Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Στάση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Μετά τη ανάδειξη, από τη συλλογικότητά μας, της δημόσιας λαϊκίστικης και γραφικής επίθεσης της κας Θ. Φωτίου ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χαρακτηρίζοντάς μας ως υπονομευτές και αστοιχείωτους, η οργή των συναδέλφων δεν άφησε περιθώρια.   

Σε έκτακτη συνέλευση της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. σήμερα 27/09 στις 9:30, αποφασίστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 10 π.μ. και συγκέντρωσή μας έξω από την είσοδο του Υπουργείου στις 9 π.μ..   Προσπάθειες για εξάντληση των αντιδράσεών μας με εθιμοτυπικές επισκέψεις στα πολιτικά γραφεία, δεν ευοδώθηκαν προς το παρόν...

Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια δημόσια συγνώμη,  
όπως δημόσια ήταν και η λάσπη που πετάχτηκε.


Το Δελτίο Τύπου της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. περιγράφει εύγλωττα την κατάσταση:

 "Μετά την πληθώρα των (επίσημων ή άτυπων) απαξιωτικών αναφορών από σχεδόν το σύνολο της πολυπληθούς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς τμήματα ή το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήρθε και η άκρως προκλητική επίθεση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου μας και των δημοσίων υπαλλήλων εν γένει.
Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι «δεν κάνουμε τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι στα Υπουργεία και ότι στο Υπουργείο μας που μας ξέρει έναν – έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουμε»!!!

Η κ. Φωτίου αφενός δεν νομιμοποιείται να καταφεύγει σε γενικευμένες διαπιστώσεις, αφετέρου έχει υποχρέωση να βρει και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους για να αξιοποιήσει/κινητοποιήσει το υφιστάμενο προσωπικό. Δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να λασπολογεί με αστήρικτες γενικεύσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων στο Υπουργείο. Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας.
Σε τελική ανάλυση, είναι όλοι τους και η Κυβέρνηση συνολικά συνυπεύθυνοι για την «απρόσκοπτη» (παρά τα αντιθέτως προπαγανδιζόμενα) συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε την άποψη της κ. Υπουργού σχετικά με τις φήμες που την εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, χωρίς καν να περιλαμβάνουν οργανικές μονάδες και οι οποίες προφανώς θα στελεχωθούν από …νέους Ειδικούς Γραμματείς (με μηνιαίο μισθό άνω των 3.500€) και σημαντικό αριθμό εξίσου παχυλά αμειβόμενων συμβούλων/συνεργατών!!! Πόσο θα κοστίσουν επιπλέον στο Έλληνα φορολογούμενο οι «υποχρεώσεις» της κ. Φωτίου στην κομματική της πελατεία;  Ποιες άλλες Υπηρεσίες με σημαντικό κοινωνικό αντίκρισμα θα καταργηθούν, προκειμένου να βολέψουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας τον νεόκοπο «κομματικό στρατό» τους;
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κ. Φωτίου για την άνευ προηγουμένου στον πολιτικό πολιτισμό του χώρου μας απαράδεκτη δημόσια λασπολογία και απαξίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των υπαλλήλων του Δημοσίου εν γένει.
ΚΑΛΟΥΜΕ την κ. Φωτίου να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, μέρος των οποίων προκαλείται ή επιτείνεται και από την υποταγή της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στις απαιτήσεις των διεθνών και εγχώριων ελίτ.
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, όχι μόνο ως πολίτες αλλά και ως αποδέκτες της οργής και της απελπισίας των συμπολιτών μας. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αμβλύνουμε αυτές τις συνέπειες στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων μας.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,  ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ
Την Τετάρτη 28/9/2016 διαμαρτυρόμαστε και πραγματοποιούμε 3ωρη Στάση Εργασίας (από την έναρξη του ωραρίου έως τις 10πμ) και συγκέντρωση στην είσοδο του Υπουργείου στις 9πμ.

Από το Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. "


Πηγή:  Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: