Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού συγκροτούν 11 ΜΚΟ

Έντεκα από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλάδας συγκρότησαν κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.   Σε ανακοίνωσή τους, καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο και άμεσα να δεσμευτεί με ξεκάθαρο τρόπο για τη δημόσια, βιώσιμη και μη κερδοσκοπική διαχείριση του νερού, αποσκοπώντας στην πρόσβαση όλων σε αυτό το αγαθό ζωής. 

Υπενθυμίζουν πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ολομ. 1906/2014, σκέψη 22η), στην οποία αναφέρεται ότι «...το νερό καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω και η ύδρευση αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας που είναι απολύτως αναγκαία για την υγιεινή διαβίωση των πολιτών και δεν μπορεί να αποσπαστεί από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας».

Φοβόμαστε ότι, μπροστά στον κυνισμό και την αδίστακτη μεθοδικότητα αυτών που νέμονται την εξουσία, όσο καλών προθέσεων και  να είναι τέτοιες ενέργειες, δεν μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για εμπορευματοποίηση του νερού.  

Δείτε εδώ την ανακοίνωση και
ποιες είναι αυτές οι συνασπισμένες ΜΚΟ

Ας θυμηθούμε, εδώ, άρθρο της οργάνωσης "SAVE GREEK WATER" για το πώς θα επηρεάσει η υπερψήφιση των διατάξεων για το "Υπερταμείο" την πρόσβαση μας στο νερό.



Πηγές: Σκαϊ.grReal.gr, savegreekwater   

Δεν υπάρχουν σχόλια: