Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις την 11η Φεβρουαρίου, 18:00, στο Σύνταγμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα



" Προτάσσουμε τις ανάγκες των εργαζόμενων και των ανέργων, το δικαίωμα του λαού στη ζωή και την αξιοπρέπεια, την ανάγκη για άμεση ανακούφιση ενός κόσμου που εδώ και πέντε χρόνια συνεχώς εξαθλιώνεται."

Συλλαλητήρια σχεδιάζονται, σε όλη τη χώρα, για την 11η Φεβρουαρίου, ημέρα συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας.  Η προώθηση των συγκεντρώσεων γίνεται χρησιμοποιώντας κυρίως τη δυναμική του ίντερνετ και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (facebook κλπ), σε μια απόπειρα αξιοποίησης της παρακαταθήκης του "κινήματος της Πλατείας" το 2011.
Τα καλέσματα κυμαίνονται από αυτά που ζητούν τη στήριξη στις ενέργειες της νέας κυβέρνησης μέχρι τις προσπάθειες για επαναδραστηριοποίηση στο πνεύμα των πάλαι ποτέ συγκεντρώσεων του Συντάγματος, όπου σημειώνεται ότι "η κυβέρνηση οφείλει να ταχθεί με την πλευρά του λαού".

Πληροφορίες για συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα :


Πηγές: sxoliastesxwrissynora.wordpress.com, facebook.com/events, efsyn.gr, kathimerini.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι"ενεργοί" πολίτες κρυμμένοι στην ανωνυμία του διαδικτύου δεν είναι οργανωμένο κίνημα, δεν είναι καν κίνημα. Παριστάνουν τους ακομμάτιστους, αλλά -όπως όλοι ξέρουμε- απηχούν συγκεκριμένες πολιτικές-κομματικές απόψεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι και έτσι, εν μέρει σίγουρα. Θα δείξει.
(απάντηση ενός ανώνυμου σε έναν άλλον ανώνυμο)

Ανώνυμος είπε...

Η διαμάχη των μερκελιστών και των ομπαμιστών δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος όταν επιλέγει απλά τον τρόπο και το χρόνο σφαγής των δικαιωμάτων του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, μάλλον ετσι ειναι. Έχει μείνει βεβαια μια αμυδρη ελπίδα του στυλ "ο σοσιαλισμός έρχεται, σταδιακα, με βήματα, και όχι ως δευτέρα παρουσία.
Πάλι όμως, θα έρθει ο κλασσικός (όχι πάντα με την καλή έννοια) μαρξιστής που θα παρατηρήσει ότι, ακόμα και έτσι να ήταν, ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια απομονωμενη μικρούλα περιοχή εν μεσω ενός διεθνούς περιβάλλοντος καπιταλισμού.
Εδώ θα έχουμε, πιστεύω, σε λίγα χρόνια, μία απάντηση πρακτική (και όχι θεωρητικοαοροστολογία) από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Ν.Αμερική - δειτε πχ την περίπτωση της Βολιβίας.

<>

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ο κ.Γκουρία δεν κάνει παρέα με τον κ.Στουρνάρα, αλλά θα κάνει παρέα με τον κ.Βαρουφάκη και τον κ.Δραγασάκη, είναι «άλλος» Γκουρία; Αυτός ο ΟΟΣΑ, για τον οποίο ο κ.Βαρουφάκης στην ομιλία του στη Βουλή δήλωσε ότι «θα βάλουμε μπροστά βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου, ο κ. Άνχελ Γκουρία, έρχεται στην Αθήνα αύριο με στόχο να μας βοηθήσει – αυτός και ο Οργανισμός του - στον άρτιο σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων και τη διάφανη και αποτελεσματική παρακολούθηση της εφαρμογής τους», είναι «άλλος» ΟΟΣΑ από αυτόν που σχεδίασε το κανιβαλικό «Μεσοπρόθεσμο»;

Ανώνυμος είπε...

(και η κουβεντα των ανωνυμων συνεχιζεται: ) μα και φυσικά ειναι ο ίδιος ΟΟΣΑ, τι ερωτήσεις για να περναει η ωρα ειναι αυτές; Ο ίδιος, παλιός, κακός, τεχνοκρατικός, αδίσταχτα νεοφιλελεύθερος ΟΟΣΑ.