Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις του ΔΣ του Συλλόγου με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ και τον Γενικό Γραμματέα του Yπουργείου




Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. Απουσίαζαν οι Γιώργος Εμμανουηλίδης και Ιωάννα Τάγαρη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
            Τα μέλη είχαν ενημερωθεί από τη Γραμματέα του Συλλόγου ότι θα πραγματοποιηθεί απλή συνάντηση των μελών και όχι Δ.Σ., αλλά ο Πρόεδρος αποφάσισε τελικά να συγκαλέσει Δ.Σ. καθώς ήθελε να συζητήσουμε ένα μείζον – κατά την κρίση του – θέμα που προέκυψε με την τοποθέτηση του πρώην Γενικού Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης της Γ.Γ.Κ.Α., κ. Β. Τσιτσιόλη, σε θέση Ειδικού Επιθεωρητή Εργασίας.
            Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο, η τοποθέτηση αυτή, όπως είπε, έχει ξεσηκώσει όλους τους Ειδικούς Επιθεωρητές Εργασίας, καθώς ο κ. Τσιτσιόλης προέρχεται από τη Γ.Γ.Κ.Α. και δεν έχει την ιδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν.3996/2011 (πρόκειται για το νόμο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας), οι Ειδικοί Επιθεωρητές Εργασίας ασκούν όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα και έχουν όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε., ενώ ταυτόχρονα διενεργούν και εσωτερικούς ελέγχους της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση καταστρατηγείται η ιδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας.
            Η εκπρόσωπος της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων, Ε. Σιδέρη, διαφοροποιήθηκε από τη στάση αυτή του Προέδρου, καθώς, όπως ανέφερε, ο ν.4275/2014 είναι σαφής: Στην παράγραφο 3 του άρθρου 5 ορίζεται ότι: "Οι προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης που είχαν επιλεγεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. προ της αντικατάστασής τους με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή βάσει ειδικών διατάξεων και δεν θα τοποθετηθούν προϊστάμενοι αντίστοιχου επιπέδου, δύνανται, κατόπιν αιτήσεώς τους και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και σωμάτων επιθεώρησης, να αποσπαστούν με απόφαση του οικείου Υπουργού ως Επιθεωρητές−Ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή σώματα επιθεώρησης, που υπάγονται ή εποπτεύονται από το Υπουργείο, είτε ο υπάλληλος ανήκει οργανικά στο Υπουργείο είτε υπηρετεί σε εποπτευόμενο από το Υπουργείο αυτό φορέα". Κατέληξε επισημαίνοντας το αυτονόητο: Τα συνδικαλιστικά όργανα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων και να μην μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένων συναδέλφων.

Η συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Απόστολο Καψάλη

             Ο Πρόεδρος παρουσίασε εν συντομία το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου για το έτος 2015, του οποίου είχε ήδη λάβει γνώση ο Ειδικός Γραμματέας. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της τοποθέτησης του κ. Τσιτσιόλη ως Ειδικού Επιθεωρητή Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν τη θεωρεί ούτε νόμιμη, ούτε ηθική, καθώς προέρχεται από την Γ.Γ.Κ.Α. και δεν έχει την ιδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει σφοδρή αντίδραση από τους υπόλοιπους Ειδικούς Επιθεωρητές Εργασίας.
            Ο κ. Καψάλης απάντησε ότι η τοποθέτησή του κ. Τσιτσιόλη είναι νόμιμη, καθώς εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περί της τοποθέτησης σε σώματα επιθεώρησης ως Επιθεωρήτων όσων προϊστάμενων Γενικών Διευθύνσεων που είχαν ήδη επιλεγεί δεν τοποθετήθηκαν σε θέσεις αντίστοιχου επιπέδου. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι θα συμμετέχει σε ειδική εκπαιδευτική διαδικασία, όπως όλοι οι υπόλοιποι επιθεωρητές εργασίας.
            Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας, ανέφερε τα εξής:
            Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη, το Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί την «καρδιά» και την «βιτρίνα» του Υπουργείου και είναι άρρηκτα δεμένο με αυτό, ενώ το Υπουργείο, από την πλευρά του, οφείλει να υποστηρίζει τη λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. Προτεραιότητά του αποτελεί η θεσμική και η νομική αναβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ζήτησε και επέτυχε να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο Σ.ΕΠ.Ε. κατά τον προγραμματισμό των νέων προσλήψεων. Διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των νεοπροσλαμβανομένων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της περιφέρειας, ενώ ήδη έχει ληφθεί μέριμνα και για τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. οι οποίες καταργήθηκαν.
            Στη συνέχεια, ο κ. Καψάλης ανέφερε ότι προγραμματίζει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει τριμερή κοινωνικό διάλογο για θέματα παραβατικότητας στην εργασία. Προς τον σκοπό αυτό, θα συγκροτηθεί ειδική επιστημονική επιτροπή, καθώς και συμβουλευτική επιτροπή στην οποία, τόνισε, ότι θα ήθελε να συμμετέχει και ο Σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου.
            Επίσης, εξέθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με το φυσικό, αλλά και το οικονομικό αντικείμενο της Σύμβασης για τις οδικές μεταφορές, η οποία υπεγράφη από τον απελθόντα Ειδικό Γραμματέα μία ημέρα πριν ο κ. Καψάλης αναλάβει τα καθήκοντά του. Ενδεικτικά, ανέφερε στο Δ.Σ. του Συλλόγου ότι η Σύμβαση προβλέπει την εκπαίδευση 360 Επιθεωρητών Εργασίας – απ’ όλη την Ελλάδα – στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δυσχερές να υλοποιηθεί.
            Η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. ανέφερε στον Ειδικό Γραμματέα και το ζήτημα των εξόδων κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων της ΕΠΑΝΑΔ και της ΕΥΣΕΚΤ, οι οποίοι, μετά την έναρξη εφρμογής του ν.4314/2014 αποστάστηκαν αυτοδίκαια στο Υπουργείο Οικονομίας. Τόνισε ότι οι υπάλληλοι αυτοί εξακολουθούν να μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, έχουν την ιδιότητα του επιθεωρητή εργασίας και σε καμία περίπτωση η ένταξή τους σε συνεργεία ελέγχου δεν τους εμποδίζει από την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, δεδομένου ότι η συμμετοχή τους στα συνεργεία διενεργείται κατά τις απογευματικές ώρες, καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Ο Ειδικός Γραμματέας απάντησε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα, χωρίς όμως να αναλάβει κάποια δέσμευση.
            Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταστέγασης των υπηρετούντων υπαλλήλων στην  Κεντρική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε., ο Ειδικός Γραμματέας ανακοίνωσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου ότι εξασφάλισε ολόκληρο τον τρίτο όροφο της Δραγατσανίου, επιφάνειας 800 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί, καθώς και σε ορισμένα γραφεία του πέμπτου ορόφου, το σύνολο των υπαλλήλων.
            Προσέθεσε ότι από τη Δευτέρα 11-05-2015 θα τεθεί σε λειτουργία, πιλοτικά, το “Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα” του Σ.ΕΠ.Ε. και ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να ξεκινήσει η μεταστέγαση, σε πρώτη φάση, των υπαλλήλων που αποτελούν την “Ομάδα Εργασίας” που θα εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση από το παλαιό στο νέο λειτουργικό σύστημα υποστήριξης διαδικασιών του Σ.ΕΠ.Ε. Διευκρίνισε ότι θα ενημερώσει σχετικά τους Υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει μαζί τους στο αμφιθέατρο της Αγησιλάου, στην οποία μάλιστα προσκάλεσε και τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου.
            Η συνάντηση του κ. Καψάλη με τους υπηρετούντες υπαλλήλους στην Κεντρική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6-5-2015 στις 12:00. Από το Δ.Σ. του Συλλόγου παρεβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Ζ. Πάσιου, καθώς και τα μέλη Ε. Σιδέρη και Ι. Τάγαρη. Ο Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε τους υπαλλήλους σχετικά με την επικείμενη μεταστέγαση, τους διαβεβαίωσε ότι ο χώρος στη Δραγατσανίου επαρκεί ώστε να μεταφερθεί εκεί το σύνολο των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου χώρου για τη μεταφορά του ΚΕ.Π.Ε.Κ. και της Επιθεώρησης Δυτικού Τομέα Αθηνών. Τόνισε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την άμεση μεταστέγαση των υπαλλήλων που αποτελούν την “Ομάδα Εργασίας” του Ο.Π.Σ. στη Δραγατσανίου, προκειμένου όλη η ομάδα να εργάζεται μαζί στις νέες εγκαταστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας. Με το σκεπτικό αυτό του Ειδικού Γραμματέα δεν συμφώνησαν οι ανωτέρω υπάλληλοι, οι οποίοι εξήγησαν ότι η Ομάδα Εργασίας μπορεί κάλλιστα να εργάζεται από την Αγησιλάου, όπου βρίσκονται και όλα τα αρχεία της, και να μεταβαίνει, όποτε παρίσταται ανάγκη, στη Δραγατσανίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία του Ειδικού Γραμματέα και των υπαλλήλων της Κ.Υ. του Σ.ΕΠ.Ε. να πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση όλων των υπαλλήλων, ενιαία, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα γραφεία του 3ου ορόφου της Δραγατσανίου.


