Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

48ωρη απεργία. Και μετά τι;;

Μετά την επιτυχημένη τουλάχιστον για τους περισσότερους χώρους 48ωρη απεργία, τα ΔΣ της Ομοσπονδίας και των 2 Συλλόγων συνεδρίασαν προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, τα αποτελέσματα της κινητοποίησης και οι δυνατότητες κλιμάκωσης. 
Υπήρξαν 2 βασικές προτάσεις:
  • Η πρόταση της ΠΑΣΚ (όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας Ηλία Κιούλο)  για ανασύνταξη δυνάμεων και πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχει επικείμενη ανακοίνωση των συναδέλφων που τίθενται σε διαθεσιμότητα (μέσα Σεπτέμβρη). Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΚΑ Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος. 
  • Η δεύτερη πρόταση από την Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων (όπως διατυπώθηκε από τον Ν.Μποσινάκο) διαφοροποιείται ως προς το γεγονός οτι απαιτείται άμεση συνεννόηση με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του χώρου (ΠΟΠΟΚΠ,ΠΕΥ-ΟΑΕΔ,ΠΟΣΕ ΙΚΑ,ΕΟΠΠΥ) για νέα κινητοποίηση μέσα στον Αύγουστο το αργότερο τις ημέρες της κατάθεσης των ΠΔ με τα οποία θα καταργούνται κλάδοι και ειδικότητες (23 Αυγούστου). Η συγκεκριμένη κινητοποίηση θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα, να οργανωθεί και να προετοιμαστεί έγκαιρα και να αποτελέσει "προχώρημα" για την συντονισμένη δράση μας. 


Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή ως είχε. Αντί αυτής θα επιχειρηθεί την εβδομάδα 19-23 Αυγούστου νέα συννενόηση με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες ώστε να δούμε τότε αν υπάρχει περιθώριο για νέα κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες,-οι,

Ο αγώνας συνεχίζεται. 
Τις γραμμές μας πυκνώνουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι, όπως φάνηκε και στην χθεσινή πορεία.
Παρά την εύλογη κόπωση και τη διάθεση για λίγες ημέρες διακοπών, όλοι πρέπει να γυρίσουμε πίσω με διάθεση και θέληση να μεταφράσουμε την οργή μας σε δράση. Μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θέλουν να απολύσουν 12.500 χιλιάδες συναδέλφους μας (600 από αυτούς από φορείς του Υπουργείου Εργασίας, κάποιος από αυτούς μπορεί δίπλα σας!) Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Στο Υπουργείο μας πρέπει το επόμενο διάστημα να πιέσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για νέες κινητοποιήσεις. Με αιχμή την επικείμενη Γενική Συνέλευση (πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Συλλόγου), πρέπει να δώσουμε νέα μαχητική τροπή και να συντονίσουμε το βήμα μας με τους αγώνες που προγραμματίζουν άλλοι κλάδοι (καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στην αυτοδιοίκηση, στην υγεία).
Αυτή τη φορά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να πετύχουμε!  


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: