Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Για τη συμμετοχή στο απεργιακό μέτρο ενάντια στην ψευδο-αξιολόγηση

Σε εφαρμογή της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης καλούμαστε να δηλώσουμε την μη συμμετοχή μας στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση. 
ΟΛΟΙ πρέπει να υπογράψουμε το έντυπο συμμετοχής μας στο απεργιακό μέτρο. 
Ο Σύλλογος κοινοποίησε στα μέλη και συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την κοινή μας στάση.

Συνάδελφισσες,-οι, 

Το αποτέλεσμα του αγώνα ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση, του αγώνα για διάσωση της αξιοπρέπειάς μας και για την οικοδόμηση ενός καλύτερου Δημόσιου Τομέα στην υπηρεσία του λαού και όχι έρμαιου στα ιδιωτικά συμφέροντα, θα κριθεί από τη στάση καθενός μας ξεχωριστά και όλων μας από κοινού.

Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας να μην υποκύψουμε στις πιέσεις της Κυβέρνησης και στον πειρασμό της "αλληλοεξόντωσης". 
Έμπρακτη συναδελφική αλληλεγγύη είναι η μόνη απάντηση! 

2 σχόλια:

Γιάννης Κοντός είπε...

Τι πρεπει να γίνει με αυτούς που από θέση Γ Διευθυντή εφάρμοσαν ήδη τον καταμερισμό των ποσοστών;
Ανεξάρτητα αν το έκαναν από δειλία, ραγιαδισμό, εκδούλευση στα αφεντικά τους ή αναισθησια, μπορούν να λέγονται "συνάδελφοι";
Μπορούμε να ανήκουμε στο ίδιο σωματείο με αυτούς;

Εκτός και αν δεν είμαστε κάτι περισσότερο από πολιτιστικός σύλλογος για εκδρομές και εορταστικές εκδηλώσεις (άντε και κανένα βοήθημα στις δύσκολες στιγμες...).

Το θέτω σοβαρά πλέον προς εξέταση. Η ενωτική και ήπια στάση φαίνεται δεν τους συγκίνησε -αμφέβαλλε κανείς;

Γιάννης Κοντός

Ανώνυμος είπε...

Εκ των πραγμάτων και ανεξαρτήτως προθέσεων των συγκεκριμένων προσώπων, πλέον έχει διαμορφωθεί το νομικό καθεστώς ώστε οι γενικοί διευθυντές να αποτελούν το αντίστοιχο του "διεύθυνοντος υπαλλήλου" στον δημόσιο τομέα και δη τα Υπουργεία. Να σημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι με βάση την εργατική νομοθεσία και τη σχετική νομολογία, οι "διευθύνοντες υπάλληλοι" στον ιδιωτικό τομέα είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του εργοδότη, ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό του και προασπίζουν αποκλειστικά τα (καλώς εννοούμενα) συμφέροντα αυτού. Για το λόγο δε αυτόν, η εργατική νομοθεσία τους εξαιρεί από αρκετές από τις "προστατευτικές" της διατάξεις.
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται, είναι εάν δύναται ένα πρόσωπο το οποίο πλέον, υπό το νέο καθεστώς, θα έχει ακόμη και την αρμοδιότητα να εισηγείται απολύσεις συγκεκριμένων υφισταμένων του, να αποτελεί μέλος ενός συνδικαλιστικού συλλόγου, καταστατικός σκοπός του οποίου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των υπαλλήλων μελών του και ιδιαίτερα των πλεόν αδυνάμων έναντι του εργοδότη μας. Υπάρχει, άραγε, σήμερα, "κοινότητα συμφερόντων" ενός γενικού διευθυντή και ενός υπαλλήλου που βρίσκεται χαμηλά στην διοικητική και μισθολογική ιεραρχία?

Σίμος Γκουδρολώλος