Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία θα συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες τους και τον έλεγχό τους από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα μπορούσαν να είναι  εν δυνάμει κύτταρα αυτοοργάνωσης και  δημοκρατίας στους εργασιακούς χώρους. Έστω και έτσι, οφείλουμε να συμμετέχουμε ασκώντας έλεγχο και ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτά.
Συνεπείς στις αρχές μας,  προσπαθώντας σταθερά να "ωθήσουμε" περισσότερους συναδέλφους σε ενασχόληση με τα κοινά, και αρνούμενοι την λογική του παραγοντισμού, των "διαδρόμων"  και της ανάθεσης,  απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους και σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας για την στελέχωση των ψηφοδελτίων που θα στηριχθούν από τις συλλογικότητές μας.

Μοναδική ουσιαστική προϋπόθεση είναι η συμφωνία μας ως προς το πλαίσιο αρχών που διέπει τη δράση μας.
Ο Νόμος θέτει και μια τυπική προϋπόθεση : Να κατέχουν οι υποψήφιοι τον βαθμό Γ',

Υπενθυμίζουμε ότι στο Υπουργείο μας εκλέγονται εκπρόσωποι για το Υ.Σ του Υπουργείο (δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν υπάλληλοι της Κ.Υ, της Γ.Γ Πρόνοιας και του Σ.ΕΠ.Ε), για το Υ.Σ του Σ.ΕΠ.Ε (δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν υπάλληλοι  του Σ.ΕΠ.Ε) καθώς και εκπρόσωπος για του Ι.Δ.Α.Χ.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι 10 Ιουλίου και οι εκλογές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2014. 
Η θητεία των μελών είναι διετής. 
Δείτε εδώ την σχετική νομοθεσία.

Περιμένουμε ειλικρινά την ανταπόκρισή σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
Ν. Μποσινάκος 2105201269, Γ.Κοντός 2131516408, Στ.Παπαδημητρίου 210-4179960
e-mail: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: