Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, ενάντια στην επέκταση του μνημονίου, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 19:00

Στη συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη νέα συμφωνία ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα. 

Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών - Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους
"



Η πρεμιέρα στις αντιδράσεις ενάντια στη λίστα Βαρουφάκη και τη νέα "συμφωνία με τους θεσμούς" (ή "μνημόνιο με την τρόικα", όπως και να το πούμε δεν αλλάζει κάτι), έγινε την Πέμπτη 26/02 στις 18:00.  Πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ενάντια στην κυβερνητική συμφωνία για την επέκταση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων».  Σε ανακοίνωση Τύπου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει: «Όχι στην κυβερνητική συμφωνία για την επέκταση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, άμεση κατάργηση τους! – Κάτω οι εκβιασμοί ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ -Για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν να κατακτήσουμε ότι μας ανήκει».   Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, εκτός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΜΑΡΣ, το ΕΠΑΜ , το ΕΕΚ και άλλες συλλογικότητες.

Tο ΚΚΕ επισημαίνει ότι  "Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ολα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.".  (Δείτε περισσότερα εδώ).


Τα σημεία προσυγκεντρώσεων για το συλλαλητήριο της 27ης Φεβρουαρίου  και οι κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις:

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ., στα εξής σημεία
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος Τομέας, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, Ανατολικός Τομέας.
  • Ομόνοια: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Επισιτισμός, Εμπόριο, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες, ΑΕΙ - ΤΕΙ, Εκπαιδευτικοί.
  • Αγαλμα Κολοκοτρώνη: Α΄ Αθήνας - Γαλάτσι, Βόρειος, Δυτικός Τομέας, Θριάσιο, Μεσόγεια.
  • Μοναστηράκι: Πειραιάς, ΕΒΕ.
Πούλμαν για το Σύνταγμα
Για τη μετάβαση στο Σύνταγμα δρομολογούνται πούλμαν από απομακρυσμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα:
  • Από πλατεία Νέας Μάκρης, στις 5 μ.μ.
  • Από πλατεία Ραφήνας, στις 5:15 μ.μ.
  • Από Λαύριο, Αγαλμα Μεταλλωρύχων, στις 5 μ.μ.
  • Από Ελευσίνα, δημοτικό πάρκινγκ, στις 5:45 μ.μ.
  • Από Μενίδι, Ηρώο, στις 5:30 μ.μ.
  • Από Κόκκινο Μύλο, περίπτερα, στις 5:30 μ.μ.
  • Από Ολυμπιακό Χωριό, στέκι Λαϊκής Επιτροπής, στις 5:30 μ.μ.
  • Από Ζεφύρι, γέφυρα Αττικής Οδού, στις 5:30 μ.μ.
  • Από Ανω Λιόσια, τριγωνική πλατεία, στις 5.30 μ.μ.
Σε άλλες πόλεις
Συλλαλητήριο οργανώνουν αύριο Παρασκευή και οι Κομματικές Οργανώσεις Εορδαίας του ΚΚΕ, ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Θα γίνει στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Επίσης, αύριο Παρασκευή:
-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας διοργανώνουν πικετοφορία, στις 7 μ.μ., από τα γραφεία του ΚΚΕ.
-- Στο Βόλο διοργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., από το δημαρχείο Βόλου.
-- Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία, στις 6 μ.μ., από τα γραφεία του ΚΚΕ.
-- Στην Καρδίτσα η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ., από τη Δημοτική Αγορά.



Πηγές: Ριζοσπάστης, InsideNews, Crashonline


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είναι ο κόσμος στους δρόμους και να ζητά το δίκιο του. Να αγωνίζεται...Είναι καλό. Οι εκάστοτε κυβερνώντες να νιώθουν την φωνή του λαού!

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα αστικά κόμματα, μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές Ενώσεις, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΟΟΣΑ, ΔΟΕ), διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα από τη Γαλλία, την Ιταλία, ακόμα και τη Γερμανία μέχρι τις ΗΠΑ, δηλώνουν στο πλευρό της συγκυβέρνησης. Ολοι συμβάλλουν, και σε ένα βαθμό το καταφέρνουν, να δημιουργήσουν κλίμα ανοχής ή συναίνεσης στο λαό. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η μόνη δύναμη που χαλάει τη σούπα είναι το ΚΚΕ και οι χιλιάδες που συμπορεύτηκαν μαζί του στο μεγάλο χτεσινό συλλαλητήριο, που απαίτησε την πραγματική κατάργηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των εργατικών - λαϊκών απωλειών, την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Το χτεσινό συλλαλητήριο ήταν ελπιδοφόρο, ήταν όμως μαζί συνέχεια και αρχή. Μπροστά ξεδιπλώνεται η προοπτική νέων αγώνων και κινητοποιήσεων που μπορούν να εξελιχθούν σε ένα χειραφετημένο μαζικό εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μπορούν, όπως λές και εσύ, να εξελιχθούν σε ένα χειραφετημένο μαζικό εργατικό - λαϊκό κίνημα.