(Β) Συνάντηση του ΔΣ με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, στις 04/05/2015

             Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Α. Νεφελούδη. Από τη συνάντηση απουσίαζαν οι Γιώργος Εμμανουηλίδης και Ιωάννα Τάγαρη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
            Ο Πρόεδρος παρουσίασε
εν συντομία την ταυτότητα, καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου για το έτος 2015. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε, όπως έγινε και στη συνάντηση με τον ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., στο ζήτημα της τοποθέτησης του κ. Τσιτσιόλη ως Ειδικού Επιθεωρητή Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν το θεωρεί ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό, καθώς προέρχεται από την Γ.Γ.Κ.Α. και δεν έχει την ιδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει σφοδρή αντίδραση από τους υπόλοιπους Ειδικούς Επιθεωρητές Εργασίας.

            Ο κ. Νεφελούδης, όπως είχε κάνει και ο κ. Καψάλης, απάντησε ότι η τοποθέτησή του κ. Τσιτσιόλη είναι νόμιμη, καθώς εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περί της τοποθέτησης σε σώματα επιθεώρησης ως Επιθεωρήτων όσων προϊστάμενων Γενικών Διευθύνσεων που είχαν ήδη επιλεγεί δεν τοποθετήθηκαν σε θέσεις αντίστοιχου επιπέδου.
            Τα υπόλοιπα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν τα εξής:
- Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους του ΕΠΑΝΑΔ και της ΕΥΣΕΚΤ έχουν αποσπαστεί αυτοδίκαια στο Υπουργείο Οικονομικών να άρουν την απόσπασή τους και να τοποθετηθούν σε κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Κ.Α.Π.
- Να επανεξεταστεί ο Οργανισμός του Υπουργείου, όπως αυτός αποτυπώθηκε στο Π.Δ. 113/2014.
- Να αυξηθούν τα έξοδα κίνησης καθώς και οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης για τους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε συνεργεία ελέγχων ως επιθεωρητές εργασίας.
            Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε για πρώτη φορά από μέλη του Δ.Σ. στην πολιτική ηγεσία ήταν να απασχοληθούν οι υπάλληλοι της Μ.Ο.Δ. που εργάζονται σε Υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Κ.Α.Π. με παράλληλα καθήκοντα στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών ως Υπεύθυνοι Λογαριασμού για τις πληρωμές έργων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Π.Δ.Ε.
            Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. επισήμανε ότι το αίτημα αυτό δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι η Μ.Ο.Δ. είναι Α.Ε. και οι υπάλληλοί που απασχολούνται σε Υπηρεσίες του Υπουργείου δεν είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να απασχολούνται παράλληλα σε οργανική μονάδα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.
            Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι οξύμωρο να έχουν αποκλειστεί από τα συνεργεία ελέγχων  της Επιθεώρησης Εργασίας (οι οποίοι μάλιστα διενεργούνται εκτός ωραρίου εργασίας) υπάλληλοι της ΕΠΑΝΑΔ και της ΕΥΣΕΚΤ με το πρόσχημα ότι είναι πλέον αποσπασμένοι στο Υπουργείο Οικονομίας, και ταυτόχρονα να εγείρεται το ζήτημα παράλληλης απασχόλησης, εντός του ωραρίου εργασίας, υπαλλήλων μιας Ανώνυμης Εταιρείας σε Διεύθυνση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. 
            Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. ανέφερε στο Γενικό Γραμματέα ότι ενημερώθηκε από συναδέλφους που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες ότι στο πρόγραμμα ελέγχων των Επιθεωρήσεων Εργασίας μηνός Μαϊου δεν περιλαμβάνεται κανένας από τους υπαλλήλους των ΕΠΑΝΑΔ - ΕΥΣΕΚΤ, καθώς Έγγραφο που έχει σταλεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών του Υπουργείου αναφέρει ότι δεν δύναται πλέον να τους καταβάλει τα έξοδα κίνησης και υπερωριών. Σημείωσε ότι το Έγγραφο αυτό δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα, καθώς, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 36 του ν.4314/2014, οι υπάλληλοι της ΕΠΑΝΑΔ και της ΕΥΣΕΚΤ μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, έχουν την ιδιότητα του επιθεωρητή εργασίας και σε καμία περίπτωση η ένταξή τους σε συνεργεία ελέγχου δεν τους εμποδίζει από την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, δεδομένου ότι η συμμετοχή τους στα συνεργεία διενεργείται κατά τις απογευματικές ώρες, καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του προσωπικού των δύο Υπηρεσιών, καθώς υπάγονται πλέον στον Γενικό Γραμματέα του Ε.Κ.Τ.
