Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση των δομών του Δημοσίου

Σήμερα, 9 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ στη Σταδίου, στο πλαίσιο τις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια.στις μεθοδευμένες ενέργειες για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η κινητικότητα.  Πολίτες περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά για να διεκπαιρεώσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία, ωστόσο είναι σημαντικό ότι έδειχναν να κατανοούν τους λόγους της κινητοποίησης.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργος Μακράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του την προηγούμενη Δευτέρα είχε επισημάνει ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.  «Ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευθύνονται για την κινητικότητα των εργαζομένων στον Οργανισμό. Αν φύγουν τα 250 άτομα από τον ΟΑΕΔ, τότε αυτός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Μακράκης.
 
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σε άλλους χώρους.  Σήμερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης ντύθηκε από το πρωί στα μαύρα από εργαζόμενους στις Γραμματείες Εμπορίου, Βιομηχανίας και Καταναλωτή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ανορθολογική κατάργηση  οργανικών θέσεων και τις προωθούμενες διαθεσιμότητες. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τις 19 Αυγούστου μαζί με την ΑΔΕΔΥ, μετά από νέες γενικές συνελεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: