Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τα τελευταία του ποντικού στην ΑΣΥ

Ο ποντικός της Σταδίου δέχτηκε μια δελεαστική πρόταση και πιθανόν θα συνεχίσει την συνεργασία του σε άλλο "μαγαζί", αυτό της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Υπαλλήλων.  Ωστόσο, πριν φύγει, θα αφήσει ένα τελευταίο δωράκι που ανακάλυψε στους διαδρόμους της Σταδίου τις τελευταίες ημέρες.  Τον ευχαριστούμε πολύ.

Εμείς, με τη σειρά μας, να ξεκαθαρίσουμε πως ό,τι μας έφερνε για δημοσίευση, όλοι μαζί αποφασίζαμε αν θα αναρτηθεί ή όχι.  Και έτσι θα προχωρήσουμε.  Όλοι μαζί λοιπόν ας πάρουμε τα εύσημα ή το ανάθεμα για κάθε είδηση και "τυρί" που έβγαζε στον αέρα. 

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον ποντικούλη μας και όσους συναδέλφους μας από την ΑΣΥ διάλεξαν να πάνε μαζί του και να συνεχίσουν από άλλο μετερίζι.  Δεν ξεχνάμε όσα περάσαμε μαζί, ως Ασιώτες.  Τους ευχόμαστε καλή τύχη και να βρουν αυτό που ψαχνουν στη νέα τους συλλογικότητα.  

Όσοι παραμένουμε εδώ, στην ΑΣΥ, έχουμε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα, νέες προκλήσεις και διαμορφώνουμε νέες προτεραιότητες.  Η στασιμότητα δεν μας αρέσει.  Όπως και νά'χει όμως, υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αρχές μας, την ανεξαρτησία μας και την αυτονομία μας.  Με όραμα την "Ανοικτή Συνέλευση" όλων μας, χωρίς κομματικές, ιδεολογικές ή άλλες αγκυλώσεις.

Όσο για τον καινούργιο μας συνεργάτη που θα ...μας προμηθεύει με νέο υλικό, είμαστε ήδη σε επαφές με διάφορους υποψήφιους, από ένα μεγάλο εύρος.   Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα. 


-----------------------------

 Το τελευταίο τυρί

Και όμως λεφτά υπάρχουν...

Αλλά δίνονται για να ξεπληρωθούν αμαρτίες του παρελθόντος.
Έχουμε και λέμε: 

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τα φύγε εσύ-έλα εσύ στις Διαχειριστικές Υπηρεσίες τις παλιές καλές εποχές που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις παρατάξεις τους διαφέντευαν τις τύχες του Υπουργείου και των υποτακτικών τους- συγγνώμη "των υπαλλήλων" εννοούσα.
Στα τελευταία λοιπόν πηγαινέλα (2011και 2013) κάποιοι υπάλληλοι που θίγονταν αντέδρασαν δια την νομικής οδού. κατέφυγαν στα Δικαστήρια και ...τι παράξενο, βρήκαν το δίκιο τους. Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι κακώς διακόπηκαν οι αποσπάσεις τους και διέταξε την επιστροφή τους στις θέσεις από όπου διώχθηκαν ή/και την καταβολή αποζημιώσεων.

Και έρχεται τώρα το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει υπέρογκα ποσά στους δικαιωμένους υπάλληλους, που φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο

Και ερωτά ο αφελής φορολογούμενος ...ποντικός της Σταδίου 29: 

Γιατί να πληρώσω δύο φορές για παραγωγή μηδενικού έργου;  Τι εννοώ;
Οι υπάλληλοι διώχθηκαν κακώς σύμφωνα με το Δικαστήριο. Οι Ειδικές Υπηρεσίες στερήθηκαν υπαλλήλων με τεχνογνωσία και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέχρι να αντικατασταθούν ουσιαστικά από τους νέους (και επιλεγμένους με τη γνωστή μέθοδο της "πίστης" στην παράταξη") υπαλλήλους, η Υπηρεσία και το έργο της έχασε...Κόστος για το άμοιρο Έλληνα φορολογούμενο.

Και τώρα πληρώνω και τα κερατιάτικα, δηλαδή τη ζημιά που υπέστησαν οι διωχθέντες υπάλληλοι.   Γιατί όμως δεν πληρώνει αυτή που πράγματι ευθύνεται, δηλ. η τότε Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, που υπέγραψε εν πλήρει συνειδήσει αυτές τις παράνομες (όπως κρίθηκε δικαστικά) αποφάσεις;    Γιατί δεν τσοντάρουν λίγο και οι συνδικαλιστές που πανηγύριζαν όταν "διέταξαν" τις διώξεις;;;     Τι ρωτάω τώρα ε;

Όλα αυτά την ώρα, που δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούμε τους μισθούς Ιουνίου, την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο 27% και που η αγορά έχει στερέψει...
Περαστικά μας!

Πάντως, επειδή πολλά ακούω, ως τίμιος και ξεκάθαρος ποντικός που σέβομαι το φαϊ που μου προσφέρετε καθημερινά, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Με κανέναν τρόπο αυτή η είδηση δεν έχει σκοπό να σπείρει διχόνοια μεταξύ συναδέλφων, να δημιουργήσει έριδες και φαγωμάρα.  Αλλού είναι προφανέστατα το βάρος της ιστορίας.  Στην τεράστια ευθύνη των πολιτικά ιστάμενων και των παλαιοσυνδικαλισταράδων.  Που δεν έχουν πληρώσει ακόμα.  Που αντί να λουφάξουν, προσπαθούν ακόμα και γνωστοποιήσεις σαν τη σημερινή ποντικοείδηση να τις προπαγανδίσουν ως αντισυναδελφικές, διχαστικές.  Ας μην κοιτάμε το δάκτυλο που μας δείχνει τον κουρνιαχτό...  Ας μην πιανόμαστε στη φάκα τους.  Ούτε σε μένα δεν συμβαίνει πια αυτό


ΥΓ1: Για την επιβεβαίωση της πρώτης πρότασης του κειμένου, ιδού οι
σχετικές αναλήψεις δαπανών (ανάληψη 1 και ανάληψη 2)  για τις εν λόγω πληρωμές. 

ΥΓ2: Ένα άλλο δωράκι του ποντικού (vol.1 το είχε αποκαλέσει) δεν μπορέσαμε να το δεχτούμε τελικά στο μπλογκ μας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθεί ούτε η επάρκεια ούτε η αξιοπιστία των στοιχείων και των πηγών. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε ποια είναι η ΓΓ, ξέρουμε και τους συνδικαλισταράδες,γράψτε όμως ποιοι δικαιώθηκαν για να δούμε ποιοι είναι.
Μάλλον είναι αυτοι που μετακινήθηκαν να πάνε και κάποιοι άλλοι,τους κακοφάνηκε, και ξανακονόμισαν με την δικαστική απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει μεταστέγαση του ΣΕΠΕ,αυτά δεν ειναι εξοδα και δαπάνες.
Οι κόλακες που ενημερώνουν τον υπουργό θα εχουν ευθύνες και θα είναι υπόλογοι,οταν δεν ξερω αν πληρωθουν μισθοι και συντάξεις με την κινδυνολογία