            Τέλος, η εκπρόσωπος της Α.Σ.Υ. έθεσε και το ζήτημα της μεταστέγασης των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας στο κτήριο της Σταδίου, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με τη διάθεση του τρίτου ορόφου, στον οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Νεφελούδης απάντησε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
            Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε στα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος τα εξής:
            Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό του Υπουργείου, τόνισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας η τροποποίησή του, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, και μάλιστα πριν το Σεπτέμβριο του 2015. Πρόθεσή του είναι, όπως μας ενημέρωσε, να ζητήσει τη σύσταση ομάδων εργασίας προς τον σκοπό αυτό, στις οποίες θα συμπεριλάβει και εκπροσώπους των εργαζόμένων.
            Στο σημείο αυτό μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για το έργο της Κωδικοποίησης της Εργατικής Νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις του Υπουργείου να τεκμηριώσουν τις ανάγκες τους για έργα και μελέτες με σκοπό να συσταθούν ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από υπαλλήλους του Υπουργείου, και να σταματήσει η συνήθης, τα προηγούμενα χρόνια, ανάθεσή τους σε εξωτερικούς συνεργάτες.
            Σε σχέση με την αύξηση των εξόδων κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης του υπαλλήλων που συμμετέχουν σε συνεργεία ελέγχου, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το ίδιο απάντησε και σχετικά με το ζήτημα της τροποποίησης των διατάξεων του ν.4314/2014 διότι, όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί εμπλοκή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα καθυστερήσει την εκταμίευση των πόρων προς το Υπουργείο μας.
            Τέλος, για το ζήτημα των Υπεύθυνων Λογαριασμού για τις πληρωμές έργων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Π.Δ.Ε., ζήτησε από το Δ.Σ. του Συλλόγου τεκμηριωμένη πρόταση για την ταχύτερη διενέργεια των πληρωμών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λόγο να γίνει ξανα μεταστέγαση του ΣΕΠΕ.
Να μας πουν εναν σοβαρό λόγο.
Πόσα εξοδα θα γίνουν για την μεταφορά.τα νέα έπιπλα κλπ.
Τι θα γίνει το κτίριο της Αγησιλάου,πήγαν στράφι τοσα έξοδα.
Για να εχουν κάποιοι γραφειάρες στην Δραγατσανιου και για καπρίτσια ορισμένων άλλων θα ξαναγίνει μεταστέγαση.
Ο Υπουργός τα ξέρει αυτά τα σχέδια.
Δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και ξανά μεταστέγαση του ΣΕΠΕ.
Καημένη πατρίδα δεν θα ορθοποδήσεισ ποτέ.
Να ενημερωθεί ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός για αυτα τα σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι μπορεί να επανασυσταθεί ο Ο.Ε.Ε. και ο Ο.Ε.Κ. δεν σου πέρασε από το μυαλό, συνάδελφε;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 10.40
To προβλέπει αυτό το νέο μνημόνιο που ετοιμαζεται να υπογράψει η συγκηβέρνηση συριζα-ανελ?

Ανώνυμος είπε...

Ανασύσταση ΟΕΚ και ΕΕ; Το άλλο με τον Τοτό το ακούσατε; Οι θεσμοι έχουν συμφωνήσει;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ.
ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΞΟΔΑ.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΑΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.