να καθαρίσει λίγη μούχλα και κάποια κατεστημένα καλοπερασάκιδων.
Αφήστε τον, να κάνει αυτό που ξεκίνησε.
Προς 21-3-2016 12,46....Μην θολώνεις τα νερά,εγώ είμαι ο παλιός.
Ο Παλιός

Ανώνυμος είπε...

Οι πραξεις μενουν και οχι οι καλες προθεσεις. Και οι πραξεις του συγκεκριμένου...

Ανώνυμος είπε...

Στις 17-3-2016 7,28 δεν λάβαμε κανένα σχόλιο. Μήπως έστειλες το σχόλιό σου σε άλλο blog;
Να διευκρινιστεί, με την ευκαιρία, ότι το blog δημοσιεύει τα σχόλια σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του. Επομένως, δεν ασχολείται με τη διερεύνηση των nicknames, και ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση αντιποίησης "nickname".
Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά, κατά τη συριζαίικη τακτική, από τη μια χαντακώνουν τους εργαζόμενους και από την άλλη οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις (λέγε με ΑΡΣΥ, στο Υπουργείο μας) πουλάνε τρέλα και συμπόνοια στις καθαρίστριες κατά τα γνωστά ότι δεν φταίει η καλή μας η κυβέρνηση αλλά οι κακοί νόμοι, τα συμφέροντα, οι θεσμοί και το κακό μας συναπάντημα. Έτσι τα λένε και στην τελευταία τους ανακοίνωση http://arsyeka.blogspot.gr/2016/03/mazi-me_22.html.
Σας καταλάβαμε πολύ γρήγορα.